December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre szervilisebbek, egyre gátlástalanabbak, egyre ostobábbak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Még csak vasárnap van, lehet lazulni. Az a gyanúm, Éger István nem mostanában fog mosolyogva elheveredni a kanapén, mert bele van lépve az ő lelkébe (a macska meg fel van mászva a fára). Pedig olyan szépen eltervezte, hogy még vagy 15 évig elvezetgeti az orvosi kamarát, a saját és a párt nagy örömére. Univerzális ember ő, teljesen mindegy, ki van kormányon, hűségesen szolgál. Mikor kit. Vannak ilyenek, akik az alakváltók redjébe tartoznak. Közös tulajdonságuk, hogy egyetlen egyszer kell megválasztani őket, aztán többé nem lehet szabadulni tőlük. Mire kiderül, hogy nem a választóit szolgálja, hanem az aktuális hatalmat és azt is a saját érdekében, addigra már késő. Erre tessék, nem összefogtak az orvosok? De. Megbuktatták elnök urat, mégpedig csúfosan és igencsak egyértelműen. Hálátlanok. Pedig mindig úgy, de úgy tárgyalt ő a kormánnyal, már majdnem meg is állapodtakminden alkalommal, aztán végül meg is állapodtak a nagy semmiben, amit fideszék becsülettel be is tartottak. Itt szeretném megjegyezni, hogy van még egy alteregója Éger úrnak a rendszerben. Őt Cser Ágnesnek hívják, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének az elnöke. Szintén jót tenne neki egy kis pihenés, azt hiszem.

Úgy tűnik, a Fidesz folyamatosan teret veszít. Még az önkormányzati választásokat sem sikerült feldolgozniuk, erre innen is kiszorultak. Pedig az orvostársadalom – főként, ha van annyi eszük, hogy összefogjanak az egészségügyben dolgozókkal és nem akarják tovább játszani a fehérköpenyes istent – igen komoly felfordulást tud csinálni. A pedagógusok is tudnának, ha képesek lennének összefogni. Meglátjuk, mi lesz. Egyébként a Fidesz is erősen érezheti a szarszagot, mert a megszokotthoz képest is tragikusan meg vannak buggyanva. Az egy dolog, hogy a Kövér László nevű, sokrétű lelki és szellemi traumának már olyan elképesztően eszelős szónoklatai vannak, hogy jobb helyeken már régen egy jól kipárnázott szobában lazítana.

De ő nem lazít, hanem rohangál faltól falig és mindenhol mond egy teljesen zavaros, trágyaszagú beszédet. Miután látják a saját összeomlásukat, azt találták ki, hogy majd a fiatalok kihúzzák a vén geciket a szarból. Ezért tömegesen odacsődültek a Fidelitas tisztújító kongresszusára és jól benyaltak a feltörekvő reménységeknek. Mármint számukra jelenthet reményt a frissen (némelyik már nem annyira frissen) kelt, a politikából jól élni szándékozó könyöklőművész. Egyre szervilisebbek, egyre gátlástalanabbak, egyre ostobábbak. Na, ők a Fidesz jövője. Ha nem vigyázunk, az ország jövője is, de akkor tényleg érdemes lesz leporolni a bőröndöt. Bár még szerencsére nem tartunk ott, sőt.

Ezek tisztújítottak, a morális fölény (fideszes vezérkar) pedig megtartotta a maga szónoklatát. Volt háború, ellenség, lesből támadó békaemberek, a nemzetet elragadozni akaró földönkívüliek, mindmeghalunk, demostmárténylegvégünk, fegyverbe. Kubatov Gábor listavezető egyenesen odáig fajult, hogy beleharsogta a mikrofonba: nem szabad engedni, hogy újságírók ócsárolják a Nélküled címen hazai világhírnek örvendező fideszes himnuszt. Hát és mit kell csinálni, ultrák ura? Agyon kell verni azt a firkászt, akinek nem tetszik a nóta? Mert miért? És hogyan lesz kötelezővé téve a rajongás? És ha én Zámbó Jimmyt szeretem? Vagy Lakodalmas Lajost? Vagy Verdit? Hobót? Presszert? Akkor mi a fasz van? Olyan ez a nyomorult dal, mint nemrégiben a Heineken sör volt, amikor valamelyik puhapöcs kitalálta, hogy akkor most nekimegy a sörgyárnak, mert vörös csillag, ne vegyük, igyunk Csíki sört, mert az a baromira hazafias. Mondjuk akkor sem szerettem a sört és azóta sem szerettem meg, de a zenei ízlésem sem fog parancsszóra változni. Az pedig egészen nagyon szánalmas és röhögséges, hogy a komplett kormány úgy csimpaszkodik ebbe a közepesen gagyi giccsbe, mintha valami nemzeti értéket képviselne. Nem képvisel. Ez tipikusan az a műremek, amire félrészeg (vagy tán egészen az) és főleg félművelt alakok, akik semmi másra nem lehetnek büszkék, úgyhogy a magyar származásukra azok, összecsimpaszkodnak és vonyítva imádják egymást. Egészségükre.

Tarlós Isván is fellépett a haknin. Leginkább nem tudom milyen minőségben. Fiatalnak nehéz lenne nevezni, hivatalosan nem fideszes, legalábbis végig ezt hazudta, szóval nincs más ötletem, a szépsége miatt hívták meg. Ugyanígy járhatott Kásler doktorprofesszorminiszterúr is. Ő is beszélt okosakat:

A magyarság azért döntött mindig jól a sorsfordító időkben, mert az identitására támaszkodott.

Én persze távolról sem vagyok olyan parttalanul bölcs, mint adoktorminiszterúr – talán azért, mert szakítva az ezeréves hagyományokkal használok szappant és körömkefét – de mikor volt akár egyetlen olyan alkalom is, amikor a magyarság jól döntött?

Aki gondolja, töprengjen el ezen. Én most húzom a csíkot és átadom a helyemet a váltásnak. Hamarosan jön az első beszólás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!