Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És nem egyszerűen tol egyet a túltolt kerékpáron, de rá is ül, és haladni próbál vele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor az ember úgy gondolná, már tényleg képtelenség tovább tolni a  rozsdás bicajt, mert azt már eddig is áttolták a falon, és a szakadék bűzös legalján kotorásznak vele, akkor jön a semmihez nem hasonlítható (úgy értem: tényleg semmihez, normális ország normális kormányához a legkevésbé) fideszes izé, és nem egyszerűen tol egyet a túltolt kerékpáron, de rá is ül, és haladni próbál vele.

Komolyan mondom, soha nem jutott volna eszembe, hogy egy német sportklubtól menesztett alkalmazott olyan rendkívüli fontossággal bír a magyar politikában, amiből érdemes nemzetközi – és egyben kormányközi – konfliktust gerjeszteni. És mégis. Mi a cakkos franc köze van a magyar vagy akár a német külügyminisztériumnak egy sportklub – jelzem, tudomásom szerint részvényesek tulajdonában lévő sportklub – tulajdonosainak vagy vezetőinek döntéséhez?

Petry Zsolt „magyar állampolgár” olyasmit nyilatkozott, amit a munkáltatója, a Hertha BSC vezetősége nem tolerált, és megváltak az embertől. Na és akkor mi van? Attól még, hogy a magyar kormány szerint a rasszizmus vagy akár a homofóbia nem egyszerűen csak elfogadható, hanem kimondottan kereszténykonzervatív érték, másnak nem kötelező ezt vallania. A külügynek ehhez pont annyi köze van, mint nekem ahhoz, hogy a sarki boltos melyik beszállítótól veszi a krumplit.

Persze sokkal súlyosabb ez az ügy ennél, de mivel ez a szokásos, ebéd utáni könnyed poszt, nem szeretnék mélyebben leásni. Már csak azért sem, mert a magyar kormány megtalálásához egyszerű ásó nem elég, már a magmáig le kellene hatolni.

Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – közölte a tárca az MTI-vel.

A megbeszélés témája Petry Zsolt “magyar állampolgár” németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt – írták.
    A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.
    “Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket” – olvasható a közleményben.
    Hangsúlyozták, hogy Magyarország számára Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel az “őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit”.
    Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata az 54 éves szakembernek a Magyar Nemzetnek adott interjúban bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt.
    A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött. Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!