Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor Gyurika levelet írt az angyalkának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! Jó reggelt, madárcsicsergést, pálinkát, szalonnát, jókedvet kívánok mindenkinek! Én beérem egy fájdalomcsillapítóval is (Edgar szerint az Aspirin mindenre is jó), mióta ugyanis Matolcsy Rómeó legújabb, forradalmi, neogagyi agymenését elolvastam, tompán zúg a két fülem közötti rész. Arra jutottam, hogy ha nem ő zakkant meg, akkor én, de hogy valamelyikünknek harangoztak, az biztos. A Magyar Nemzeti Bank unortodox elnökének víziói vannak. Nem először fordul elő vele, jobb helyeken –  ezt is ezerszer elmondtuk – ilyesmivel az ember orvoshoz fordul, ugye. Ám a Magyarországon világhírű pénzügyi zseni nem adta fel a józan ész elleni harcot. Talált újabb 10 dolgot, amiben 2030-ig világelsők leszünk/lehetnénk/miért is ne lehetnénk, és egy ősi mexikói mondás, valamint egy Lao-ce jótanács közé szorítva elénk hányta a gyöngyöket. Csak azért, hogy itt is legyen meg pár csillogó darabja a 10 pontos agyi bokasüllyedésnek:

1. Miért is ne lennénk képesek a fejlett országok közül elsőként elérni a demográfiai fordulatot? Sok minden kell hozzá, mégsem olyan nehéz. Ha évente mostantól „csak” 1500 gyermekkel több születik, minden évben az előző évhez képest, akkor 2030-ra elérjük a 110 ezres születésszámot, a nemzet fennmaradásához szükséges 2,1-es termékenységet. Nyugat és Ázsia fejlett világában ez aranyat érne.

9. Emeljük kétszeresére az életminőség összes mutatóját, különösen a Boldogság Indexet és a Human Development Indexet. Így kapna mindenki egy személyes értéket, ami megint csak aranyat ér.

10. Vegyük észre, hogy a lehetőség mind ezek elérésére a kezünkben van: az MNB 330 pontos Versenyképességi Programja egy kulcscsomó, ami egy csomó rozsdás zárat nyit. Képesek vagyunk mind a 10 aranyat érő érték megszerzésére, mert a korábbi évtizedben már szereztünk 10 ilyen aranyat.

És ha azt mondom, hogy ez mi a szent szar, ha megkérdezem, hogy ez az ember egészen biztosan normális-e, akkor én vagyok a büdösbunkó. De tényleg. Mi ez? Gyurika levelet írt az angyalkának, hogy ezeket kérné ő karácsonyra, vagy mi a jóisten? Valaki szóljon Gyurikának, hogy ha fáradt, pihenjen meg és vigyázzon, hogy ne süsse meg a fejét a napocska. Különben szerintem kurvajó az irány, legfeljebb majd át kell írni a 2030-at 2130-ra, de akkor már a kutyát sem fogja érdekelni.

Körülbelül annyi értelme is van ennek a negyedikes fogalmazásnak, mint Kövér László alufóliasisakos küzdelmének a kommunista Brüsszel ellen. Már tíz éve egyre elkeseredetteben nyomja, és semmi eredménye. Mondjuk úgy nehéz lesz, hogy közben Moszkva seggéből kilógva habzik az ember szája.

Vagy mint Szájer Jóska montipájtonista megszólalásának a nemzeti összetartozás napján: Én döntöttem úgy, hogy nem indulok a néppárti frakció alelnökségéért. Jajólvanakkor. Csak azért említem meg, mert Manfred Weber, az alkalmatlan, gyenge vezető (via Orbán), akit a Fidesz a szokásjog miatt (via Deutsch Tamás) kénytelen volt megszavazni az EPP frakcióvezetőjének, pont az ellenkezőjét mondta. Tudniillik, hogy ő nem engedte, hogy alelnököt jelöljenek a fideszesek. Sőt, ő Deutsch Ennyikével ellentétben – aki szerint a Fidesz az Európai Néppárt teljes jogú tagja – kifejezetten úgy tudja, hogy a Fidesz fel van függesztve és ennek világos az üzenete: változásokra van szükség a magyar kormánypárt belpolitikájában. Sőt a sakálmédia felszopásügyileg félremagyarázó fércelményeivel ellentétben, melyek szerint Orbán a király és ő határozza meg, hogy akkor most mi legyen, ki kivel legyen, és hogyan lesz jobboldalról megmentve Európa, Weber azt is mondta: a Fidesz tagságának kérdése Herman van Rompuy és a bölcsek kezében van, nem a magyar kormányéban. Herman van Rompuy fogja meghatározni, hogy a Fidesz a pártunk tagja maradhat-e vagy sem. Tehát nyugika, propagandista NER-társak! Orbánon pillanatnyilag semmi nem múlik.

