Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Együttműködés köttetett „a felnövekvő nemzedékben a hazafias érzés kialakításának elősegítése, valamint a honvédelmi ismeretek átadása céljából”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Simicskó István Székesfehérváron járt, ahol is egy igen fontos együttműködésről szóló megállapodást írt alá. Hogy miről is egyeztek meg a felek, akikről alább szó lesz? Az MTI-hírhez tartozó kép aláírására hagyatkoznék most, amely a következőképpen szól, a címben is majdnem ez szerepel: a felnövekvő nemzedékben a hazafias érzés kialakításának elősegítése, valamint a honvédelmi ismeretek átadása céljából kötött együttműködési megállapodás aláírása. 

Tudom, foglalkoztunk már eleget ezzel a nemzetieskedő kormánnyal és annak szinte valamennyi hazafiasságot érintő próbálkozásával, de úgy vélem, nem szabad elsikalni az ilyen momentumok felett. Nem tudom ugyanis, hogy mennyire normális az, hogy 2021 Magyarországán arról állapodik meg egy parlamenti párt frakcióvezetője (tökmindegy kivel, bárkivel), hogy a fiatalokban kialakítsák a hazafias érzést. Engem ez a mai napig elborzaszt, noha lehet egyedül vagyok vele. A teljes hír alább olvasható:

Alapvetően minden emberi közösség igazi és valóságos ereje nem az izmokban van, hanem a szellemiségben, a hitben és értékrendben – hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán a sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola együttműködési megállapodásának aláírásán.

Simicskó István úgy vélte, ha a szellemiség, a hit és az értékrend rendben van a fiataloknál, bármilyen kihíváson úrrá tudnak lenni magyarként a Kárpát-medencében. Hozzátette: éppen ezért jó ügy érdekében írják alá az együttműködési megállapodást, amely az első ilyen az országban. Az elnök szerint a megállapodás egyfajta szövetség is, amely a gyermekek hazához való kötődését erősíti, illetve felkészíti őket a küzdelmes életre, olyan “védőkart” és képességeket, kompetenciákat ad számukra, amivel helyt tudnak állni az életben.

Simicskó István rámutatott, a 21. század a kihívások évszázadaként indult, ezért a magyar oktatási rendszerben a gyerekekben meg kell erősíteni a hazához való kötődést, mely segíti igazodásukat a globalizálódó világban. “A nemzet a közös nevező, a szülőföld szeretete nagyon fontos, ebben vállaltak szerepet az aláírók” – fogalmazott, hozzátéve: a nemzet erejére mindig lehet számítani, ezt erősíthetik az olyan megállapodások, mint amilyent a sportszövetség és az iskola aláírt.

Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Székesfehérvár mindig is katonaváros volt, ahol valamilyen szintű honvédparancsnokság működött. Jelentős eseménynek nevezte a szerződés aláírását, mert tovább erősíti azt az együttműködést, amely a katonák, a gyerekek és a város között a múltban kialakult. Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester kiemelte: nem véletlen, hogy a Vasvári Pál Általános Iskola írhatta alá az országban elsőként e megállapodást, hiszen az intézmény életében évek óta fontos programpont a hazafias nevelés, ezáltal szoros együttműködésük van a pákozdi katonai emlékparkkal és a helyi honvédséggel is. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!