Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az áthatolhatatlan, büdös sötétség, csak ez ne volna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen nagyon jóreggelt kívánok! Az én időszámításom szerint megint hétfő van. Ezt szeretett olvasónk és az én alkalmi szerzőtársam, Szonja élete fő mémjével szeretném érzékeltetni. Bár azt írta, hogy szerinte ezt soha többé nem fogja tudni felülmúlni, én nem hiszek neki, úgyhogy repesve várom a következőket is. Feldobják a derült égből jókedvemet, ami vadhajnalban szokott hatalmába keríteni, amikor búvárfelszerelés nélkül merülök el a NER-közélet feneketlen büdöstavában.

Egyébiránt külön üdvözlöm az orosz trollkamuprofilok esetlegesen erre tévedő gazdáit is. A nem oroszokat még annál is jobban. Aki a hódmezővásárhelyi orosz kamuprofilos sztori után még meg tud bármin is lepődni, ami a következő 46 napban kampány címszó alatt történik majd, az forduljon bizalommal kezelőorvosához, gyógyszerészéhez. (Én is azt fogom tenni, ígérem.) Már ha van elérhető közelségben orvos. Ha nincs, akkor forduljon az elmúlt kilenc év előtti elmúlt nyolc évhez. Mint tudjuk, az tehet róla. Az elmúlt 9+ év meg sem történt.

Szóvalhogy ez a történet (is) annyira undorítóan gáz, és annyira benne van az állampárthoz közeli figurák nyomorúságos mentális-morális állapota, hogy nem tudtam rongyosra csapkodni a térdemet a röhögéstől. Ellentétben a sakálmédiával, mert ők igen viccesnek találják. Miután az elkövető is tréfának szánta a dolgot. Adott egy tét nélküli, jelentéktelen facebookos szimpátiaszavazás, ami arról szól, hogy a kedves közönséget megkérdezik: szerinte ki nyerjen a város első választókerületében: X – nem fideszes jelölt, avagy Y – a Fidesszel közös listán induló alak? Majd amikor X igen rövid idő alatt jelentős előnybe kerül Y-nal szemben, előkerülnek tömött sorokban a külföldi, jellemzően orosz kamuprofilok, akik látványosan Y-ra voksolnak. Ekkor a sajtó megkérdezi Y-t, mit szól ehhez. Y meg benyögi, hogy ő maga hekkelte meg a szavazást egy haverjával, egy cégtől vásárolt (legális szolgáltatás) orosz, angol, ázsiai, amerikai szavazatokat. Értsük úgy, hogy jó tréfának szánta, hogy megfordítja a számára kedvezőtlen szavazást. És nem, basszameg, nem kussol, hanem folytatja. Szerinte a Vásárhelyiek a változásért oldal szavazásain amúgy sem főképp a hódmezővásárhelyiek szavaznak, hanem „például kiskunlacházi, Németországban élő, budapesti vagy éppen győri szavazók, akik olvastak a vásárhelyi helyzetről…”. Mindezzel pedig arra akart rámutatni, hogy ezeknek a jöttmenteknek kb. ugyanannyi joguk van beleszólni Hódmezővásárhely ügyeibe, mint az orosz vagy indonéz pénzért vásárolt kamutrollnak, aki rá, azaz Y-ra voksoltak (!!!). Hát tényleg, bazmeg, kb. ugyanannyi joga van beleszólni. Amikor pedig bárki felveti, hogy az szavazzon a magyarországi parlamenti választáson, aki itt él, és viseli a következményeket, akkor meg vannak sértődve és hazaárulóznak. Most meg, egy tét nélküli virtuális szavazáson bizonygatják, hogy az indonéz kamuprofilnak ugyanannyi joga van beleugatni Hódmezővásárhely dolgaiba, mint egy győri magyarnak. Ha egy tét nélküli retkes szavazáson ezt művelik, akkor mit fognak művelni, amikor a szó szoros értelmében a bőrükre megy a játék? Mókás és tréfás. Az, rohadjak is meg. A tavaly április 8-i tréfa is nagyon ott volt Választási Ilonka néni csínytevésével, és a kreatív szavazatvásárlás azóta szekrényből kihuzant csontvázaival, hogy azóta sem bírom abbahagyni a röhögést. Ja, nem. Vicceltem.

Ameddig lehiggadok, nézzünk néhány hűvös számot Jobbanteljesítországról, -ból, ahol a büdös libsik mindig csak báncsák a kormányt, és ahol ezek a számok a migránsközpénztévében soha a büdös életben nem hangzanak el:

