Június 4,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Engem üldöz a magyar kormány. Beszólogatnak. Például az ilyen elasztikus vázrendszerű államtitkárocskák

Jó reggelt! A pulcsi ma is kelleni fog, még tart az ősz egészen vasárnapig. Ma kukanap, ezzel végére is értem a jó híreknek. Innentől kezdve a Napkeleti Zárt Osztály mindösszes kórterméből fogok tudósítani.

Változnak a dolgok. Néhány hete még az olaszok voltak Orbán Viktor legeslegjobb kispajtásai, Salvini pedig a leghősiesebb harci elvtársa, ma meg már ott tartunk, hogy ott rohadjon meg az összes olasz, ahol van. De főleg az olasz kormány, mert már odáig fajultunk a kiterjedt elmebajunkban – jó, ezt azért mégsem veszem magamra -, pontosabban ott tart az egypártrendszer alakú maffia, hogy ellenség lett a tegnapi elvtárs. Holott ugye a tegnapi elvtárs csak elbukott, már nem tud beledumálni a dolgok menetébe. Aki bele tud dumálni, annak a szövege meg nem tetszik a keresztespolipnak, aztán vergődik nagyon. De annyira, hogy már kimondottan vicces.

Azt írja a zorigós Manyika néni, hogy Bayer Zsolt fel van háborodva szörnyen. Ha nem szólnak, lemaradok róla, mert már nem olvasom jó ideje a keresztes költőt. Ahhoz nincsen elég időm, hogy minden propagandaoldalon elolvassam ugyanazokat a baromságokat, úgyhogy leredukáltam a forrásokat. Naszóval Manyika néni nagyon viccesen számolt be arról, hogy Bayer fel van háborodva. Sajnos annyira jól sikerült Manyika néni műve, hogy a nagyszerű publicistáig el sem jutottam, és ez így is marad. Merthogy:

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája kifejtette véleményét Luigi Di Maio új olasz baloldali külügyminiszter, egykori anarchista politikus Magyarországgal kapcsolatos, ellenséges hangvételű nyilatkozatáról, amit – többek között – a balliberális Magyar Narancs is szemlézett, szokásos bevándorláspárti stílusában. 

„Kiosztotta Szijjártót az olasz külügyminiszter: »A magyar kormány közönye miatt él a migrációs vészhelyzetben Olaszország«” – hívja rá fel a figyelmet hatásvadász címadása által a Magyar Narancs. (Origo)

Hát én firkálgatok már egy ideje, de most hallok arról először, hogy van bevándorláspárti stílus. Azért lehet, mert nincs ilyen. Azonban az összes szoppancsmédiának kötelezően bele kell dolgozni a cikkeibe a bevándorláspárti jelzőt. Akár passzol a témába, akár nem. Ráadásul – ha jól megnézzük – ezeknél a propagandaportáloknál nem éppen a legfényesebb intellektusok vetik a betűt. Meg is van az eredménye, például az ilyen vicces cikkek, amelyek végső soron arról akarják értesíteni a kedves olvasót, hogy egy másik propagandaportálon egy másik propagandista írt valamit, ami totál ugyanolyan, mint amit a harmadik és az ötödik propagandaportálon írt a harmadik és ötödik propagandista. Azzal a különbséggel persze, hogy Bayer jól megfenyegette az olaszokat, akik ettől rettenetesen megrémültek, mert természetesen mindahányan Magyaridők Nemzetet olvasgatnak. Aha.

Kövér Lászlót kitüntették Lengyelországban. Gondolom, mint a legkulturáltabb házelnököt, mert az már régen kijár neki. Kövér méltatta az ezeréves magyar-lengyel barátságot, majd okosakat mondott:

a mai világban “csak a hűség tarthatja meg országainkat és nemzeteinket”, magyarok és lengyelek “hűsége Istenhez, hazához, családhoz és egymáshoz (MTI)

Valahogy még egy királyt be kéne oda passzintani, és jó is lenne szerintem.

