Március 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elnyomott szabadságharcosok cenzúrázatlan vállveregetése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,428,453 forint, még hiányzik 1,571,547 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennél ma már nemigen lesz jobb, de ha igen, akkor arról majd máshol szót ejtünk. Szerencsére a propaganda ügyosztály meg is csinálta szépen a mai ebéd utáni finom desszertet, hogy nekem már nem kelljen keresgélni a sűrűjében. Mindjárt iderakom, csak előbb elmondom a lényeget.

Volt ez a vicces online konferencia, amit hivatalosan a Balog Zoltán-féle Polgári Magyarországért Alapítvány szervezett, és mókából, csínytevésből valamiért az „Európa cenzúrázatlanul” címet adták neki. Jól be is lengették, hogy mihaszna politikai korrektség valamint tabuk nélküli, őszinte és teljesen cenzúrázatlan vélemények fognak elhangzani. És tényleg ez történt. Majdnem ez történt.

Orbán Viktor két hasonszőrű korrupt, autoriter, populista haverja, Aleksandar Vučić szerb államfő és Janez Janša börtönviselt szlovén miniszterelnök egy közepesen súlytalan, a francia Republikánusok mindössze hétfős EP-delegációját vezető Francois-Xavier Bellamy részvételével és moderálásával jól egyetértettek egymással mindenben is. Amiben három kelet-közép-európai önjelölt szabadságharcos és megélhetési politikus egyetérthet. Követelték maguknak serényen a tiszteletet Európától, megveregették egymás vállát, a balliberális mainstream médiát ekézték, amely folyamatosan támadja a jobboldali családbarát nemzetikeresztényeket, a keresztény civilizáció miatt aggódtak, és természetesen a migráció megállításáról mondták el ugyanazt. A változatosság kedvéért lelkesen bólogattak egymás eszmefuttatását hallgatva, és még több tiszteletet és nulla beleszólást követeltek a belügyeikbe.

Szóval semmi új, semmi egetrengető, csak amit tíz éve hallgatunk, mióta Orbán szakadatlanul vívja az ő szabadságharcát Brüsszellel. Az alább kivágott részlet kétségtelenül a doktorúr Európa hanyatlásáról szóló igehirdetésének (egyik) legütősebb része volt. Ha nem tudnánk, hogy az elvtársak Európa jövője iránti féltő aggodalmukban muzsikáltak egymás alá, azt hihetnénk, hogy a miniszterek magyar elnöke a kínai, orosz, török, izraeli, amerikai érdekeket védte az Európai Unió ellenében. De nem, ő ilyet nem tenne. Cenzúrázatlanul sem, máshogy sem. Soha.

Komolyra fordítva. Változatlanul nem kecsegtet semmi jóval, hogy rosszarcú közép-európai autokraták egymással mindenben egyetértve úgy gondolják, hogy ők eldönthetik: az Európai Unió és Európa jövője az, hogy kritikátlanul végignézi félázsiai és egyéb despoták dúlását, és tiszteletben tartja minden tagország szuverén jogát arra, hogy úgy verje szét a jogállamot, úgy tiporja sárba az emberi jogokat, és közben úgy fejlessze tökélyre a korrupciót, ahogy nem szégyelli. Az egyedüli szerencse, hogy egyelőre még nem tartunk ott, hogy ők döntik el.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!