Május 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erkölcsi fekáliabűz

Jóreggelt kívánok mindenkinek! Még a kreténbaromállatprolizás NER-csúcstartóinak is. Akik és akiknek az elvbarátai a betanított szalagmunkáért járó közpénzzabálásban azon verik a nyálukat, hogy akinek lyukas a zoknija (szellemi nyomorékul: Hadházy már két napja lyukas zokniban harcol a sajtószabadságért), az csak egy rohadék lehet.

Mert ha valakinek lyukas a zoknija, akkor legjobb, ha befogja a száját, pláne ha olyan képtelenségek miatt emel szót, mint az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, vagy a közmédia állampárti einstandolása. Akinek lyukas a zoknija (másutt: kreténbaromállatproli), annak nincs joga számonkérni azokat, akiknek nem tudjuk, hogy lyukas, vagy nem lyukas a zoknija, de fennállásuk óta bizonyíthatóan lopnak, csalnak, hazudnak és azonnal megsértődnek, vagy csuklóból tagadnak, valahányszor ez kiderül. Mert ebben a civilizációs-kulturális-erkölcsi zsákutcában toporgó országban – ahol a kormánypropaganda majdnem ötezerszer megy le a közpénzmédiában, miközben az ellenzéknek kuss legyen – olyanok ítélkeznek eleveneken és holtakon, akiknek legtöbbször hivatalos oklevelük van arról, hogy hazudnak, lopnak, becsületet sértenek, de holnap következmények nélkül kezdhetik elölről.

Igen, Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő zoknija kopott volt, látszik hogy sokat hordta. Megpattant benne egy szem, leszaladt, kilyukadt. Igen, az egy sokat használt zokni volt, amit most szenzációként és elborzasztásul mutogatnak a lyukas zoknik fölött szemet forgató rajongótábornak. Az a lyukas zokni számomra kurvára nem ciki, viszont ebben a fertőben, sokkal inkább emberi. Az a ciki, hogy ez ügy. Hogy ezzel foglalkoznak, ezzel akarnak megalázni egy embert. Akinek ezzel közben a feleségét és a családját is megalázzák. Szerintem Kásler redvás körme, az ciki. Orbán Ráhel eldobált szaros pelenkája ciki. A harminc éve a közösből harácsoló, ám mégis rommá gyűrött ingben-gatyában közlekedő Orbán ciki. A Habony nevű gipszfaragó és gyűlöletgyáros gatyából kilógó valaga ciki. Meg az olyan ember, aki nem a gazdája ellenfeleinek állításaival áll le vitázni, hanem annak lyukas zoknijából (máskor a haja, fogsora, öltözete, szexuális irányultsága, vallása, nemzetisége, politikai hovatartozása okán) fabrikál ügyet a mocskos fizetéséért. Az a vérciki.

És ebben a minden korábbi, közmegegyezésen alapuló morális minimumot lehányó országban az a hír, hogy a finkelsteini méreggel operáló állampárt 3 százalékot (=mintegy negyedmillió szavazó) veszített a népszerűségéből. Miközben egy normális világban, ami a miénk már soha nem lesz, egy ilyen bandának legfeljebb összesen lehetne 3%-a, amivel maximum a parlamenti küszöb aljába verdeshetné a fejét. De nem, itt az abnormális lett a normális, a morális deviancia lett az iránytű, a gerincoszlop teljes hiánya pedig az elsőszámú boldogulási tényező.

Itt és csak itt történhet meg az, hogy mivel mindig kell legalább egy ellenség – ha több van, az még jobb – egy 18 éves gimnazista lány a csilliárdos médiagépezet sakáljainak célpontjává válhat, akinek a magánélete azonnal közprédává válik, akinek a személyiségi jogain végig lehet gyalogolni, akit azonnal ordenáré rágalmakkal földbe lehet döngölni. Mert ebben az országban a közpénzeket talicskával lenyúló miniszterelnöki pereputty nem közszereplő, a Bahreinben kinőtt érettségi öltönyben Magyarországot képviselő Tiborcz István nem közszereplő, a külföldön szaros pelenkák elhajításával országimázst pallérozó Ráhel nagyasszony nem közsszereplő. Itt csak Nagy Blanka 18 éves gimnazista közszereplő, akivel szemben minden mocsadék eszköz megengedett.