Van nekünk – már úgy értem, Orbán Viktornak – egy Menczer Tamás névre hallgató általános zsenink. Most éppen tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár ő, előtte a közpénztévében volt riporter, miután sikerült külkereskedelmi főiskolai végzettséget szereznie neki, tehát tökéletesen alkalmas az összes feladatra, amit eddig ellátott és amit ezután fog ellátni. Most ez jött ki a tápcsatornája felső nyílásán:

Menczer Tamás beszédében emlékeztetett: a közelmúltban rendezték meg a keresztény újságírók nemzetközi konferenciáját, amelyen a keresztények üldöztetése is téma volt. Ma 245 millió embert üldöznek valamilyen formában azért, mert keresztény – közölte.
    Az államtitkár ötmillió forintos adományt adott át az Ökumenikus Segélyszervezetnek a Közel-Keleten élő nehéz sorsú keresztények megsegítésére – ezt az összeget a konferencia szervezése során sikerült megtakarítani – a támogatásból két iraki iskola udvarát újítják fel, valamint felszerelik sporteszközökkel.
    Kifejtette: a konferencia során egyértelmű volt, hogy mi a különbség a keresztény és a liberális felfogás, a kereszténydemokrácia és a liberális demokrácia között.
    A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális, a kereszténydemokrata megközelítés közösségben: családban, nemzetben gondolkodik, a liberális pedig egyénben. A liberálissal szemben a kereszténydemokrata felfogás értékesnek tartja és támogatja, ha az egyén tesz a közösségéért, például családot alapít, gyermeket nevel vagy éppen munkát vállal és helyt áll a munkahelyén. A liberális álláspont szerint a hagyományok, a vallás, a nemzet megkötnek minket, ezért szabadulni kell tőlük, a kereszténydemokrata felfogás szerint viszont ezek értékek és meg kell őrizni őket – magyarázta. (MTI)

No. A „valamilyen formában” üldözést azért kicsit kifejthette volna. Az üldözés, ha görbén néznek valakire? Vagy onnan kezdődik, ha beszólogatnak neki, hátrány éri a vallása miatt? Mert ha igen, akkor engem üdöz a magyar kormány. Beszólogatnak. Például az ilyen elasztikus vázrendszerű államtitkárocskák. Mert ha kereszténynek lenni nem valami rossz dolog, sőt, alapvető jog és védendő, akkor például liberálisnak lenni is az. Ha pedig ez így van, milyen alapon szemétkedik a fenetudja, kinek a haverjaként közpénzes állásba csöppent kicsike államtitkár?

Azt én nem merném kihirdetni, hogy mit gondol egy liberális és mit egy kereszténydemokrata (főleg nem tömbösítve a gondolatot), de azt bátran ki merem jelenteni, hogy Menczer Tamás egészen pontosan olyan ostoba, amilyennek az első szereplései után gondoltam. Ha Menczer rendes kereszténydemokrata (márpedig nyilván az, mert a jelen diktatúrában az a boldogulásba vezető egyetlen ösvény), akkor merő hazaszeretetből és társadalmi felelősségvállalásból dolgozik, fizetést nem fogad el. Ha van gyereke, az is a társadalom üdvéért, nem azért, mert a párja és ő gyerekre vágytak. Azt pedig nem feltétlenül ennek a jóképességű fickónak (tényleg, tud ez teremfocizni?) kellene kihirdetnie, hogy mi a liberális álláspont. Én – Menczerhez képest pláne – liberális vagyok, ennek ellenére nem a nemzettől szeretnék szabadulni, hanem az olyan élősködő kis pondróktól, akik a mások verítékes munkájára építik a saját karrierjüket. Ha ez így nehéz Menczernek, örömmel elmagyarázom érthetőbben. Addig is, gondolkodjon el azon, hogy vajon egy rohadék liberális (mint én) szerint miért aljas módon cinikus a következő mondat:

Az államtitkár ötmillió forintos adományt adott át az Ökumenikus Segélyszervezetnek a Közel-Keleten élő nehéz sorsú keresztények megsegítésére – ezt az összeget a konferencia szervezése során sikerült megtakarítani

Segítek: a konferenciát közpénzből szervezték. Ki takarított meg mit, mihez képest?

Most azonban irány a dolgozó (már aki dolgozik és nem élősködik), hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.