Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És a civil szervezetek munkájával mi van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány büszke arra, hogy segítették az Ukrajnából érkező menekülteket, ez Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója. elmondásuk szerint legalábbis. Az nyilván tagadhatatlan, hogy a kormány segíti a menekülteket, de kérdés, hogy ez más országok viszonylatában mennyire tekinthető sikeresnek. Sokan emlékeznek még, hogy a háború kirobbanását követő napokban ha a civil szervezetek nem mennek ki azonnal a határhoz és tesznek meg mindent, hogy segítsék a menekülteket, akkor óriási káosz alakult volna ki, ehhez képest most a kormány úgy próbálja beállítani az akkor történteket, mintha minden, az első perctől kezdve olajozottan működött volna. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint az első pillanattól kezdve segítséget nyújtottak nem csak az államigazgatási szervek és a hatóságok, de az önkormányzatok is. Egy dolgot hagyott csak ki ez a jóember; a civil szervezeteket, amelyek állami támogatás nélkül végezték el az állam feladatait.

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, amikor segíti az Ukrajnából menekülőket – jelentette ki a kormányszóvivő abban a videónyilatkozatban, amit csütörtökön juttattak el a közmédiához.

“Nem szeretnénk belesodródni ebbe a konfliktusba, de minden segítséget megadunk azoknak, akik most menekülni kényszerülnek” – fogalmazott a videóban Szentkirályi Alexandra. Hozzátette, hogy már több mint 726 ezer ember menekült el Magyarországon keresztül a háború elől. Elmondta: a szomszédunkban már 90 napja dúl a háború, és a kormány a konfliktus első percétől világossá tette, hogy számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első.

Ugyanakkor – folytatta -, a menekülteknek minden szükséges segítséget megad a kormány, legyen az szállás, orvosi ellátás vagy éppen a gyermekek iskoláztatása. A menekültek ellátásában nemcsak az államigazgatási szervek és a hatóságok, de az önkormányzatok is az első pillanattól kezdve a frontvonalban állnak – fűzte hozzá. Ezért azoknak az önkormányzatoknak, amelyek részt vesznek a menekültek elszállásolásában, a kormány eddig több mint 771 millió forint támogatást nyújtott – ismertette. “A kormány továbbra is a béke pártján áll” – hangsúlyozta végül Szentkirályi Alexandra.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!