November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elhárították

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma feltétlenül ez a legkedvencebb MTI hírem. Kiszelly Zoltán amúgy is az egyik kedvencem, de az, hogy így nyíltan belemondja az arcunkba, a feltételeket nem teljesítették, nem módosították, nem közös nevezőre hozták, hanem úgy ahogy van elhárították, az mindent visz. Magában a hírben nagyjából annyi igazság van, amennyi értelem. Magyarország az északi országokkal együttműködve jól kicsellózott a déli országokkal, amiért hálából a déli országok kiharcolták – Orbán Viktorral együtt -, hogy ne kössék a jogállamiság meglétéhez a pénz folyósítását. Hát, ha létezik tökéletesen levezetett elemzés, ez egészen biztosan az. Egyszerűen parádés.

EU-csúcs – Elemző: sikerült elhárítani a gazdaságélénkítés politikai feltételeit

Sikerült megakadályozni, hogy politikai, önkényes szempontokat kössenek az uniós gazdaságélénkítési feltételek mellé – mondta Kiszelly Zoltán politológus szombaton az M1 aktuális csatornán a legutóbbi EU-csúcson az unió következő hétéves költségvetéséről hozott döntésről szólva.

 A visegrádi országoknak, és Magyarországnak az északi országokkal együttműködve “sikerült behúzni a kéziféket”, hogy minél kevesebb pénzt “égessen” az unió délen – mondta.
    A déli országokkal pedig abban működött együtt a V4-csoport, hogy a gazdasági mentőcsomaghoz ne kössenek politikai szempontokat. A brüsszeliek mindig nyomás alatt akarják tartani az országokat – fogalmazott.
    Az egész unió és a gazdaságélénkítő csomag arról szól, hogy az eurózóna déli részét hogyan lehet víz felett tartani – mondta, hozzátéve: már több ezer milliárd eurót adtak a déli államoknak, “minden eredmény nélkül”.
    Ezt a finanszírozást akarják most kiterjeszteni az eurózónán kívüli országokra, közöttük Magyarországra – ismertette a politológus.
    Olyan eszközöket keresnek Brüsszelben, hogy az eurózónán kívüli közép-európai országokat hogyan tudják nyomás alatt tartani; ezt találták meg a jogállamiságban – jelentette ki.
    A vita most arról szól, hogy ezt összekössék-e a költségvetéssel, a mentőcsomaggal vagy sem. A legutóbbi csúcs zárónyilatkozata alapján nem kötik össze, az Európai Parlament értelmezése szerint viszont igen – hívta fel a figyelmet. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!