November 24,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erdő Péter és a bosszú

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,325,942 forint, még hiányzik 674,058 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Budapesten a Vatikáni Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Alapítvány és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös konferenciát tartott, amelyről az MTI igen hosszan számolt be. Ennek a beszámolónak most egy rövidített változatát közöljük, ahol igen érdekes dolgok hangzottak el. Erdő Péter bíboros például hiányolta a rendszerváltás utáni bosszút, amellyel megtisztíthatták volna az egykori kommunistáktól a vezetői pozíciókat. Igen szép ilyet hallani egy bíborostól, mi tagadás.

Semjén Zsolt megemlékezett arról, hogy micsoda tragédia az, ha egy társadalom és annak vezetői elfogadják az Isten nélküli életet. Itt természetesen a rothadó nyugati társadalmakra gondolt, ahol az eleddig természetesnek tartott igazságokat, például azt, hogy családot csak férfi és nő alapíthat felrúgják. Nagy szívfájdalma ez Semjén Zsoltnak, amit nem tarthatott magában. 

Az MTI közleményének végére maradt annak talán egyik legérdekesebb mondata, miszerint Ferenc pápa figyelmeztetett arra, minden falat le kell dönteni, amely felosztja világot, “falak helyett hidakra van szükség” Orbán Viktor vélhetően ezeket a szavakat nem hallotta meg, hiszen 2015-ben pont egy olyan kerítést húzott fel a déli határon, amely felosztja a világot. Semjén Zsoltnak, de még csak Erdő Péternek sem volt mondanivalója az üggyel kapcsolatban. 

Az 1989-es békés rendszerváltásnak megvolt a politikai és az erkölcsi ára is – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kedden Budapesten, a Vatikáni Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Alapítvány és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös konferenciáján.

A bíboros (Erdő Péter szerk.) felidézte: a békés átmenet ára volt, hogy a rendszerváltozás utáni első demokratikus kormányok olyan megállapodások alapján jöttek létre, amelyeket kommunista vezetők kötöttek egymással vagy másokkal. Ezzel megmaradt a jogi értelemben vett folytonosság a kommunista állammal és annak intézményeivel.

Hozzátette: a békés változás értelmében nem álltak bosszút a korábbi rendszer vezetőin. Volt ugyan néhány törvény, amely a “megtisztulást kívánta szolgálni, de ezek sem tették összeférhetetlenné az új rendszerben vállalt politikai funkciókat az előző rendszerbeli politikusi múlttal”

…Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a konferencia résztvevőinek küldött üzenetében úgy fogalmazott: “a tőlünk nyugatra lévő” társadalmak és vezetőik “elfogadták az Isten nélküli szekularizált életet, mi több, kívánatosnak, sőt más népek számára is kötelezően követendőnek tartják”.

Mindeközben a “szerény, hitéhez hűséges kisebbség tehetetlenül nézi, vezetői miként száműzik a közéletből a keresztény gyökerekből táplálkozó, eleddig természetesnek tartott igazságokat, például azt, hogy családot csak férfi és nő alapíthat” – fogalmazott.

…Federico Lombardi, a Ratzinger Alapítvány elnöke, a szentszék korábbi szóvivője átadta Ferenc pápa és XVI. Benedek emeritus pápa üdvözletét a konferencia résztvevőinek.

Felidézte: II. János Pál pápa 1992-ben arra figyelmeztetett, a szabadságát visszanyert Európának ismét egységessé kell válnia, ismét “két tüdővel” kell lélegeznie. Húsz évvel később XVI. Benedek pápa Csehországban azt mondta, a vallásszabadság visszanyerése után minden embernek újra fel kell fedeznie keresztény hagyományait, és azt kérte a vallási közösségektől, hallassák hangjukat a társadalomban. A berlini fal leomlásának 25. évfordulóján pedig Ferenc pápa figyelmeztetett arra, minden falat le kell dönteni, amely felosztja világot, “falak helyett hidakra van szükség”.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!