Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elhallgattatni, megfélemlíteni a papokat és lelkészeket?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 890,629 forint, még hiányzik 2,109,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Mindenki maradjon a helyén, lehetőleg az ágyban. Persze egyáltalán nem kötelező (nem vagyok én a Fidesz, hogy megmondjam, kinek mi a jó), de ha tehetném, én biztosan ott maradnék. Az igaz, hogy nem fogom ágyba vinni a kávét, viszont. Arra gondoltam, hogy a vasárnapra való tekintettel megpróbálom viccesebbre venni a figurát. De rájöttem, hogy ez ma se nagyon fog sikerülni, pedig az egyre gyakrabban önmaga elcseszett paródiájába forduló közélet eseményei ezt akár indokolhatnák is. Nézzük az elcseszett paródia néhány bizonyítékát, random módon egymás után pakolva.

A Fidesz kedvenc szélsőjobbos pártja, vagyis alighanem a hasznos idióta szerepét eljátszó fiókszervezete, amelyik ez idő tájt a szabad sajtót vegzálja és jelentgeti felfele egy nemzeti jelentőségűnek beállított könnyűzenei produkció kapcsán, a magyar nép elleni uszítást emlegetve, tegnap a mindenhez is értés jegyében bejelentette, hogy 17 évben állapítaná meg a tankötelezettség korhatárát.

A tankötelezettségről folytatott álvita helyett érdemi megoldásra van szükség az oktatásban a lemorzsolódás visszaszorítása és a felzárkóztatás hatékonnyá tétele érdekében. Ugyanis a Fidesz által bevezetett 16, illetve a szocialisták által preferált 18 éves korig tartó tankötelezettség sem csökkentette a lemorzsolódást az oktatásban. (Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese)

Tehát ahol sem a 16, sem a 18 nem jött be, ott a 17 be fog jönni, és akkor megoldódnak a Fidesz által szétvert oktatási rendszer problémái. Szerintem sem érdemes álvitákat folytatni, a hasunkra kell csapni és számokat mondani, lehetőleg olyan számokat, amelyekkel még senki nem kísérletezett, és reménykedni abban, hogy bejön. Ez pont így működik. Ezért is lenne kurvajó, ha Dúró pártja is a húsosfazék közelébe kerülne végre. Érdekes, hogy a november 30-ára bejelentett pedagógussztrájk egyéb követeléseiről (értékálló béremelés, túlmunka csökkentése, stb.) nem volt mondanivalója a politikus asszonyságnak, és nem kelt ki magából, amiért a kormány gyomorforgató sorosozással bagatellizálja és trollkodja szét az oktatást érintő súlyos kérdéseket, ellenben jól odamondott az ellenzéknek. Már többször elmélkedtem azon, hogy akkor jön el a szép, boldog idő, amikor ezek a Fidesszel együtt fognak kormányozni. Akkor majd tényleg lehúzhatjuk magunkat a toaletten.

Egyelőre viszont még csak ott tartunk – ahogy tegnap bátorkodtam felhívni rá a figyelmet -, hogy a felcsúti nagyember úri kedvéhez fércelik a törvényeket (ha nincs kedve beszámolni a brüsszeli harcairól az országgyűlésnek, akkor nem számol be, és hogy ne lehessen ezért még hányást sem tenni a szemére, eltörlik a vonatkozó előírást) majd amikor erről a sajtó beszámol, a Fidesz egy emberként védi a gazda szakadt mundérját és rongyosra forgatott köpönyegét.

Fidesz-frakció: Orbán továbbra is tájékoztatja a parlamentet az Európai Tanácsban történtekről. A 2004 óta tartó gyakorlat szerint a kormányfő csak a kiemelt jelentőségű tanácsi üléseket követően szólal fel napirend előtt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt öt, Orbán Viktor eddig kilenc alkalommal élt ezzel. A változás annyi, hogy az Európai Tanács üléséről szóló tájékoztatást a továbbiakban az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló határozat szabályozza.

Ja, hogy Gyurcsány. Rögtön gondolhattam volna. Ámazonban azt így sem sikerült kimagyarázniuk a hűséges szolgáknak, hogy Orbán miért nem számolt be az uniós klímacélok megvétózásáról. Vagyis de. A fenti okádás szerint azért, mert a klímavédelem nem képez kiemelt jelentőséget a Fidesz számára. Eddig is tudtuk, csak nem sejtettük. Az meg egyenesen közröhejes, hogy miközben de facto megszüntetik a miniszterelnök beszámolási kötelezettségét, belehánynak a pofánkba, hogy de nem, mert a házszabályi rendelkezésekről szóló határozat. Pfejjj.

