Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre alacsonyabban szállnak a bezzegező hazugságok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Belátom, hogy annak nincs hírértéke, hogy a Fidesz miniszterelnöke hazudik. Viszont csak azért, mert emberek milliói ezzel együtt tudnak élni, és semmi kivetnivalót nem találnak benne, a többieknek nem muszáj úgy tenniük, mintha ez rendben volna. Különösen abban az esetben, amikor a migránsokkal való riogatásból hosszú évek óta rohadt jól élő, kétharmaddal hatvanpusztai kiskirályként uralkodó Orbán felcsap vendégmunkás-importőrnek, és közben másokra mutogat. Mint tegnap a bátorak parlamentjében, amikor rángatózva gesztikulált és kapkodta a levegőt, hogy bezzeg a főpolgármester most alkalmazott 13 vendégmunkást buszsofőrnek, hagyják őt békén a tömegesen behozott vendégmunkásokkal, akik nélkül nem lehetnénk Kína mérgező akkumulátorgyarmata.

Kicsit csodálkozom, hogy az Orbán hazugságával kapcsolatban civilizált, kultúremberi érvelést elővezető Karácsony Gergely állításait hajlandó volt szemlézni a saját jó hírneve miatt aggódó orbánista állami hírügynökség (MTI), miután az LMP L. Simon László kirúgása kapcsán az úgynevezett köztévé vezetőinek állásáért aggódó közleményét letiltották. Szóval a migránsozás atyaúristene, aki legalább nyolc éve megfeszülve uszítja a híveit a munkájukra ácsingózó bevándorlók ellen, most elég ellentmondásos helyzetbe lavírozta magát, amikor harmadik országbéli vendégmunkások tíz-, de inkább százezreinek magyarországi munkavállalását támogatja, úgyhogy fröcsög, bezzegezik és az elmúlt nyolc évre hivatkozik.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe Karácsony okfejtését Orbán valósághajlításáról, és a vendégmunkások munkaerőkölcsönzéssel való foglalkoztatásának hosszabb távon káros hatásairól, ami túlmutat azon a lábszagú szellemeskedésen, hogy vendégmunkás-invázióról a parlamentben őt kérdező politikust, Cseh Tamást idézve az alkoholos befolyásoltsággal hozza összefüggésbe. Tudom, hogy a vakhitet nem ingatja meg, de attól még igaz: a notórius hazudozó egyik állításával agyonütötte a másikat. Kálmán Olga, DK-s képviselő felvetésére tegnap azt mondta a láthatóan enervált cinizmuskollekció, hogy csak olyan álláshelyekre lehet külföldi munkaerőt behozni, amelyet magyarok nem töltenek be. Pár perccel később, mivel felidegesítették közben azzal, hogy a korruptságáról és a sötét diktátorokhoz dörgölőzéséről beszéltek, rendkívül viccesen azzal vágott vissza, hogy különben is Karácsony hozza be a vendégmunkás migránsokat.

Amellett, hogy nem Karácsony, nem a főváros, hanem egy magáncég, a kérdés az, hogy ha az Orbán-kormány szerint magyarok által be nem töltött álláshelyekre lehet külföldi munkaerőt alkalmazni, akkor hogy jön ide Karácsony vagy bárki, aki magyarok által el nem foglalt állásra külföldi munkaerőt alkalmaz? Ha viszont a költő azt akarta mondani, hogy a rendeleti teljhatalma ellenére nulla hatása van arra, ami ebben az országban történik, akkor nem kéne lemondani a picsába? Jó, vicceltem. Nem azért betonozta be magát a hatalomba, hogy lemondjon. Úgyhogy marad a cinizmus, az egyre zavarosabb, ellentmondásosabb, intellektuálisan mind alacsonyabban szálló bezzegező hazudozás. A tetejébe meg a nemzetközi tőke előtt térdre borulva a magyarok bérét is leépíti.

Budapest szerint a vendégmunkások munkaerőkölcsönzéssel való foglalkoztatása hosszabb távon káros hatással van a munkaerőpiaci folyamatokra, ezért a főváros saját cégei számára ilyen foglalkoztatást nem engednek – írta Karácsony Gergely főpolgármester kedden Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti kijelentésére reagálva, miszerint a főpolgármester most alkalmazott 13 külföldi vendégmunkást buszsofőrnek, azt írta: a kormányfő ismét Budapestre hivatkozott, és „már megint nem sikerült közelébe se lennie a valóságnak”. A hazugság sem menti persze szorult helyzetét, hosszú évek uszítása után most arra kellene magyarázatot adnia, miért támogatja a kormány harmadik országbéli vendégmunkások tízezreinek munkavállalását Magyarországon.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „nem a külföldiekkel van baj, mi nem ülünk fel semmiféle xenofób uszításnak, súlyos tévedés ilyet belelátni az elvi meggyőződésbe, Budapest nagyszerűsége a sokszínűségében rejlik, és ez így is marad.”

A gond a konstrukcióval, a munkaerőkölcsönzéssel van, azért, mert ez hosszabb távon árt a magyar munkavállalóknak is. A minőségi munkahely nem tud olyan lenni, ahol a valódi munkáltató és a munkavállaló között nem létezik érdemi kapcsolat, csupán egy cég kölcsön ad embereket egy másik cégnek. Ez így kiszolgáltatottá, védtelenné teszi a dolgozókat, rombolja a munkavállalói jogokat, és megakasztja a bérfelzárkóztatás ütemét. 

Karácsony Gergely hangsúlyozta: szerintük a munkavállalói jogokat erősíteni kell, nem rombolni, valamint a bérek felzárkóztatása kell, és nem leépítése. „Magyarországnak igenis van munkaerő-tartaléka, akikről bűn lemondani”.

A főpolgármester kitért arra, hogy Budapest-pótlékot fizetnek a munkavállalóiknak, jövőre is béremelést adnak, „bármilyen nehéz helyzetbe sodorták is a várost a kormányzati megszorítások”, és ezen a héten szerveznek állásbörzét annak érdekében, hogy megtalálják a hazai munkaerőtartalékot a budapesti cégek számára. Ahol pedig nem a főváros a munkáltató, ott ellenőrizni fogják, hogy egy magáncég munkaerőkölcsönzése mennyiben felel meg a közlekedés- és utasbiztonság, valamint az utastájékoztatás, vagyis a budapestiek érdekeinek. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!