Február 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ellenvélemény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,711,144 forint, még hiányzik 1,288,856 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varga Judit igazságügy miniszter remek összeállítást tett közzé az elmúlt évek fideszes kommunikációs paneljeiből. Olyan olvasni, mint előkotorni a padlásról a régi építőjátékot, és szembesülni azzal, hogy bizony most is csak szélmalmot lehet összerakni belőle, semmi mást. Más szavakkal: bizonyára sokan emlékeznek a régesrégi viccre: Szerjózsa szorgalmasan cseni a helyi hűtőszekrény-gyárból az alkatrészeket, de mindig azzal szembesül, hogy hiába akarna hűtőt, mindig csak tankot tud összerakni a meglovasított darabokból.

   “Tisztázzunk néhány dolgot az uniós költségvetésről szóló végső döntéshez közeledve Magyarország és az Unió viszonya kapcsán, hiszen a hosszú tárgyalások során az uniós intézmények, egyes tagállamok és a hazai ellenzék sok kérdést belekevert a számok közé” – fogalmazott a miniszter.
    Hozzátette, Magyarország az unió alapító atyáival egyetértve azt vallja, hogy Európa vagy keresztény és humanista lesz vagy nem lesz.
    A magyar és az európai emberek döntő többsége határozottan úgy véli, hogy Európának nem szabad feladnia identitását és azokat az alapvető értékeit, amiktől Európa a világ legélhetőbb kontinense – közölte.
    Magyarország a 2004-es uniós csatlakozáskor nem egy föderalista Európára, nem a globalizmusra és főleg nem az Európai Egyesült Államokra mondott igent, hanem az erős nemzetállamokra épülő, egymást segítő és tiszteletben tartó szövetségre. A csatlakozáskor nem adtuk fel a nemzeti szuverenitásunk azon részét, hogy eldönthessük, kivel akarunk együtt élni a saját hazánkban. Nem azért mondtunk igent az unióba történő belépésre, hogy Brüsszel meghatározhassa számunkra, hogy mit tartunk családnak, mit hívunk házasságnak és kik és milyen feltételekkel fogadhatnak Magyarországon örökbe gyermekeket – írta a miniszter.
    Közölte: nem igaz, hogy a migrációs válság során Magyarország nem volt szolidáris a többi tagállammal, hiszen több százmilliárd forintot költött Európa határainak védelmére, és igyekszik helyben segíteni a bajba jutott embereken, mert úgy véli, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell a rászorulókhoz eljuttatni. Nem Magyarország támadta a többi tagállamot a migrációs politikájuk miatt, hanem fordítva – hangsúlyozta.
    Varga Judit rámutatott: nem Magyarország támadja Brüsszelt és más tagállamokat különböző, mondvacsinált jogállamisági köntösbe bújtatott vádakkal, hanem fordítva.
    Nem mi kritizáljuk azokat a tagállamokat, ahol nincs alkotmánybíróság, vagy a kormány közvetlenül irányítja az ügyészséget, vagy ahol a politikai szereplők nevezik ki a bírákat, hanem fordítva. Nem mi kértük számon a jogállamiságot azon tagállamokon, ahol az utóbbi időkben folyamatosak a keresztények elleni brutális támadások és egyre gyakrabban fordulnak elő antiszemita atrocitások, hanem ők rajtunk – sorolta Varga Judit.
    A miniszter rámutatott arra is, hogy szemben a magyar ellenzék állításával, az uniós támogatások, kohéziós források nem könyöradományok, hanem az uniós szerződések alapján Magyarországot jogosan megillető kifizetések.
    Magyarország ezen forrásokért cserébe a csatlakozáskor rengeteg mindent vállalt, többek között: megnyitotta piacait, lemondott a vám- és egyéb bevételeiről, átültette a teljes uniós joganyagot, elfogadta a tőke szabad áramlását (ezzel lehetővé téve a tőkeerős nyugat-európai cégek korlátok nélküli beruházásait), valamint Magyarország is jelentős összegekkel járul hozzá az unió közös költségvetéséhez – írta.
    Nem Magyarország zsarolja és helyezi nyomás alá Brüsszelt az uniós költségvetési forrásokról döntő tárgyalások során, hanem fordítva. Aki ismeri a magyar történelmet, az pontosan tudja, hogy amikor gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, akkor a magyar emberek és Magyarország nem köt kompromisszumot, jelentsen ez akár szabadságharcot, akár csak egy egyszerű vétót – írta.
    “Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad” – idézte Varga Judit a Facebook-oldalán Wass Albertet. (MTI)

Először is: a jogállamisági feltételnek nincsen köze a menekültek befogadásához. Másodszor: éppen az Orbán-kormány fogadott be egy csomó migránst, csak éppen olyanokat, akik fizettek ezért. Ezt letelepedési kötvénynek nevezzük, azóta is jó lenne tudni, Rogán Antal mennyivel gazdagodott abban az időszakban, mert hogy az ország csak ráfizetett, az biztos. Ráadásul sok esetben kellő ellenőrzés nélkül adtak letelepedési engedélyt, így Európa engedtek be kétes hátterű csoportokat.

