Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez biztosan nem az ország érdeke

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Távol áll tőlem, hogy a Fidesz bármilyen leágazását, kinövését, üzleti projektjét reklámozzam, ahogy az sem szokásom, hogy a jelenlegi magyar politikai paletta legszélén lengedező párt bármilyen bejelentésére reagáljak, ám most kivételt teszek. Nem másért, hanem azért, mert az én életemről és az én országomról van szó, még a jelenlegi, meglehetősen lepusztult állapotában is szeretem. Az életemet is, az országomat is.

Úgy vélem, ha valami nem hiányzik ennek az országnak, az a brit UKIP-hoz hasonló, meglehetősen demagóg, pusztítóan populista kommunikáció. A britek túlélték a Brexitet – bár súlyos árat fizettek eddig is érte, a java pedig még csak ezután jön -, Magyarország aligha élné túl a kilépést. Veszélyes és hazug az az állítás, hogy majd mi egyedül megoldunk mindent. Nem fogunk. Benne élünk egy közösségben, nem vagyunk nagyhatalom, nem vagyunk önellátók, függünk a külpiacoktól, a gazdaságunk minden, csak nem erős és nem életképes önmagában. Abban semmi csodálnivaló nincs, hogy amikor egy közösséghez tartozunk, annak a közösségnek a szabályait be kell tartanunk.

Ótvaros nagy csúsztatás az uniós forrásokat párhuzamba állítani a multik profitjával. Az uniós forrásokat az uniós adófizetők adják össze, azt a célt szolgálja – mármint elméletben -, hogy a kevéssé fejlett gazdaságú országok fel tudjanak zárkózni a fejlettebb országok szintjére, emelkedjen az emberek életszínvonala, csökkenjenek a különbségek a tagállamok polgárainak lehetőségei között. Az uniós források Magyarország számára érkeznek. A multik profitjához semmi közünk nincs. Amelyik multi befizeti az adókat és egyéb kötelezettségeit teljesíti, a nyereségével azt csinál, amit akar. Beruház belőle, kiviszi az országból, elissza. Az ő dolga.

Azt nem árt észben tartani, hogy a jelenlegi kormány jóformán sérvet kapott az erőlködéstől, hogy a lehető legtöbb multit idecsábítsa, ami szar döntés volt ugyan, de gondoljuk végig a dolgot. Kilépünk az unióból, ami azzal járna, hogy nyomban harmadik országnak minősülnénk Európa közepén. Nem lenne vámmentesség, sem szabad kereskedelem, sem a munkaerő szabad áramlása. Az itt gyártott, de akár Szlovákiában, Ausztriában értékesíteni kívánt alkatrészek és egyéb termékek árát vám terhelné, ami azzal járna, hogy nem érné meg itt gyártani semmit, amit nem helyben használunk fel. A multik percek alatt összecsomagolnának, és mennének egy uniós országba. Akár német, akár kínai, akár koreai tulajdonosról van szó. Akkor nem lenne nyereség, amit kivihetnének, de az a nyereség nem is képződne, tehát itt sem maradna. Ellenben lenne egy szempillantás alatt őrületes munkanélküliség, elképzelhetetlen árak, áruhiány. A rendszerváltás körüli fejetlenség és infláció a fasorban sincs ahhoz képest, ami az országra szakadna.

Én nem kétlem, hogy vannak olyan pártok, melyeknek az is megfelelne, ha egy szociális katasztrófába sodródott, elszegényedett, elkeseredett társadalmat kapna jutalmul, csak végre kerüljenek hatalomra. Ha valami, ez egészen biztosan nem ennek az országnak az érdeke akkor sem, ha Novák Elődnek és társainak de.

Az Európai Unió (EU) utáni életre készülést sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselője.

 Az EU válságos helyzetében ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás – mondta, a magyar önrendelkezés és önellátás erősítését sürgetve. Azt hangsúlyozta, Magyarország az unió “nettó ráfizetője”, hiszen miközben az uniós források a hazai GDP négy százalékát teszik ki, addig hét százaléknyi az az arány, amit a multinacionális cégek profitként visznek ki az országból.
    Arról beszélt: előbb módosítani kellene az alaptörvényt annak érdekében, hogy lehessen referendumot tartani az ország uniós tagságáról, majd az elmúlt 18 év mérlegének megvonása után ügydöntő népszavazást kellene tartani a kérdésben.
    A Mi Hazánk politikusa azzal is érvelt: az Oroszország elleni embargó évek óta súlyos károkat okoz a hazai mezőgazdaságnak, most pedig olyan súlyos válság fenyegeti az EU-t, hogy felmerült annak veszélye, hogy a tagállamoknak meg kell osztaniuk egymással energiahordozóikat.
    Tagok legyünk, vagy szabadok, ez most a kérdés, és egyre többen érzik úgy, hogy az EU inkább gyarmatosít és kihasznál minket, a belügyeinkbe is egyre jobban beleavatkozik, nemzeti önrendelkezésünket felszámolja, a nemzetek Európája helyett egy Európai Egyesült Államokká gyúrva össze az országokat – fogalmazott Novák Előd. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!