Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ehhez képest majdnem mindegy lesz, hogy ki, mikor, mennyit lopott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, ma különös tekintettel a self-made man-ekre! Azoknak, akik a semmiből csináltak valamit. Hogy ne múljon el nap a lábszagú kipcsakizmusok, dakotizmusok, vagyis a legmagasabb szinteken hömpölygő kocsmai jópofizások felemlegetése nélkül, iderakom, mit tanultam tegnap az elsőszámú porondmestertől, aki tegnap megint parádés formában űzte az ipart. A R4S lengyel üzleti és PR-tanácsadó cég budapesti üzletfiók-megnyitóján szórakoztatta a közönséget, ahol terítéken volt a társaság alapítójának – Igor Janke – felcsúti üstökösről írt, Forward! című könyve is.

„Örülök, hogy látlak, Igor itt Budapesten. Régi veteránok vagyunk mindketten, hiszen már 89-ben is egy téren álldogáltunk. És aztán mint hallhatták, az Igor írt is rólam egy könyvet, amiben nem tüntet fel engem olyan kedvező színben, mint ahogy megérdemeltem volna, de hát nem is az irodalmi Nobel-díjra pályázott ezzel a könyvvel Igor. Ahogy az angol mondja – nincs jó magyar szó erre – mindaketten self-made man-ek vagyunk. A semmiből csináltunk valamit. Ki ezt, ki azt. Hogy ki merre indult a rendszerváltás után, és ki mit csinált, azt onnan lehet tudni, hogy ki milyen testsúlyt regisztrálhat jelenleg. Mert az üzletemberek azok mind így néznek ki körülbelül, tehát a fiatal self-made man üzletemberek azok harcosak, ahogy hallottuk, slankok és gyorsak. A politikusok pedig erőteljesek és nehezek, hogy ne fújja el őket az ellenszél.” 

Hagyok időt. Magamnak is hagytam. Igaz, hogy nem hétfő reggel van, de azért ez pénteken vadhajnalban is ütött rendesen. Ebben már megint minden benne van, még az is, hogy annál, amikor sorosozik és levegő után kapkodva kéri ki magának, hogy megsértették, csak az a durvább, amikor humorizálni próbál. Van mozgókép is hozzá, úgy többszörösen sokkoló. Feleslegesnek tartom, hogy ebből regényt írjak, de ha jól értem, akkor az irodalmi Nobel-díjhoz elengedhetetlenül szükséges, hogy kedvező színben tüntessék fel a műben őkorruptságát. Jól van akkor, ugorjunk.

Gulyás Gergely ugyanis kivételesen a fenti álhumoros megállapításoknál lényegesen veszélyesebb, cinikusabb, alávalóbb állításokat tett a kormányinfón, lassan visszasírom Lázár Jánost (nem!). Aki szakállat eresztett, előmászott valahonnan a vidéki kiskirálykodása kövei alól, és a Magyaridőknemzetnek adott nagyinterjút. Egyetlen passzust találok feltétlenül szóra érdemesnek belőle, remélem, vehetjük fenyegetésnek. Mármint nem mi, hanem a főnöke.

A következő években, a Fideszben és azon kívül is, fognak még hallani rólam, pontosabban arról, hogy meglátásom szerint mit lehetne tenni egy-egy területen annak érdekében, hogy a hazánk, a szülőföldünk még sikeresebb hely legyen.

Ööö… ez elég vicces. Tehát azt akarja mondani a kormányból kitaszított nagyember, hogy hazánk jelenleg nem a világ legsikeresebb helye Orbán Viktor kormányzósága alatt? Ne már, Lázár úr. Jó, tudom, azt is mondta, hogy minden, amit tanult és gondol, azt mindig igyekszik „betenni a közösbe”, és felkínálni a saját politikai közösségének. De hát vigyázni kéne azért a szavakkal, nehogy a főnök félreértse, támadásnak vegye és elguruljanak a gyógyszerei.

Egyelőre főleg Gulyás Gergely jóllakott óvodás-imitátor gyógyszerei gurultak el több ízben. Azt próbálnám elegánsan leszarni, hogy október 7-én volt arca előállni a tudomásom szerint augusztus 15-én lezárult nemzeti konzultáció állítólagos eredményével, amire már lassan két hónapja hivatkoznak úgy, mint amelyben az áll, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, az országnak működnie kell. Nem mindegy már, hogy 87 vagy 93 vagy 59 százalék mit mondott mire? Nem szánalmas, hogy az alulról 1,8 millió létező és pláne nem létező ember versus 8 milliós felnőtt populáció egyenletből megint azt hozták ki, hogy ez az egész ország véleménye, és a magyar döntöttek? Lófaszt. A magyarok úgy döntöttek, hogy magasról tesznek a nemzeti konzultációra, a maszkra, a távolságtartásra, és a félisten tanácsára levonultak a Balatonra. Már látszanak ennek a nagyszerű eredményei.

