Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyem is meg azt az alkalmazkodó lelküket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Komolyan meg vagyok hatódva, mennyire rendes a teljhatalom. Óvják a választók akaratát két kézzel. Remélem, nem kellett nagyon sokat töprengeni azon, hogyan tudnának még jobban kicsellózni az ellenzéki pártokkal, vagy amelyikek annak akarnak látszani. Az hogy fog kiderülni, hogy ki a baloldal, és ki a jobboldal? Kövér nertárs eldönti? A Jobbik például baloldali lesz? És mihez képest kerülnének ennyivel többe a pártok?

Amúgy nem az van esetleg, hogy először kitalálták azt a választási arányszámot, ami lehetetlenné tette, hogy az ellenzéki pártok érdemben bele tudjanak szólni a parlament munkájába – most nevezzük viccesen munkának -, ameddig csak az összefogás maradt lehetőségnek, most pedig azt is szeretnék valahogy gyengíteni? Minek? Jelen állás szerint magától is gyenge, ez szerintem simán szívatás. A választók akaratát egyébként soha nem tükrözte – még a tavaszi nagy győzelemkor sem -, hogy a parlamentben kétharmados arányban ücsörögjenek a fideszkádéenpések. Vagy olyankor nem érdekes a választók akarata, hanem elég kicsemegézni azt a részt, ami tetszik ártunknak és ormányunknak? Amúgy igen, pontosan ezt történik. Egyem is meg azt az alkalmazkodó lelküket! Odaigazítják a vagyonbevallást az unióhoz, hogy így is elősegítsék az integrációt. Megőrülök! Nem lehetne esetleg az uniós ügyészséghez csatlakozással kezdeni?

Az ország elért eredményeinek megvédésében részt kell vennie mindenkinek, aki csak tud, így a pártoknak és a frakcióknak is – indokolta az országgyűlési törvény, valamint a házszabály módosítását az egyik előterjesztő, a Fidesz frakcióvezetője kedden a parlamentben.

Kocsis Máté az előterjesztések együttes általános vitájában azt mondta: 3 milliárd forintot vonnának el a baloldali pártoktól és 2 milliárd forintot a jobboldali pártoktól. Ha a jelenlegi szabályok nem változnának, akkor ennyivel kerülnének többe a pártok – tette hozzá.

Ismertetése szerint valamennyi parlamenti frakció működési kerete csökken és a támogatások számítási módja is jobban tükrözi majd a választáson való részvétel formáját. Kifejtette:    a frakciónak ezentúl nem járna külön támogatás, csak a közös lista kapna támogatását.

Szerinte így a választók akarata is jobban érvényesül, mivel az a közös lista mandátumszerzésére és nem az egyes frakció létrejöttére irányult.

Egy másik előterjesztő, Hargitai János (KDNP) azt mondta, céljuk tovább erősíteni az uniós integrációt a vagyonnyilatkozattételi szabályok egységesítésével. Az új nyilatkozatban a képviselőknek a jövedelmükről és az érdekeltségeikről kell számot adniuk, míg a vagyonukról nem – közölte. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!