Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyiből rendbe lehetne tenni az összes háziorvosi praxist

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy napja van ma az MTI-nek, én pedig egyáltalán nem szeretném elhallgatni. Főleg, hogy az ügy, amelyről szó van, a maga rendjén elég botrányos ahhoz, hogy minél tovább érdemes legyen napirenden tartani. Az fideszes állami hírügynökség ma egy darab hírben összesen négyszer volt hajlandó leírni Mészáros Lőrinc szent nevét, ami azért hatalmas teljesítmény, mert általában a személyiségi jogait meg a nem közszereplő státuszát szokták foggal-körömmel védelmezni. Olyankor, amikor valamely ellenzéki pártnak mondanivalója lenne az éppen aktuális, közpénzeket érintő bizniszeivel kapcsolatban.

Ma az MSZP elnökhelyettesének online sajtótájékoztatójáról számolt be az MTI, ahol Szakács László a korábban a Mészáros érdekeltségébe tartozó Mátrai Erőmű körüli kalandos jogügyletről beszélt. Arról, hogy az adófizetőknek sokkal többe került ez a mocskos tranzakció, mint amennyit Mészáros gazdái bevallottak. Illetve arról is, hogy tiltott állami támogatás gyanúja miatt az Európai Bizottsághoz fordulnak az ügyben.

Ez tök jó, főleg hogy az ellenzéki politikus kiszámolta, hogy ebből a 75 milliárdos összegből – ami nem 17, 44 milliárd, akárhonnan is nézzük – egyszerre meg lehetne duplázni a gyes és a gyet legkisebb összegét, vagy rendbe lehetne tenni az összes háziorvosi praxist, vagy az ápolási díj összegét meg lehetne duplázni.

Szerintem az Európai Bizottsághoz fordulás mellett, tudva, hogy hányan fordultak már az évek során a testülethez, és milyen sikerrel jártak, a magyar polgárokhoz kellene fordulni mindenekelőtt. Elmenni az utolsó zsákfaluba is, és elmagyarázni nagyon egyszerűen, hogy miről van szó. Mert ameddig magyar emberek tömegeinek meggyőződése, hogy ez egy tehetséges, okos üzletember, akinek a sokévi átlagnál csak éppen egy hangyafasznyival volt nagyobb szerencséje, addig az Európai Bizottság ejnyebejnyézését a hajunkra kenhetjük. 

A bevallottnál jóval többet, összesen több mint 75 milliárd forintot költött az állam a korábban Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mátrai Erőműre – közölte szerdán az MSZP elnökhelyettese, bejelentve: tiltott állami támogatás miatt az Európai Bizottsághoz (EB) fordulnak az ügyben.

Szakács László az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón – “kalandos jogügyletnek” nevezve a Mátrai Erőmű többségi tulajdonának az állami Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. általi megvásárlását – azt mondta, a kormány azt állítja, hogy 17,5 milliárd forintért vásárolta meg az erőművet, de a szocialista párt által “kiperelt” dokumentumok, okiratok szerint 75 milliárd forintot fordítottak az erőműre.

Hozzátette: a vételáron felül ki kellett fizetni közel 5 milliárd forint tagi kölcsönt Mészáros Lőrincnek, valamint 26-26 milliárd forintért tőkeemelést, illetve hitelkiváltásokat kell végrehajtani.

Az ellenzéki politikus közölte, a kormány a munkahelyek megőrzésével, klímavédelmi szempontokkal és az energiaellátás biztonságával magyarázta Mészáros Lőrinc veszteséges vállalkozásának megvásárlását.

Szakács László szerint azonban nem erről van szó, az ügylet révén ugyanis az adófizetőké marad a költség és Mészáros Lőrincé lesz a haszon, megint nagyon sok pénz vándorol “Magyarország nemzeti gázszerelője” érdekeltségeinek zsebeibe.

Közölte, a 75 milliárd forintból egyszerre meg lehetne duplázni a gyes és a gyet legkisebb összegét, vagy rendbe lehetne tenni az összes háziorvosi praxist, vagy az ápolási díj összegét meg lehetne duplázni.

Az MSZP-s politikus szerint az erőműre fordított, a kormány által be nem vallott pénzt vissza kell szerezni, a Mátrai Erőművet meg kell tartani.

Jelezte, az MSZP az EB-hez fordul, mert felmerül annak a gyanúja, hogy egy veszteséges cég állami finanszírozásáról van szó, amit tiltanak a versenyjogi szabályok.

Megjegyezte, nagyon sok cég van ma Magyarországon, amely a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt rosszul járt, legfőképpen a turisztikai szektorban, ők azonban nem számíthatnak arra, hogy “az állam a hónuk alá nyúl”. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!