  • Július végére megközelítette a 60 milliárd forintot a költségvetési szervek lejárt tartozásállománya. A június 30-i állapothoz képest, azaz röpke egy hónap alatt 1,5 milliárd forinttal nőtt a közintézmények adóssága. A jelenleg fennálló, egészen pontosan 58,1 milliárd forintos adósságnak a 80 százalékával, azaz 47,3 milliárd forinttal az egészségügyi intézmények, kórházak, klinikával rendelkező egyetemek tartoznak. A minisztériumok közül a legtöbbel, konkrétan 50,44 milliárd forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma tartozik.
  • Három év alatt – azaz 2016. április 30-i indulása óta 2019. június 30-ig – 17,4 millió forint veszteséget termelt Orbán Viktor felcsúti hobbi- és játékcsühöse. Az elmúlt évben 17 olyan nap is volt, amikor senki sem utazott rajta. Azt hiszem, ezt hívják lázárjánosul hosszú távú megtérülésnek. Hát ez kibaszottul kurvahosszú lesz, az egyszer biztos.
  • A gazdasági válság, egyben a 2010-es fülkeforradalom óta idén először esett be a GDP 7 százaléka alá az egészségügyre fordított kiadás. A 6,9 százalékból is mindössze 4,8 százalékot áll az állam, a többit a betegek fizetik. A 2019-es költségvetésben 16 milliárd forinttal kevesebb szerepel az intézmények működtetésére, mint a tavalyiban. Ezzel függ össze, hogy a migránsközpénz hírekben szereplő, az egészségügybe dőlő milliárdok valójában nem léteznek. Pontosabban azok nagyrészt „úgy „keletkeznek”, hogy a következő évi költségvetést az előző évi tényszámok alá tervezik. A kórházak ezért év közben rendre eladósodnak, nem tudják kifizetni a számlákat, év végén pedig – amikor már a  működőképesség határán egyensúlyoznak – a kormány jól kisegíti őket. A szart meg reménytelenül görgetik maguk előtt. Fülkeforrtól fülkeforrig.

A milliárdos hírmanipulációs gyárban nem érnek rá ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, ott elmegy az idő azzal, hogy a kormányt és annak intézkedéseit felszopó, hálálkodó interjúalanyokra vadásszanak. A Partizán bizonyító erejű videója annak ellenére mellbevágott, hogy már eddig is világos volt, hogy mi folyik az MTVA-ban. A professzionális valósághajlítás és agymosás magasiskolája. Világszínvonal. Nehéz lesz innen valaha is visszatalálni a civilizációba.

A KESMA bugyraiban közben halomra gyártják az arról szóló propagandaanyagokat, hogy micsoda fényes siker a Fidesz-KDNP jelöltállítása, merthogy az ajánlások gyűjtésében messze a Fidesz–KDNP a legsikeresebb párt, bezzeg az ellenzéki erők a közelben sincsenek (külön gratulálok azoknak a tisztességben megőszült aktivistáknak, akik a templom kapujában gyűjtötték az aláírásokat Tarlósnak, hogy pár óra alatt meglegyen neki a szükséges minimum sokszorosa), úgyhogy Kósa Legokosabb Lajosnak is nagy napjai vannak mostanában. Egyik párttévéből a másikba rohangál elmagyarázni, hogy orvosért kiált az ellenzéki összefogás, és hogy csatatér lesz az ország, ha nem ők maradnak a nyakunkon még ezer évig.

Sajnos bármekkora vaddisznóságokat hordott össze Laller, tegnap kicsit túlüvöltötte szegény fejét a Hollik-Halász páros, akiket azért toltak ki a rivaldafénybe, hogy felháborodjanak azon, hogy Brüsszel nem fizeti ki a csilliárdos határkerítésüket. Hogy azt mondja a kormány szavának hurcolója: Kiszúrták a szemünket 20 millió euróval. Pedig ők több mint 500 milliárd forintot égettek el a közösből határvédelemre, ehhez képest az Európai Bizottság által most megígért 20 millió euró, vagyis a mintegy 6,6 milliárd forint egy elenyésző összeg. Hát én most nem állok neki elmesélni, hogy is történt az, amikor a magyar kormány 2015-ben hagyta elszabadulni a poklot, és ellenőrizetlenül ráengedte a bevándorlókat Európára, majd a szívéhez kapott és öklöt rázva, sértődötten nekiállt kerítést építeni. De a szemkiszúrás nekem nem a 20 millió euróról, hanem a 9000 forintos rezsiutalványnál kezdődik. Különben meg ne hisztizz, Hollik, a főnök majd kizsarolja a zsetont, megígérte Sopronban, és mivel még soha nem hazudott, ezúttal sincs okunk kételkedni a szavaiban.

Végezetül pedig áldozzunk az áthatolhatatlan büdös sötétség oltárán a már említett Kósa Lajossal, a Fidesz önkormányzati kampányfőnökével, a klímaváltozás és az őserdők szakértőjével. Miután napok óta lángol az amazonasi őserdő (ami a közkeletű állításokkal ellentétben valóban nem a Föld tüdeje, ellenben széndioxid-megkötő kapacitása valóban nem mindennapi), és a magyar ellenzéki politikusok is napirendre vették a témát, Kósa elmagyarázta, hogy mindenki más hülye. A NASA-tól Gyurcsányig:

Persze nem az őserdő ég, mint láthatjuk a képeken, hanem egyébként az a bozótos, ami nem őserdő, de most ez mindegy, a részletekbe nem kell belemenni.

Az, a bozótos, Lajos, a bozótos. Ami az agyad helyén foglal helyet. De az a jó, hogy vannak, akik még nálad is nagyobb faszságokat képesek voltak összehordani csak azért, hogy kihozzák a sztoriból, hogy azért hisztizik a világ az erdőtűz miatt, mert Bolsonaro jobboldali. Ja, és az őserdő nem megköti a széndioxidot, hanem kibocsátja. Jól van akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!