Július 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egymás sugárzó, forró lelkét átölelő boldogságtól a nyirkos sírban zokogó, vérző, megtört szívig

Jó reggelt! Aki látja a Napot, adja át neki üdvözletemet. Hollik Istvánnak nem kell átadni az üdvözletemet, az ő nevét valószínűleg imáikba foglalják a hálás szülők. A kedves KDNP-s képviselő benyújtott egy módosító javaslatot a készülő szakképzési törvényhez. Eszerint a kormány ugyan leszállította a tankkötelezettség korhatárát 18-ról 16 éves korra, de mégis jó lenne, ha nem hullanának ki annyian az oktatásból, amennyien a hülye kormány miatt kihullottak. Ezért Hollik azt találta ki (nyilván nem ő, de ő adta hozzá a nevét és az arcát), hogy a szülő felelőssége legyen 18 éves korig taníttatni a gyereket. Akkor is, ha kihullott az oktatásból. Ha nem teszi, mindenféle bünti lesz. Ha a gyerek dolgozik, de ez gátolja a továbbtanulásban (még mindig 16-18 éves kor közötti fiatalról beszélünk), akkor ki kell rúgni a munkahelyéről. Hát, ha ez nem fogja megoldani a helyzetet, akkor semmi.

Nem szoktam, de tegnap megnéztem a sajtóklub vagy mifene felvételét. Amiben Bayer, Huth, Szentesi Zöldi és Bencsik András spontán siratókórussá alakulva tették világossá, hogy miért kell buknia ennek a rendszernek. Ezt a korszakos műsort a kolléganő meglehetős alapossággal kielemezte, de néhány keresetlen szó belőlem is kikívánkozik így, vadhajnalban. Itt ez a négy, ifjúkorát már régebben maga mögött hagyó ember, akik alapesetben úgy viháncolnak és pontosan úgy vihognak, mint négy, a hormonjaival mit kezdeni még nem tudó kamaszlány. Tehetik, hiszen a közpénzből bevilágított stúdióban, a közpénzből kapott fizetésükért ez a dolguk. Vitapartner, ellenfél és valóság nincs a közelükben, egészen beleélhetik magukat a dologba. Most azonban szembejött a valóság. Budapest elvesztésekor – mennyire különös ez a hozzáállás is, hiszen Budapest ott van a helyén változatlanul, az ország fővárosa. Nem is a város veszett el, hanem annak a lehetősége, hogy Orbán Viktor kézivezérléssel irányítsa továbbra is – még megnyugtatták magukat, hogy az itt lakó tizenszázezer külföldi buktatta meg Tarlóst. Jászberény azonban valahogy homlokon csapta őket, mert ott nagyon egyértelműen bebizonyosodott, hogy az emberek rohadtul nem kérnek a NER-ből. És úgy nem kérnek, hogy próbálták. Az urak a gyászszertartás keretében megpróbálták megmagyarázni maguknak – és persze a többi gyászoló fideszesnek – hogy mi történt. Abban maradtak végül, hogy lényegében a 18-30 év közötti korosztály értékvesztett, a virtuális világban élő, semmiről semmit nem tudó, mocsáragyú idiótákból áll, de valamiért elmentek szavazni – bár azt sem tudták, kire – és tudatlanságukban megbuktatták a fideszes jelöltet.

Most nem fogok kitérni arra a szélsőséges hangulatingadozásra, amit sikerült produkálniuk – a békemeneten felemeltük a szívünket és megfogtuk egymás kezét és áradt a szeretet -, ezzel orvoshoz kellene fordulni. Amennyiben nem magyarázható hormonális okokkal (kamaszkor, terhesség, klimax) az egymás sugárzó lelkét átölelő boldogságtól a nyirkos sírban zokogó, vérző, megtört szívig ívelő hangulatingadozás, akkor garantáltan kezelést igényel. Mindent sikerült belesűríteni ebbe a csodás műsorba, csak a valóságot nem. Például azt, hogy – Bencsik András lelkes tapsikolása ellenére – a NER-milliárdosok nem szerencsésen pályának, hanem lopnak. Ezt azok a fiatalok is tudják, akiket a siratókórus idiótának néz. A Fidesz felállított egy olyan rendszert, melyben a győztes mindent visz. Azt gondolta, soha nem fordulhat elő, hogy a sok kisebb párt összefogjon, ezért a Fidesz győzelme örök időkre biztosított. Amikor az összefogás megtörtént (nem feltétlenül a kis pártok akaratából, hanem a választók erős nyomására), akkor mit csinál a Fidesz? Miután persze roncs-, zombi-, horror- és nem tudom még milyen koalíciónak titulálta a politikai ellenfeleit? Vonyít. De legalább öröm nézni. Ide pattintom, hátha valaki lemaradt róla:

Jut is eszembe, a kormány felfogta, hogy a főváros kicsúszott a markából. Kezdik is a szemétkedést. Kezdésnek törvénybe akarják foglalni, hogy az iparűzési adó bevételét kizárólag a tömegközlekedésre fordíthatja a főváros. Tehát igyekeznek geciék a lehető legnagyobb mértékben korlátozni a főpolgármester mozgásterét. Szánalmas banda, de legalább nagyon.

Tuzson Bence, valamilyen államtitkár azt is bejelentette, hogy majd most jól elfogadnak valami csomagot – érdekes, eddig csak pénzt fogadtak el, legfeljebb még helikopter- és repülőutakat, vadászatokat, ilyesmit – amitől dejó lesz:

Az államtitkár bejelentett egy csomagot is, amelynek célja a fővárosi és a megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítése. – Bizalomra épülő, hatékony és gyors lesz a rendszer – fejtette ki Tuzson Bence.

Szerintem már most is nagyon hatékony és gyors a rendszer. Nálunk például január közepére adtak időpontot ideiglenes lakcímbejelntéshez. Jogosítvány intézését meg sem mertem nézni. Csak úgy mondom, hogy a migránsok által letarolt, szélsőségesen genderizálódott (ha nem volt ilyen kifejezés, mostmár van. Értelme nincs, de az nem baj) nyugaton az ember az okostelefonjáról, a pubban ülve tudja igényelni például az erkölcsi bizonyítványt. Mire elkortyolja a sört, meg is kapja elektronikus formában, három nap múlva postán is. Ott már rájöttek, hogyan használják a technikát. Mi meg még ott tartunk, hogy a sorszámhúzó automata mellé odaállít a posta egy unatkozó biztonsági őrt, aki megkérdi mindenkitől, hogy mit akar intézni és ő nyomja meg a gombot. Sőt, a boltokban, ahol már sikerült feltalálni az automata pénztárat, ott áll mellette a pénztárosnéni és csinálja a dolgot, holott a cél éppen az lenne, hogy ne neki kelljen csinálnia.

Hát így éldegélünk mi ebben az őrületes fejlődésben, ameddig meg nem bolondulunk teljesen. Ameddig ez bekövetkezik, addig is jó ébredezést. Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.