Ez pont annyira válasz és magyarázat bármire, mint a sportért felelős államtitkár, bizonyos Szabó Tünde lamentálása, akit a kormánybarát, kivasalt Nemzeti Sport kérdezett arról, hogy a kismillió sportakadémia (és stadion) országában mi a szar indokolja, hogy Orbán állami sportakadémiai rendszer létrehozásáról döntött a minap. Válasz nincs, hülye duma van:

A kormány szándéka olyan sportakadémiai rendszer megvalósítása, amely a tehetséges gyermekekre és fiatalokra koncentrál, amely elősegíti a minőségi utánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést. A kormány felkérésének megfelelően az Emmi megkezdi a részletek kimunkálását, elsőként a kosárlabda, a kézilabda és a labdarúgás sportakadémiai rendszere kerül kidolgozásra.

Vagy úgy. Tehát a kontraszelektált Emmi sorosozza a pedagógusokat, rászarik a fejükre, megalázza őket, de a sportakadémiai rendszer fogalmunk sincs milyen célt szolgáló kimunkálásán már csorgatják a nyálukat. (Zárójel: Mol Vidi-Puskás Akadémia NB1. találkozó, 14 milliárdos stadion, 11 ezer üres szék, 3365 néző.)

Sajnos ez nem annyira vicces, mint a statisztikai értelemben alig létező KDNP öntudatos toporzékolása, hogy ők majd kilépnek a Néppártból, ha azt látják, hogy nem jó az irány. Mintha a KDNP valaha is saját akaratából bármit is eldönthetett volna, amit Orbán Viktor nem úgy gondolt. Aha.

Ennél azért egy fokkal viccesebb Németh Sándor, Puskás Arénát is készségesen megáldó szektavezér és prédikátor picsogása. Aki miután valami egészen elképesztő agymenést adott elő a jóga és a démonidézés/démontisztelet kapcsolatáról, amire még Indiában is felkapták a fejüket, most azon siránkozik, hogy őt meg akarják félemlíteni.

Ez Nyugaton is így van, megpróbálják elhallgattatni, megfélemlíteni azokat a papokat és lelkészeket, akik felemelik hangukat a közélet visszásságaival szemben. „Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleménynyilvánítási szabadságunkkal. Én személyesen ezt nem fogom magamévá tenni”

Elhallgattatni, megfélemlíteni a papokat és lelkészeket? Aztán annak mégis mi értelme volna, Németh úr? Pláne a keresztény szabadság nevű bullshit országában hogyan lehet megfélemlíteni a papokat? De egyáltalán mi köze a jógázásnak a közélethez? Nem lehet, hogy csak simán félművelt, vállalhatatlan baromságokat tetszik teli pofával és hatalmas önbizalommal előadni, amelyeknek semmi közük a valósághoz? Az üldözési mániás mártírtempó helyett nem kellene inkább végiggondolni, hogy ha az ember széles néptömegek agymosásra adja a fejét, akkor legalább a felháborító vadszamárságoktól tartózkodnia kellene? Nem tudom, csak kérdezem. Mielőtt testületileg elhülyülünk.

Azzal kapcsolatban már nincs kérdés, még ha van is, mert eldöntetett: jövőre elkezdődik a Budapest-Belgrád vasút építése, állítólag minden akadály elhárult a nagyívű, leginkább kínai érdekeket szolgáló, de legalább soha meg nem térülő projekt útjából, a tervek szerint a finanszírozási szerződést még az év végéig aláírja a nemzeti kormány. Emellett még azt is megtudhattuk az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős, duplaismeretlen államtitkárától, hogy 2024-ig összesen 5000 milliárd forintot szán közlekedésfejlesztésre kormány (ebből a közúthálózat megújítására 3200 milliárd forintot, vasútfejlesztésre pedig mintegy 1700 milliárd forintot). Zsír, tehát akkor a kormány azzal számol, hogy 2024-ben is hatalmon lesznek.

Közben újabb és újabb vicces stációihoz érkezik a Borkairól elhíresült szappanopera, a karmesteri szerepben ezúttal a Magyar Nemzet nevű fideszes pártlap tűnik fel, amely tegnap azt írta, hogy a nyomozók célkeresztjében van már az „ördög ügyvédje”, és hogy újabb gyanúsítások várhatók a Borkai Zsolt elleni lejárató akció miatt. És hát ki a francnak lennének ilyen jó értesülései, ha nem az állampártnak és a seggéből kilógó propagandagépezetnek? Az RTL Klub pedig a birtokába jutott hangfelvételek alapján arról tájékoztatott, hogy megzsarolhatták Rákosfalvyékat. Én rendkívüli módon örülnék annak, ha minden a helyére kerülne ebben az ügyben, csak így a nagy fennforgásban nem kéne arról megfeledkezni, hogy Borkai NER-társ nem annyira áldozat ebben az ügyben. Természetesen a zsarolás büntetőjogi kategória, viszont attól, hogy rányomják a szivárogtatást az ellenzékre (megint Gyurcsány) Borkai nem lesz kevésbé undorító és kevésbé korrupt.

Köszönöm a figyelmet! Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!