Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem szolidaritás, hanem rablás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, melengető szép reggelt! Majdcsak eláll az eső, és kisüt a nap. Már csak azért is, mert még nagyon ódzkodom a fűtés bekapcsolásától, de hamarosan leszavaz a családom. Eszembe is jutott a Spanyolországban megismert kis eszköz, amit nagyon megkedveltem. Brasero a neve. Régen egy edényt kibéleltek hamuval vagy homokkal, a közepébe egy gödröt kapartak, abban tüzet gyújtottak. Amikor már csak parázslott, berakták az asztal alá, az asztalt nehéz, vastag, földig érő takaróval terítették le, így megtartotta a meleget. A család betakargatta magát, a lábukat melengette a maradék hő. Éppen kellemes ilyen időben. Ma persze már elektromos a brasero, de a funkciója a régi, és meglehetősen elterjedt a használata. Így kell elképzelni:

Ez persze kicsit nagyobb, de akár hatalmas családi asztallal is működik. Szóval jó lenne ilyen, én megkedveltem.

Tartok tőle, hogy Fekete-Győr Andrást nehezen fogom megkedvelni. Tegnap este sikerült belepillantanom egy nyilatkozatába. Éppen azt mondta ő, hogy érti Orbán Viktor félelmét az új politikai generációtól, és ezért akarják Fekete-Győr Andrást bilincsben látni. Ez nem szó szerinti idézet, de az pontos, hogy egyes szám harmadik személyben beszélt önmagáról a Momentum politikusa. Ettől nekem jéghideg borsólevesek rohangálnak a gerincem mentén, nem tehetek róla. Nem vagyok szakorvos, de semennyire nem találom rendben lévőnek az ilyesmit. Egészséges lelkű ember önmagáról egyes szám első személyben beszél. Szerintem.

Jut eszembe a mentálisan kihívásokkal küzdőkről. Hallom, Dúró Dóra kampánya annyira jól sikerült, hogy az utolsó darabig elfogyott az a mesekönyv, amitől ő a nemzetet óvni szándékozott. Nagyon helyes. Normális ember természetesen azonnal megveszi, ha a véreres szélsőjobb szerint kártékony. Remélem, több toleráns, a világ sokszínűségét és szépségét értékelni képes, a másik ember felé szeretettel forduló, előítéletektől és gyűlölettől mentes fiatal nő majd fel, Dúró Dóra reklámhadjáratának köszönhetően. Azt azért nem értem – lehet, ez így is marad -, hogy egy csinos, kedves arcú fiatal anyukába hogy tud ennyi sötét gonoszság szorulni. Tényleg fel nem fogom. Szerencsére nem maradt egyedül a harcában, csatlakozott hozzá a Pilhál család valamelyik tagja, ilyen kedves szavakkal győzködve az olvasókat:

Magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az elmebetegeket keltető gendermaffia nálunk is. Megjelentettek egy „mesekönyvet” (természetesen Soros pénzéből), amellyel óvodás kisgyermekeink agyába másznak bele. Próbálják kiugratni a csöppségek pici kis fogaskerekeit a helyükből, hogy idővel ők is ugyanolyan defektes idióták legyenek, mint a genderképző hálózat egyedei. (PestiSrácok)

A választási kampány természetesen nem csak gendervonalon dübörög nagy erőkkel. Ennek a propagandának feltétlenül legviccesebb darabja a nyolcaskán látott napvilágot. Az állítás a következő: Kuncze Gábor egyetért Orbán Viktorral. Ezt abból hozta össze a szerző, hogy Kuncze közzé tett egy Facebook posztot arról, hogy maga is elkapta a vírust, de a kórházban az orvosok és az ápolók nagyon értik a dolgukat, hamarosan meg fog gyógyulni. Ebből – a propagandista szerint legalábbis – az következik, hogy Orbán Viktor a világ legjobb politikusa, mert ő megmondta, hogy jók az orvosok és az ápolók, sőt, lényegében miatta jók, tehát Kuncze egyetért Orbánnal.

