Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Egy idő után kevés lesz az utcákon járőröző katonaság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor Diaszpóra Tanácsot tartott. Vagy nem tudom mit csinált, de megint feltolt a közösségi oldalára (a személyzet) egy propagandavideót. Ez nagyjából arról szól, hogy a kormány már megint bebizonyította, mennyire szuper. Csapás csapás hátán, látszólag nem függenek össze, ámde mégis. Mármint Orbán szerint függenek. