Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az eredménye az észszerűtlen stadionláznak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Modern Városok program keretében egy 6 ezer fős sportcsarnokot készültek felépíteni Tatabányán, hogy az a 2022-es kézilabda EB helyszíne lehessen, kiderült azonban, hogy a város költségvetésébe ez egyszerűen nem fér bele, hiszen csak a fenntartási költség eléri az évi 1 milliárd forintot. Emiatt a közgyűlés úgy döntött, hogy nem veszi vagyonkezelésbe a sportcsarnokot. Ez is tökéletes bizonyítéka annak, hogy ugyan valóban nem ártott egy-két stadiont létrehozni országszerte, az a szintű építkezés, amibe anno Orbán belefogott, egyszerűen ésszerűtlen. Milliárdokat dobnak ki az ablakon a különböző önkormányzatok, miközben óriási szükség lenne a települések lakóinak életminőség javítására. Arról nem is beszélve, hogy mi lesz ezekkel a stadionokkal, ha Orbán elbukik, vele pedig a TAO rendszer eltűnik.

A tatabányai közgyűlés nem veszi vagyonkezelésbe az épülő 6000 fős sportcsarnokot, mert nem tudja kigazdálkodni a létesítmény évi egy milliárd forintos fenntartási költségét – erről döntött csütörtök esti ülésén a képviselő-testület.

A közgyűlés 17 igen és egy tartózkodás mellett úgy határozott, hogy két lezárt pénzügyi év tapasztalatainak ismeretében tárgyaljanak újra a kérdésről, mivel a rendezvények szervezésében lévő bizonytalanságok miatt nem akarják vállalni a csarnok üzemeltetését. Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester előterjesztése szerint a beruházó BMSK Zrt. szakértőinek tanulmánya mintegy 250 millió forintra becsülte a dologi kiadásokat, a bérek költsége pedig eléri a 100 millió forintot.

Az önkormányzatnak ezen felül visszapótlási kötelezettségként a létesítmény értékének két százalékát évente félre kellene tennie a későbbi felújításokra, ez 300 és 500 millió forint közötti összeget jelentene. A kormány a Modern Városok programban kötött megállapodást az önkormányzattal egy 6 ezer fős multifunkcionális sportcsarnok felépítésére, melyet felhasználnának a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság helyszíneként. A létesítményre eddig 23 milliárd forintot fordítottak és 3,2 milliárd forintért korszerűsítik a stadionhoz vezető úthálózatot. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!