Január 27,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez megint olyan kis ejnyebejnye, amire Orbán pont ívesen tojik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,192,475 forint, még hiányzik 1,807,525 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Zúzmarás szép estét! Egyetlen kérdésem van: mikor lesz már tavasz?

Okoskodtunk itt a szerkesztőségben és úgy döntöttünk, egy kicsit interaktívabbá tesszük a Szalonnát. Olyan jó hozzászólások születnek időnként a portálon, hogy bűn veszni hagyni őket. Ezért ha találunk valami fontos, okos, vicces, elgondolkodtató, vitaindító hozzászólást (vagy akár többet), azt itt össze fogjuk gyűjteni az utókor és az olvasók számára. Jó? Jó.

Kedves Jó Kormányom! Tessenek nekem adni egy kis kivándorlási, majd azt mondom migrációs segélyt és már itt sem vagyok! Viszem a beteg családtagomat, a kutyámat, a macskámat, a gyerek meg már úgyis ezer éve külföldön él. Ígérem, velem többé nem lesz gond, majd csöndesen eléldegélek a haldokló Nyugaton. Nem kell nekem nyugdíj, nem kell tüzelőtámogatás, nem kell Erzsébet utalvány, nem kell karácsonyi csomag, nem kell pénzt adni nekem választások előtt, nem kell ingyenpörkölt szintén választások előtt, nem kell autóval vinni szavazni, nem kell semmi. Hadd menjek innen a pusztulásomba! Tessenek már küldeni azt a kis pénzt, hisz úgyis annyit megtetszenek majd spórolni rajtam. Fogadom, hogy soha többé vissza se nézek! (Kitti)

Azt mondod, Sexpír? Azt mondom, Lear király. Azt mondod, hasonlóságot vélsz felfedezni? Azt mondom, én is. Annyi különbséggel, hogy a mi nagyon kis királyunknak négy lánya van. De végül is, jelen állás szerint tök mindegy, hogy három, vagy négy részre osztja majd az országot.
Azt mondod, Arany János? Azt mondom, Edward király. 
Azt mondod, itt is látsz párhuzamot? Azt mondom, én is. Annyi különbséggel, hogy bárdot egyet se. Ami hármójukat összeköti, a mentális túlnyomás. És remélhetőleg a vég… (Aegean)

Nagyon szép írás. Én is ezen filózok, hol a határa a lojalitásnak, összetartásnak, csak pénzért való munkának. Tudják, hogy bűntársak, de lapítanak. Ez semmi más, mint gyávaság. És sajnos jellemző. Eszembe jutott, más területen valaki bűnt követett el ellenem, nem kicsit, kollégáját megkérdeztem, mi a véleménye, a válasz történelmi: köti a betyárbecsület. Ez a fogalom már nagyon rég pusztítja a nemzet lelkét, de ahogy megszoktuk, ezt sem lehet kibeszélni. Ez a fogalom tartja össze a mai rendszert. Nincs javítás, kompromisszum, reform. Ennek nagy ára van, és még nagyobb lesz. (Lajos)

Fussunk végig a mai nap főbb eseményein – legalábbis azokon,melyekről ma nem esett szó a cikkekben -, nehogy lemaradjunk az aktuális gengszterváltásról. Ügyészek és rendőrök tartottak átfogó razziát a német Deutsche Bank frankfurti központjában, mert azt feltételezik, hogy a cég néhány munkatársa bűnözők pénzét segített tisztára mosni. Holott mint tudjuk, a pénznek nincs szaga. Akkor meg minek mosni?

Az ellenzéki médián végigdurrogott a nagy hír: az EP felszólította Magyarországot Gruevszki kiadására. Ez így jól is hangzik, de nem sikerült kibontani a valóság minden részletét. Egyrészt az EP jogilag nem tud beleszólni ebbe – amitől természetesen még lehet véleménye és fontos is lenne, hogy legyen -, másrészt egy plenáris ülésen kiadott dokumentum egyetlen mondatáról van szó. Ez megint olyan kis ejnyebejnye, amire Orbán pont ívesen tojik.

Schmidt Mária megint hülyeségeket beszélt, de gondolom ez a dolga neki. Nem érdekes,menjünk inkább aludni. Pápá.

Mai cikkeink:

Önkéntes politikai prostituáltak

Elveket nem lehet pénzzel legyőzni

Volt pénz, nincs pénz

Egy lány a tévéből

Á la recherche…

Üldözöttek a liberális terror árnyékában

A nap kommentje Zsuzsitól:

Sajnos, évek óta zajló folyamat,hogy rokonok, barátok összevesznek, elidegenednek egymástól politikai okok miatt. Pedig a politikusok igazán nem érnek annyit, hogy miattuk az emberek gyűlölködjenek, elforduljanak egymástól. Persze, a másik véglet sem igazán jó, amikor azt mondják, hogy inkább befogom a számat, de nem beszélek politikáról annak a társaságában, akivel jó viszonyban szeretnék maradni. Valahogy elmaradnak az értelmes, tartalmas viták, és ez szerintem nagy baj.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!