November 30,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már az agyhalál, vagy addig még sokat kell szenvedni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,947,854 forint, még hiányzik 52,146 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Najó, akkor csütörtök, üde jó reggelt mindenkinek! Azt írja az újság, hogy ha felszáll a köd, ma akár 20 fok is lehet. Azt nem írta az újság, hogy ha az agyakról is felszáll a köd, akkor hány fok lesz. Viszont azt lehet tudni például, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvost és az ő megnyugtatásnak (?) szánt gügyögését csak átmenetileg kellett tegnap nélkülözni, amellyel a járványhelyzetet érintő, rendszerint fel sem tett kérdések között elegáns semmitmondásokkal szlalomozva naponta próbálja azt a látszatot kelteni, hogy minden rendben van. Márpedig semmi nincs rendben.

A járvány kitörése óta nincs rendben például, hogy folyamatosan azzal mentegetik a halálozási adatokat, hogy az áldozatok idős, krónikus betegek voltak, előbb-utóbb úgyis meghaltak volna, ez van, oszoljunk. Tudom, ez az etika és a bioetika terepe, ezt a nyelvet pedig nem szokás beszélni a hatalom berkeiben, de az a helyzet, hogy ha egy halál elkerülhető, akkor mélyen etikátlan azzal védekezni – márpedig Müller napi beszámolói erre épülnek -, hogy ha nem is most azonnal, de később úgyis meghalt volna a szerencsétlen, hát idős is volt, beteg is volt.

Aztán például az sincs nagyon rendben, hogy miközben a beszélő fejek állandóan kikérik maguknak, hogy ők a WHO-protokoll szerint tesztelnek, mindent faszául csinálnak (és Gyurcsány külön is rohadjon meg), tegnapelőtt nagyjából harmadannyi koronavírustesztet végeztek, mint amennyi a járványügyi előírások szerint az elégséges szint alsó határa, és így is több mint ezerrel nőtt az aktív esetszám. Vagyis ember nem tudja, hogy valójában mi a helyzet.

És nem egyszerűen az van, hogy a kórházban lévők és az áldozatok száma meredek növekedésnek indult – pedig gyártják a csicsásabbnál csicsásabb grafikonokat a megújult kormányzati honlapon arról, hogy micsoda páratlan sikertörténet a védekezés -, de már a törzsi-kormányzati kommunikáció se tudja követni az eseményeket.

Hogy csak egyetlen példát említsek: miközben a köznevelésért felelős Maruzsa nevű államtitkár a Migráns1 nevű közpénzszolgálati kanálison arról elmélkedett, mennyire fontos, hogy a holnap kezdődő tíznapos őszi szünetet a gyerekek családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon, hát hiszen ezzel megszakítható a fertőzési láncolat, az Országos Cecília néni helyett szolgálatot teljesítő Galgóczi Ágnes (a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője) ennek a homlokegyenest ellenkezőjét állította. Konkrétan ezt: remélhetőleg az őszi szünetben kedvező lesz az időjárás a szabadtéri családi programokhoz, ezen még ajánlott is a részvétel, de mindenki egészségesen menjen. Namost akkor vajon mit értsen ebből a kéményen csodálkozó szülő?

És mire számítsanak azok, akik élőben tapasztalják (mert vagy ők maguk, vagy valamely hozzátartozójuk kórházba került) azt a kapkodást és káoszt, ami az első körben kijelölt járványkórházi kapacitások telítődése nyomán kialakult, miközben azt hallgatják hosszú hetek óta, hogy minden zsír, a doktorúrelvtárs mindenkit meggyógyít, aki beteg lesz. Ehhez képest annyi látszik atombiztosan, hogy a kormány kozmetikázza és manipulálja a számokat, összemossa az első hullámot a másodikkal, hogy sikeresnek hazudhassa a védekezést, holott október második felében már minden tizedik magyarországi haláleset a járvánnyal függ össze. Holott, ha csak a csehországi járványhelyzetre vetne egy pillantást, a magabiztos vércinizmusa – amivel az ellenzéket igyekszik lépten-nyomon azzal besározni, hogy akadályozza a védekezést, meg az egészségügyi dolgozókat és a járványügyi szakembereket támadja – esetleg elpárologhatna. Mármint lelkileg egészséges ember talán visszavenne ilyenkor az arcából.

Nem csak azért, mert immár tartósan napi harminc fölé emelkedett a koronavírus áldozatainak száma, hanem azért is, mert elcseszett intézkedések és elmaradt intézkedések sora vezetett oda, hogy tegnap már majdnem 50-en haltak meg. Azért, mert az nem működik, hogy az egészségügyi szakemberek mögé, a járványügyi szakemberek mögé, a nemzeti konzultációban résztvevők mögé, a magyaremberek mögé bújnak, bűvészkednek a számokkal, és aztán mindig ők vannak megsértődve, mert aki nem tud segíteni, az legalább fogja be a pofáját. Grandiózus, propagandisztikus katonai haditervekkel, kurva drága kommunikációval, a sokezer lélegeztetőgép mellől fájdalmasan hiányzó egészségügyi személyzettel, rossz minőségű iskolai hőmérőkkel, az abszolút indokolatlan és felesleges határlezárással, a kocsmák és szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásával, kapkodással, tikolózással és a valóság krónikus tagadásával nem lehet különösebben hatékonyan járványt kezelni. Ráadásul folyamatosan arra hivatkozva, hogy a magyar emberek ezt akarták, és amazt meg nem akarták, úgyhogy a kormány semmiért nem felelős, kizárólag azok tehetnek mindenről is, akik nem állnak be a Fidesz szekerét tolni.

