Október 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez egy formalitás, teljesen fölösleges a harcos retorika

Még mindig ott tart Gulyás Gergely és vele a teljes kormány, hogy a gaz Európai Bizottság miatt nem emelhetik a postások fizetését. Ismételten harcos retorikával élnek, miközben köze nincs a valósághoz annak, amit itt megint eljátszanak. Igen, engedélyt kell kérni a 15 millió eurónál nagyobb állami támogatáshoz, de ezt szinte minden esetben meg is kapják a különböző államok. Így kapott milliárdokat az olasz, a spanyol és a brit kormány is, mindenféle gond nélkül. Az ottani kormányok nem áltak neki jajveszékelni, egyszerűen elintézték a papírmunkát és megemelték a dolgozók fizetését. Komolyan ennyire hülyének nézik az embereket Gulyásék, hogy egy teljesen logikus döntés esetében is brüsszeli ellenállásról beszélnek?

A kormány levélben fordul az Európai Bizottsághoz, hogy a postánál megvalósulhasson a béremelés  – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón.

A miniszter kifejtette: a magyar gazdaság lehetőségei most sokkal korlátozottabbak, mint a koronavírus előtti hónapokban, és a Magyar Posta veszteséges cég. Ugyanakkor a postások méltatlanul keveset keresnek ahhoz képest, amilyen jó színvonalú szolgáltatást biztosít a vállalat. Mivel veszteséges vállalatról van szó, béremelés csak akkor lehetséges, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul. Ezért még csütörtökön levelet intéznek a testülethez a béremelés érdekében. Ennek mértékéről egyeztetnek a szakszervezetekkel, és biztos benne – mondta Gulyás Gergely -, hogy meg tudnak egyezni, a kérdés az, hogy Brüsszel is jóváhagyja-e. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!