Én például uniós polgár vagyok, ezért sokadszorra is kikérem magamnak, hogy bárki elő akarja írni, hogy mennyire legyek keresztény. Azt majd én eldöntöm, ebbe senkinek nincsen beleszólása. Jó lenne, ha sem Varga Judit, sem az Orbán-kormány bármelyik – aktuálisan a mikrofon elé tuszkolt – tagja nem nyilakozgatna sem az én, sem senki más nevében. Nincsen rá felhatalmazásuk, soha nem volt, és soha nem is lesz. Ez még ilyen félig rohadt diktatúrában sem működik.

Brüsszel nem azt akarja megszabni, hogy Orbán Viktor és Varga Judit mit tart családnak, hanem léteznek olyan közös értékek, melyeket minden tagországnak tiszteletben kell tartania. Az Orbán-kormány saját hatáskörben, senkivel nem egyeztetve, a társadalom akaratát tökéletesen figyelmen kívül hagyva módosítgatja az alaptörvényt, majd ha ez ellen valaki szót emel, akkor azonnal visítani kezdenek, hogy megtámadták őket. Az ország nem Orbán és nem is Varga Judit magántulajdona, hogy azt tehessenek vele, amit akarnak.

A miniszter rámutatott arra is, hogy szemben a magyar ellenzék állításával, az uniós támogatások, kohéziós források nem könyöradományok, hanem az uniós szerződések alapján Magyarországot jogosan megillető kifizetések.

Varga Judit konkrétan, tényszerűen és bizonyíthatóan hazudik. Nem csak most, nem csak ebben, de legalább következetesen. És ráadásul Varga Judit pofátlan választási kampányszöveggel támadja az ellenzéket. Sokadszorra. Még most is, amikor egy nagyon fontos döntés előtt áll az Unió.

Magyarország ezen forrásokért cserébe a csatlakozáskor rengeteg mindent vállalt, többek között: megnyitotta piacait, lemondott a vám- és egyéb bevételeiről, átültette a teljes uniós joganyagot, elfogadta a tőke szabad áramlását (ezzel lehetővé téve a tőkeerős nyugat-európai cégek korlátok nélküli beruházásait), valamint Magyarország is jelentős összegekkel járul hozzá az unió közös költségvetéséhez – írta.

Ha nem léptünk volna be az Unióba, nem csak vámbevételeink lennének, hanem kiadásaink is. Ugyanis nekünk is vámot kellene fizetnünk az Unió irányába. A magyar fogyasztók sokkal drágábban jutnának hozzá az árucikkekhez, a banántól az autóig mindenhez. Az Orbán-kormány az, amelyik teljes erőből meglovagolja a tőke szabad áramlását, ész nélkül engedi be a külföldi beruházásokat, az adófizetők pénzéből támogatásokat, adókedvezményeket biztosít a külföldi tulajdonú gyáraknak és üzemeknek, éppen ezeknek a tőkéseknek az érdekében írta át az Orbán-kormány amunka törvénykönyvét, pusztította le a szakszervezeteket, megfosztva így az országot attól, hogy saját ipar alakulhasson ki, és kiszolgáltatva a magyar munkavállalókat a külföldi tőkéseknek. Magyarország sokszor annyi  pénzt kap az Uniótól, mint amennyit befizet.

Végül: ha az Orbán-kormány zsarolni szándékozik az Uniót, akkor a tagországokat meg akarja fosztani a forrásoktól. Vétó esetén ugyanis leáll a folyamat, senki, egyetlen ország sem jut pénzhez. Ennek a világon semmi köze nincs a mi unokáinkhoz, legfeljebb Orbán, Varga, és a hozzájuk hasonlók unokáiról szól a dolog, az én unokáimról egészen biztosan nem.

Hiányolom, hogy a záró versidézet után Varga Judit nem tett be egy videót az Ismerős Arcok nevű zeneművészek végtelenül megható dalával. Ez a propagandapanel-giccs, és hazugsággyűjtemény azzal lett volna tökéletes és teljes.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!