November 28,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Európa figyel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,038,989 forint, még hiányzik 1,961,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom Kovács Zoltánt riadóztatták-e már a legújabb fejlemények kapcsán, de hamarosan itt lesz az ideje annak is. Ursula von der Leyen ugyanis (ismét) beleszólt a magyar közügyekbe! Szuverenitásunkat megtámadva kijelentette: különösen aggasztják a magyarországi rendelkezések. Bejelentette, azt is, hogy a testület megteszi a szükséges intézkedéseket.

Tegnap sikeresen pofára esett a kormány, amikor valamiért vissza kellett vonniuk a polgármesterek jogkörét csorbítani hivatott rendelkezésüket, ma pedig újabb figyelmeztetést kapnak. A tegnapi eset sem véletlen, noha vélhetően soha nem fog kiderülni, mi is állt pontosan az ügy hátterében. Egy biztos: Európa figyel.

Aggodalmát fejezte ki a koronavírus-járvány okán hozott magyar intézkedések miatt az Európai Bizottság elnöke brüsszeli sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Ursula von der Leyen úgy fogalmazott, hogy különösen aggasztják a magyarországi rendelkezések. Bejelentette: a testület megteszi a szükséges intézkedéseket. Az uniós bizottság elnöke érthetőnek nevezte, hogy a tagországok rendkívüli intézkedéseket hoznak az egészségügyi krízis leküzdésére, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki, hogy egy részük “túl messzire megy”. Aláhúzta, hogy az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, “nem tarthatnak határozatlan ideig”. A kormányoknak gondoskodniuk kell arról, hogy az intézkedéseket rendszeresen ellenőrizzék – emelte ki.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy a biztosok szerdai tanácskozásán áttekintették a tagországoknak a rendkívüli helyzet orvoslására hozott intézkedéseit, köztük – mint kiemelte – megvizsgálták a magyarországi helyzetet is. Az uniós bizottság további, rendszeres vizsgálatoknak fogja alávetni a tagállami intézkedéseket – tette hozzá a bizottság elnöke. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!