Bár azért értékelem a GFG nevű őszinteségi rohamát: Weber megválasztása nem megfutamodás. Pedig mégiscsak megsértette a magyar embereket, de arra már nem emlékszünk. Mert ezt kívánja meg a tartalmi politizálás. Tehát ez a csicskaszavazás nem megfutamodás, hanem

hanem ugyanolyan ravaszkodás, helyezkedés és egyeztetés, amit mindenki csinál az európai politikai arénában.

Vagyis a tartalmi politizálás azt jelenti, hogy ravaszkodnak az elvtik. Jó. Ezt eddig is tudtuk. Egyébiránt pedig. Most éppen ott tartunk a világelsőség felé vezető úton, hogy az Európai Bizottság szerint Magyarország költségvetési pályája jelentősen eltért a 2018-ban előírttól, azaz a GDP egy százalékának megfelelő, vagyis nagyjából 400 milliárd forintos kiigazítást vár el Brüsszel a magyar kormánytól és egy rakás egyéb mellett a korrupció burjánzását is emlegetik. Hát mit nem lehet azon érteni, hogy mi így előzzük Ausztriát? Különben is: senki nem szavazott az Európai Bizottságra, úgyhogy ne ugassanak, mert az 52,5%, az nálunk 53, és majd mi eldöntjük, mit kezdünk a szuverén költségvetésünkkel, a korrupciónkkal, az akadémiáinkkal és a társadalmi egyenlőtlenségünkkel. Miután nálunk minden évben választási év van. Sajnos nem értik a gaz imperalista, cucilista, hanyatló izék, hogy mi mekkora menő sztárok vagyunk.

Akkorák, hogy nálunk például az ingyenes koncertek is félmilliárdba forint közpénzbe kerülnek, és semmi közünk hozzá. Ja, és 325 forint az euró, mert azt is mi akarjuk így. Akinek nem tetszik, annak ott van Varga Mihály közepes képességű könyvelő útmutatása: nem kell külföldön nyaralni, és akkor nem kell forintot euróra váltogatni.

Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.

Sőt, meg még tévét is lehet nézni nyaralás helyett, az a legolcsóbb. Pláne hogy sokkal több bulvár és reklám és pornó lesz benne, mint eddig, mert SemjénRogán módosítja a médiatörvényt. A lényeg persze nem ez, hanem az például, hogy a médiakoncentrációra vonatkozó szabályok változnak érdemben, és ez jó lesz az állampártnak. Ha mondjuk a kezükben lévő rádiók terjeszkednek, vagy újabb közpénzszogálati csatornák jönnek, ahonnan folyik az egyenpropaganda. És a legfontosabb: a rádiós pályázatokra vonatkozó szabályok a jövőre nézve világossá teszik, hogy egy-egy rádiós jogosultság meghosszabbítása a Médiatanács mérlegelési joga, és ha nem akarja, nem hosszabbít. Pont.

Az viszont egyáltalán nem aggasztja az elvtársakat, hogy a közpénzmédiájuk hazudik, mint a kurvaélet. Azon nem akarnak módosítani. Pedig megint aktuális. 26 híradóban kell lehoznia az M1-nek azt a 6 helyreigazítást, amelyre a Kúria a Czeglédy Csabáról terjesztett ordasan hazug állítások miatt kötelezte a közpénztévét – írja az Index. Hát persze úgy nehéz is ebben a kérdésben bármit is lépni, hogy a Fidesz első vonala a saját médiája hazugságait terjeszti, de a morális jobboldali fölény már csak ilyen. Meg a fideszes kultúra is, amit meg kell védeni a migránsoktól.

Ami például egyenesen megkövetelte, hogy tegnap a parlament kulturális bizottságának üléséről gyakorlatilag elhajtsák Lovász Lászlót, az MTA elnökét. Inkább elnapolták a fideszes atyafiak a napirendet, nehogy vitatkozniuk kelljen az MTA elnökével, aki pont ezért ment el az ülésre. Nem baj, mert eközben a valóban értékes kultúremberekre odafigyelnek, sőt. Így járt például Schuster P. Mobil Lóránt ex-MIÉP-es politikus és rocker is, akinek nem az öblös buzizásaiért, cigányozásaiért, zsidózásaiért mondott köszönetet a drágaminiszterelnökúr, hanem 70. születésnapja alkalmából hálálkodott neki a slágereiért (minden zenekedvelő magyar ember nevében). Egy üveg jófajta bor kíséretében. Ez egymás mellé rakva kiválóan megmutatja ennek a bandának az értékrendjét. A tegnapi nap fénypontjáról, a kormány által hangosan és érthetően elutasított demokráciaexportról már nincs időm itt eszmét futtatni, pedig nagyon menő téma. Következik. Addig is egy jófajta muzsikával köszönöm a figyelmet, később jövünk.

Lábjegyzet, hogy igazán jó napjuk legyen: 100 milliárdot fialtak tavaly az Orbán és a Mészáros család cégei.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!