Fürjes Balázs is megfordult tegnap este a nappalinkban. Szerencsére a képernyő túlsó oldalán, de így legalább módjában állt egy csomó – fogalmazzunk szépen – érdekes állítást összehordani. Most nem fogom elsorolni azokat a sablonszövegeket, melyeket mindenhol minden közpénzből fizetett elszaval, de egy pár mondat erejéig kitérnénk a fideszesek rendkívül sajátos esze járására, ami lényegében sok mindent megmagyaráz. Fürjes valami olyasmit állított – bezzeg minden főváros támogatja a vállalkozásokat, bezzeg Budapest nem, Lánchíd, kerékpársáv, Karácsony alkalmatlan – témakörben (a műsorvezető finoman utalt arra, hogy már kormányok plusz forrást adnak a településeknek, azok abból tudnak támogatásokat adni, a magyar kormány forrásokat von el), hogy szolidaritás! Azt mondta Fürjes, a járvány az egész ország problémája, szolidárisnak kell lennünk egymással, mindenki áldozatokat hoz, a családok, a vállalkozások, az önkormányzatok, de a kormány is! Merthogy az állam önmagán spórolt a legtöbbet, egy csomó minisztérium forrásait megnyesték.

Én ültem a tévé előtt, és egyszerűen nem hittem el, amit láttam és hallottam. Segítek Fürjes Balázsnak a megértésben. Képzeljük el, hogy az állami bevétel egy torta. Ebben a tortában benne van minden adóforint, minden járulék, illeték, minden fillér, amit az emberek az államkasszába befizetnek. Az önkormányzatok ebből a tortából – nevezzük ezt az ország tortájának, és értsük meg, hogy ez nem a kormány külön sütije, hanem közös – kapnak az önkormányzatok egy-egy darabkát. Ezeket a darabkákat az önkormányzat nem felzabálja, hanem tovább osztja. Fenntartja belőle a település infrastruktúráját, fizeti belőle az alkalmazottakat, segíti a rászoruló polgárokat, akik a fennhatósága alatt élnek. Ezért aztán, amikor a kormány azt mondja, szolidaritás van, aminek fejében elvesz az önkormányzatoknak jutó tortadarabból, azt ő a saját polgáraitól veszi el. Azoktól, akik eredetileg befizették a pénzt, és akik joggal elvárják, hogy azt a pénzt valamilyen módon visszakapják. Ettől a torta nem lesz nagyobb, csak a kormány adja másnak az önkormányzatoktól (az önkormányzatok területén élő polgároktól) elvett összeget. Ez nem szolidaritás, hanem rablás.

És akkor jönnek sorra a jó hírek. Például: a kormány iszonyatosan sok pénzt elszórt a járvány elleni védekezésre hivatkozva, és nem hajlandó elszámolni azzal, pontosan mire költötték az adófizetők milliárdjait. Arról sem tudunk – mert igyekeznek titkolni -, hogy ki a felelős azért, hogy egy cégnek úgy fizettek ki 280 millió forintot tesztekért, hogy át sem vették a teszteket. Tehát a kormány a magyar adófizetők pénzéből arra költött 280 millió forintot, hogy lemondjon egy szerződést.

Vagy például mi a magyarázat arra, hogy a magyar adófizetők pénzéből tartanak el különféle, a Fideszhez köthető cégeket.

Ezernyi kérdés van, és naponta bukkannak fel újabbak. Egy jó része köztörvényes bűncselekményekre, bűnszervezetben elkövetett bűntényekre utal. Ezeket az eseteket ki kell vizsgálni, a száz- és ezer milliárdokat, melyekkel megkárosították ezt az országot, meg kell találni, a bűnszervezet tagjait bíróság elé kell állítani. Ez lesz a következő kormány feladata. Szerintem.

Kellemes ébredezést, szép napot mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!