Viszont. Miután minden fronton szétszívatták a fővárost, ott vágtak és szorongattak, ahol bírtak, a bürokráciacsökkentés helyett a pártállami apparátus felhízlalásában élen járó kormány tagja azt üzente, hogy Budapest sokat tudna spórolni, akár egymilliárd forintot is, ha kevesebb főpolgármester-helyettes lenne. Van bőr a pofán, nem mondom. Továbbá Szarka gépesített lövész-kancellár úr SZFE-re történő sikertelen behatolási kísérlete után úgy fogalmazott, hogy „a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az nem kérhető számon, hogy a szórakoztatóipar mindig közel állt hozzájuk, most úgy tűnik, a hallgatók ezt előre hozták”. Ha létezik  gondviselés, márpedig létezik, akkor ez a banda ebbe a tankönyvi arroganciába és mindenkit lenézésbe fog belebukni. Nem Mészáros Lőrincbe és nem Szíjj László luxusjachtjába, hanem ebbe a lekezelő, gúnyos rugdosásába mindazoknak (és különös tekintettel a jogaikért küzdő fiataloknak), akik nemet mondtak a hatalom úthengerének. Szórakoztatóipar, mi? Amikor komplett közösségeket néznek hülyének, taposnak a fejükre, söprik le az asztalról a jogaikat, mintha nem is lennének. De legalább ezúttal nem gyurcsányozott és szemkilövetőzött, már ez is valami.

De mind közül talán a legpenetránsabb beszólás: miközben Németh Szilárd csepeli embere a kerület összes óvodájában betilt egy könyvet, amit kurvaélet, hogy nem olvasott, Gulyás a Dúró-féle hazugságot ismételgetve – hogy tudniillik a Meseország mindenkié egy homoszexuális propaganda könyv -, azt állítja, hogy ez (a hazugság) BŰNCSELEKMÉNY GYANÚJÁT vetheti fel. Tehát ha valóban meg lehet állapítani a bűncselekményt a mesekönyv óvodai olvasása miatt, akkor büntetőeljárás fog indulni a fenntartóval szemben. Nem tudom, hogy hol lesz a vége ennek az útnak, amire ezek így a járvány beláthatatlan következményeinek elmaszatolása okán ráléptek, de abban biztos vagyok, hogy sokkal nagyobb pusztítás körvonalazódik, mint amit az agyhalál közeli migránsozó, sorosozó hergeléssel eddig összehoztak.

Annál is inkább, mert ezek mellett az életükért futó politikai szélhámosoknál vannak további fajsúlyos károkozók ebben a történetben. Például. A klinikai pszichológia nagytekintélyű, koronázatlan királynője, Bagdy Emőke is megszólalt a fideszes propaganda kérésére. Csupán a meglehetősen zagyva eszmefuttatás konzekvenciájával fárasztanám az olvasót, én ettől se köpni, se nyelni nem tudtam:

Minden kornak megvan a saját nevelési feladata, de ennek nem az, hogy a megkülönböztetési érzékenységre neveljük a gyereket, mert ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből egy harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon, aki képes lesz majd elfogadni más ember devianciáit.  

A Veszélyt jelentenek a kicsikre a gendermesék címet viselő izében az ország sztárpszichológusa, aki teltházas előadásokat tart, egy rakás ember boldogan fizet azért, hogy ihassa a szavait, konkrétan DEVIANCIÁNAK nevezi, hogy vannak melegek, cigányok, egyszülős családban nevelkedők, későn gyereket vállalók, örökbefogadottak, vagy éppen fogyatékkal élők. Azt hiszem, hogy ehhez a züllött szakmai és morális mocsárhoz képest abszolút irreleváns, hogy a fideszes kormány embere laptopokat osztogat a szerencsi időközi választási kampányban, a fideszes jelölt oldalán, hogy tegnap ki mennyit lopott, vagy ma ki mennyit fog lopni. Itt valami nagyon el van baszva. A törvénytelenség elkövetésére buzdító minisztertől a pszichológusasszonyig. Ja, és már Lázár Ervinnel is baj van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!