Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És a holnap iskolájában ki a túró fog tanítani?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Agonizálva, kínok között omlik össze az oktatás? Néhány év múlva nem lesz, aki tanítson? Ha nem lesz, aki tanítson, mert aki tanítani szeretne, az nem tud megélni a nyomorúságos éhbéréből, tehát nemhogy minőségi oktatás nem lesz, de semmilyen oktatás nem lesz, enélkül pedig nemhogy versenyképes ország, de semmilyen ország nem lesz? Probléma, hogy a befizetett adókból nem a pedagógusokat becsüli meg a kormány, hanem a nagyvállalatokat tömi ki százmilliárdokkal (azokat, amelyek a profitot aztán kilapátolják az országból)?

Lehet, hogy probléma, de egyrészt majd ha Brüsszel küldi a lóvét, akkor lesz pénz, másrészt meg épül-szépül az iskolarendszer, legyen elég. Amúgy is, amikor a baloldal volt kormányon – óbégatta ma Dömötör államtitkár a parlamentben, mintha bármihez köze lenne, hogy mi volt, amikor a baloldal volt kormányon – nem emelték, hanem csökkentették a pedagógusbéreket, és csaknem 400 helyen megszüntették az oktatást. Különban is akkumulátornagyhatalom leszünk, ha beledöglik is az ország.

És nem az a valami, hogy tizenhárom év alatt még mindig az a kifogás mindenre, hogy mivolt akkor, amikor nem ez volt, nem az a valami, hogy propagandaminisztérium van, oktatási minisztérium nincs, hanem az a baj, hogy konkrétan kiknek a gondjaira van bízva ez a normális helyeken nemzetstratégiai fontosságú ágazat. A rendőrminisztérium, azaz Pintér Sándor oktatási kérdésekkel megbízott államtitkára, akinek a főnökéhez hasonlóan megoldások helyett, érdemi intézkedések helyett, a tanárok és diákok emberszámba vétele helyett propagandára és cinikus megalázára futja, ha eddig nem, ma egész biztosan feljutott egyszerre értelmetlen és pusztító létezésének csúcsára. Ha ezek után nem hozzák létre a semmitmondó szólamok pufogtatásának államtitkárságát, akkor soha.

A holnap iskolája nem lehet olyan, mint a tegnap iskolája

– ezt mondta a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kedden a Fejér vármegyei Móron, ahol átadták a móri Radnóti Miklós Általános Iskola és a fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola infrastrukturális fejlesztését.

Maruzsa Zoltán elmondta: a magyar köznevelés 11 935 helyszínen zajlik, és 1,5 millió óvodást és tanulót szolgál ki. Éppen 10 éve vette át az állam e hatalmas intézményrendszert, és lépésről lépésre haladnak előre, mert nemcsak karbantartani, hanem fejleszteni is szükséges az épületeket, hiszen ez jogos és alapvető elvárás a társadalom részéről.

Az államtitkár megjegyezte, hogy 2018 és 2022 között 4576 köznevelési beruházás valósult meg országszerte, vagyis a teljes infrastruktúra 40 százalékát érintette valamilyen jelentősebb felújítás vagy bővítés. Közölte, 110 olyan projekt volt, amely járási, oktatási szempontból központi szerepet betöltő iskolákat érintett, ilyen volt a móri és fehérvárcsurgói beruházás. (via MTI)

Tényleg marha jó, hogy ilyen szellemóriások kezében van az ország jövője, akik 2023-ra arra már rájöttek, hogy ami létre van hozva, az fejlesztésre szorul. Kár, hogy a nagy infrastruktúrafejlesztési lázban, a pontosan dokumentált, sikerpropagandát szolgáló statisztikai adatok közötti szlalomozás hevében az emberi erőforrás magasról le van szarva. Arról ugyanis egy büdös hangot nem szólt a holnap iskolájáról deliráló államtitkár, hogy és ki a túró fog azon 11 935 köznevelési helyszínen tanítani. Vagy hogy mi a jelentése ennek a coelhói böszmeségnek?

Azt kell gondolnom, hogy ezeket a kontraszelektált figurákat valami speciális táppal etetik, mert ennyi haszontalan, semmirekellő alak egyszerűen nincs, magától senki nem lehet ennyire hülye. Vagy de. És ha nem heten vágnak át egy szalagot, akkor az nincs is átvágva.

Címlapkép (balról jobbra): Kis-Simon Gábor, a VivaPalazzo Zrt. vezérigazgató-helyettese, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Törő Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Kajos Péterné iskolaigazgató és Fenyves Péter polgármester (b-j) a móri Radnóti Miklós Általános Iskola felújított épületének átadásán 2023. május 30-án. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!