Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És lélegeztetőgépből hányat sikerült már eladni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha a felsőbbrendű cinizmus és a harsány önkritikátlanság fájna, Szijjártó névre hallgató nemzeti büszkeségünk napi 24 órában üvöltözne, arra bármikor mérget vehetünk. A minden fontos eseményről beszámoló állami hírügynökség az izompólóba rándult külügyminiszter hajnali posztjáról nem számolt be, pedig már reggel tudtuk, hogy az állandóan mozgásban lévő nemzeti kerozinégető Lisszabon felé vette az útját az alábbiak szerint:

13 óra előtt aztán érkezett a propaganda jóhír arról, hogy az Orbán-kormány ott segít, ahol tud az állandó választási kampány lázában égve: Magyarország 200 ezer adagot adott el Portugáliának az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából, beszerzési áron – ezt mondta állítólag Szijjártó külgazdasági és külügyminiszter a portugál kollégájával, Augusto Santos Silvával közös sajtótájékoztatóján Lisszabonban. Az MTI szerint a 365 ezer eurós (csaknem 132 millió forint) szállítmány a magyar kormány teherszállító repülőgépén érkezett meg Lisszabonba. Hát nem megható? De.

Szijjártó hangsúlyozta, rámutatott, emlékeztetett, hozzátette, aláhúzta és kiemelte:

– Ha hagytuk volna elbizonytalanítani magunkat, és a minket érő támadások miatt végül úgy döntöttünk volna, hogy nem vásárolunk keleti vakcinákat, akkor a hazai oltási program nem állna ilyen jól, és nem tudnánk másoknak segíteni.

– Magyarország Európa egyik legsikeresebb oltási programját hajtotta végre, bár kicsit más stratégiát választott, mint a többi európai uniós tagország. Magyarország, még az elején, a nyugati oltóanyagok mellé keletieket is vásárolt, ennek a lépésnek pedig két fontos következménye volt. Az egyik az, hogy Magyarország ma egészségügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb ország az Európai Unióban, felkészülten várja a koronavírus delta variánsát, miközben folytatódik az oltási program. A másik pedig az, hogy van elég oltóanyagunk, így másoknak is tudunk segíteni.

– Portugália az Európai Unióban a harmadik, globálisan pedig a nyolcadik ország, amely vakcinát kapott Magyarországtól. Eddig összesen 1 350 000 adag oltóanyagot adtunk el, kölcsön vagy adományba ennek a nyolc országnak.

Miközben a szolidaritás minden formáját értékelem és a portugál emberektől egyetlen darab vakcinát nem sajnálok, ahogy másoktól sem, azért mint minden tisztességes hazaárulóban, felmerült bennem is néhány kérdés, amelyek közül csak az egyik az, hogy de ugye ez a 132 millió forint a közös kasszába kerül, ha már közpénz? Persze soha nem fogjuk megtudni, de akkor is.

Kicsit árnyalja ezt a leplezetlen, nagypofájú külügyminiszteri melldöngetést az is, hogy az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ legfrissebb adatai szerint Portugália nem kifejezetten az az ország, amely Szijjártó és indokolatlanul nagyvonalú, mindenből politikai tőkét kovácsolni próbáló bandája segítségére szorul. Miközben a mindkét dózissal beoltottak számát tekintve Magyarország valamivel jobban teljesít (63,8%), mint Portugália (58,4%), az első oltottak arányát tekintve Portugália (77,7%) több mint tíz százalékot ver Magyarországra (66,4%). Mindezt egyetlen tetves keleti vakcina nélkül.

Sőt, ha ehhez hozzávesszük, hogy a 60 év felettiek valamennyi csoportjában (60-69, 70-79, 80+) Portugália messze a legjobban átoltott országok közé tartozik, miközben Magyarország mindenütt a középmezőny alján hasít, akkor különösen undorító ez a sikerjelentés. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy azon idős magyar polgárok egy szemmel látható részénél, akiket sikerült az 5 milliós tételben, túlárazva, mintegy 55 milliárd forintért közbeékelt strómancégen keresztül beszerzett kínai vakcinával beoltani, semmiféle védettség nem alakult ki.

Felmerül tehát a kérdés, hogy mi a francért a nyugati vakcinákkal nagylelkűsködik a magyar kormány, miért nem a drága keleti oltásokat adják el beszerzési áron? Sőt, ha már azzal választási kampányolnak, hogy ők milyen jóemberek, jut is eszembe: a majdnem húszezer horkolásgátló és lélegeztetőgépből hányat sikerült eladnia ennek a csodaembernek? Abból mikor lesz propagandahír, hogy túladtak az indokolatlanul nagy számban összeharácsolt lélegeztetőgépeken, amelyeknek csak a raktározásán havi 90 millió forintot hasítanak Rogán-közeli NER-vállalkozások?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!