Pedig ha valaki, akkor az állampárt igazán megérdemelné, hogy ódákat zengjenek róluk, és csókolgassák a lábnyomaikat. Itt van például a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel művelt gyalázat (a gépesített vinnyogó ezredes, aki nem ő kezdte, már az SZFE honlapját is felfüggesztette, onnan minden információt eltüntetett). Tehát évekig alulfinanszírozták az intézményt, hogy Vidnyánszky hőböröghessen, milyen áldatlan állapotok uralkodnak az intézményben, most meg annak kéne örülni, hogy a jogszerűtlenül, tisztességtelenül, embertelenül, egyoldalúan és erőszakosan kinevezett kuratórium kérésére (!) jövőre több mint kétszeresére, azaz 3 milliárd forintra emelték az intézmény költségvetési támogatását? És ezek a hálátlan, liberális hüllők még mindig ellenállnak a hatalom önkényének.

Most azt hagyjuk, hogy miközben elvárják, hogy ezért a 3 milliárdért a seggüket is megcsókolják, itt egy brutális adat: az MTVA nevű propaganda szörnyszülött működése a Fidesz fennállása óta, 2021 végére már több mint EZERMILLIÁRD – valahogy így kell leírni számokkal : 1 000 000 000 000 – forintot emészthet fel. Hogy úgy mondjam, kell egy kis idő az emésztéshez.

Közben az egyéb közpénzből fenntartott propagandakanálisokon uszító, hangulatkeltő, véresen durva vádakkal illetik az SZFE ellenállását. Megint előkapták a kommunista államhatalom belügyminisztériuma III/III-as főcsoportjának káderét, akit most az Alapjogokért Központ nevű fideszes gittegyletnél hasznosítanak újra, és aki nyomja, mint süket a csengőt. Miközben az ORFK szerint az SZFE elfoglalása nem veszélyes a közrendre, bizonyos Horváth József volt elhárító már nem először teregeti a bűzös összeesküvés-elméleteit a nyilvánosság előtt. Az ember arról delirált a cselédmédiának, hogy komoly titkosszolgálati offenzíva zajlik évek óta Magyarországon, a kormány megbuktatására irányuló törekvések hátterében pedig külföldi érdekcsoportok állnak, ebbe a törekvésbe illik az színművészetis diákok akciója is. Ezekre a destabilizációs törekvésekre 2022-ig egészen biztosan számítani kell majd, az Orbán-kormány migrációellenes politikája számos üzleti kör érdekét sérti.

Tehát akkor, ha jól értem: az SZFE megvezetett diákjai, meg nem nevezett külföldi érdekcsoportok zsoldjába álltak, és láthatóan titkosszolgálati módszerekkel (meg a hatalomra vágyó ellenzékkel) igyekeznek megdönteni a kormányt azért, mert az nem akarja beengedni a migránsokat. Mindeközben azzal sem törődnek, hogy tevékenységükkel nemcsak a magyar állampolgárok számára jelentenek biztonsági kockázatot, hanem az ország demokratikus rendjére is. Kurvaéletbe, pedig én azt hittem, hogy az ezeréves egyetemi autonómia visszaállításáért küzdenek. Erre meg kiderül, hogy az eddigi SZFE-s demonstrációk csak a főpróbát jelentették ahhoz, hogy a nempontosantudjukkik felmérjék, mekkora a támogatói bázisuk. Vajon ez már az agyhalál, vagy addig még sokat kell szenvedni?

Ha az ember elolvassa, hogy az Orbán-kormány mit bírt kipréselni magából az Európai Bizottság jogállamisági jelentésére (bezzeg a dánok és svédek mossák a pénzt, mint Ágnes asszony a ruhát), akkor végül is tökmindegy. Olyan mélyen vagyunk, hogy innen a bármilyen alakú elrugaszkodás is – már ha lesz ilyen valaha – évtizedekbe fog telni.

Úgyhogy végül egy lelkesítő jó hír: a bruttó 400 ezer forint feletti átlagkeresetről és 10 százalék feletti bérnövekedésről szóló KSH-rablómeséről is kiderült, hogy rablómese. 60 ezer forinttal kevesebbet kereshettek mimagyarok, mint amennyit a hivatalos statisztika szerint kerestek. Mondjuk aki a kozmetikázott statisztikának és a propagandának hisz a saját szeme és bőre helyett, annak nagyjából mindegy, hogy ott vagyunk már az alján, vagy még ásni kell tovább.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!