Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És mi van a nem vallásos magyarok hátrányos megkülönböztetésével?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, Fischl Vilmos az M1 ma reggeli műsorában elmondta, a vallási üldözések 70 százaléka – darabra mérik egyébként? – a kereszténység ellen történik. Hogy ez mennyire igaz, azt nehéz lenne bizonyítani, mindenesetre érdekes adatnak hangzik. Az tény, hogy a kereszténység képviselői is kénytelenek szembenézni a vallásüldözéssel, azonban ebben listát felállítani minimum érdekes. Mióta világ a világ, a vallások között mindig is ellentét volt és vélhetően lesz is, noha ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes erről beszélni.

Fischl azt is elmondta a beszélgetésben, hogy Magyarország csatlakozott a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetségéhez, amely Donald Trump kezdeményezésére jött létre. Ez nagyszerű hír, bár talán érdemes lehetne megvizsgálni, hogy mindeközben kik azok, akiket hátrányosan érint az, hogy az Orbán-kormány az adófizetők pénzén hizlalja az általa elismert egyházakat. Élnek ugyanis nem vallásos emberek is ebben az országban, akik valószínűleg jobban örülnének annak, ha befizetett adójukból nem a már egyébként is szép vagyonnal rendelkező egyházakat tömnék tovább. Lehet, hogy ez definíció szerint nem vallásüldözés, de a probléma igen nagy valószínűséggel több embert érint az országban, mint az előbbi.

A vallási üldözések 70 százaléka a kereszténység ellen történik – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Fischl Vilmos hangsúlyozta: Magyarország az Európai Unió országai közül elsőként jelezte csatlakozási szándékát a Donald Trump amerikai elnök kezdeményezésére létrejött Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetségéhez. A szövetséget huszonhét ország – köztük számos NATO-ország és több EU-tagállam alkotja – így a főtitkár szerint közösen fel tudnak lépni akkor, ha a keresztényeket, vagy más vallások tagjait üldözik. Kitért arra is: nem a különféle vallást gyakorlókkal, hanem a vallási szélsőségekkel van probléma. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!