Ez egy ilyen fasza hely. Ahol milliárdos wellnessközpont épül a korábban térdre, imához parancsolt csuhásból Orbán elsőszámú csatlósává avanzsált Kiss-Rigó László katolikus püspökségének, miközben az ország tudományos elitjét, a Magyar Tudományos Akadémiát hazugságok kíséretében szarrá szopatják és szép lassan kivéreztetik. Igen, itt a senki által meg nem választott, a választáson botrányosan leszerepelt, érdemi munkával meg nem vádolható Hollik Istvánokból nem csak fogalmatlan kormányszóvivő, de parlamenti képviselő is lehet, amint megüresedik egy hely. Itt simán megtörténhet az, hogy a Honvédkórházat övező botrányok, a szakorvoshiány miatt bezárt osztály körüli mizéria után egy parlamenti képviselő számonkérő írásbeli kérdésére egy Németh Szilárd odaröffenti:

A Honvédkórházban nincs válsághelyzet, csak az ön fejében.

Itt a propaganda szintjén szárnyal minden. Miután mai napig senki nem kért még egy félmondatnyi bocsánatot sem a nyugdíjak megkésett folyósítása miatt (a postai kézbesítésekről most ne is beszéljünk, meg arról, hogy egyesek majd csak hónap végén kapják meg, ami jár nekik), a salakmédia stratégiailag nekiállt a hihetetlen magyarországi nyugdíjas életszínvonallal döngetni a mellét. Amihez képest Európa a kanyarban sincs. Az valahogy kimaradt a melldöngetésből, hogy mondjuk a német nyugdíjas szegénysége hogyan aránylik a magyat nyugdíjas mesébe illő dőzsöléséhez, de ez még hagyján. A hivatkozási alapul szolgáló Eurostat-adatokból viszont a legfontosabb tanulságot sem sikerült kiolvasni: a Fidesz hatalomra kerülése óta (azaz 2010-hez képest) több mint kétszeresére nőtt a nyugdíjasok szegénységnek való kitettsége. A Matolcsy Tolvaj Rómeó-féle számrendszerben természetesen ez is siker. Meg az is, hogy a NER már nem bírja zabáltatni az oligarchái építőipari cégeit. És ez még nem a legalja, amikor majd tényleg minden összezuhan, mert addig még sokan sokat fognak szívni, pedig ők nem is oligarchák.

Ezennel átadom a szót Zoltán nevű olvasónknak, aki egy érdekes fejleményre hívta fel a figyelmünket.

Van itt egy hír, ami felett nagyon könnyen el lehet siklani, miközben nagyon is lényeges tartalommal bír. Momentán az, hogy a kormány bő 3 milliárdos összegű kápét vág hozzá egy Debrecenben beruházó német céghez. És itt egyrészt az összeg nagyságán, valamint a pénz megjelenési formáján van a hangsúly: vagyis készpénz. Nem utalás, hanem kézzel fogható húszezresek, 500 eurósok, vagy egyéb valuták formájában.

1) A készpénzes fizetésre vannak jogszabályok, amik limitálják/maximalizálják az ilyen formában történő fizetést. Ha jól tudom, ez a határ 1.5 millió Ft. Ezt a törvényt és szabályozást kifejezetten a pénzmosás és egyéb gazdasági bűncselekmények visszaszorítása érdekében vezették be. Elvégre amint a pénz kikerül a bankok látóteréből és fizikai készpénzként kerül felhasználásra, annak a pénznek már nem lehet követni a mozgását.

2) Tételezzük fel, hogy semmilyen lopási szándék nincs emögött a pénzadomány mögött. Így tehát 500 új munkahely, 400ezres fizu. 12hónap x 400ezer = 4.8 millió. Legyen benne pulykapénz és egyéb jutalmak, akkor eEz szépen felfelé kerekítve, emberenként 6millió. Tehát: 500 ember x 6 millió Ft = 3 milliárd Ft. Magyarán, a dolgozók ismét közpénzből vannak fizetve.

3) A harmadik fontos tényező az, hogy VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ. Csináljunk egy szituációs kísérletet: ha a pénz visszatérítéses lenne, és ennek ellenére is a pénz egy bizonyos (vagy pedig jelentős) részét lenyúlják a fiúk. Ebben az esetben Jürgen, Klaus és a többi német gyáros hülye lenne olyan pénzt visszafizetni ami nem is érkezett meg hozzá, vagy csak hiányosan. Tuti nem fognák be a szájukat és egyből nyünyörögnének, hogy ez itt most miafene? Viszont ha senki nem kéri vissza a lóvét, akkor már nem mindegy hogy hova mennyi érkezik? Lényeg, hogy minden érintett mosolyogjon a végén. A nagy kérdés: vajon az elmúlt 8-9 év során a többi gyár is ilyen formában kapta meg a visza nem térítendő támogatásokat?

Ennyi fért a reggeli mókába, de tovább is van, innen folytatjuk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.