Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elmúltnyolcév

Gyurcsány Ferenc tönkretette az egészségügyet, a Fidesz-KDNP pótolja az elvett pénzt – írta közleményében a Fidesz Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Gyurcsány Ferenc 600 milliárdot vett el az egészségügytől és egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól. Bezárta, összevonta, eladósította és leépítette a kórházakat – írta a kormánypárt közleményében a DK elnökének 2010 előtti miniszterelnöki tevékenységére célozva. A közlemény szerint a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni Gyurcsány Ferenc.

A balliberális kormányok az egészségügyön is csak üzletelni akartak, és ezzel csaknem az összeomlás szélére sodorták a betegellátást, ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket. “Emeljük az ápolók, az orvosok bérét, országszerte fejlesztjük a kórházakat, rendelőintézeteket, a mentőállomásokat és teljesen hazai önerőből elindítottuk Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztését” – áll a Fidesz közleményében. A DK szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy kormányra kerülve felszámolnák az “egészségügyi krízishelyzetet”. (MTI)

Gyurcsány Ferenc nagy dolgokra képes, egymaga tette tönkre a teljes egészségügyet. Noha az Orbán-kormány már nyolcadik éve van hatalmon, az egészségügyi rendszer mégis tovább romlott. Ez is Gyurcsány, vagy ez már Soros, esetleg Brüsszel hibája?

A Fidesz valóban emeli az ápolók és orvosok bérét, néhol még akár 2 forinttal is. Országszerte fejlesztik a kórházakat és mentőállomásokat, méghozzá visszafelé.

Köszönjük ezt, az elmúlt nyolc évet.

 

Forrás: MTI

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS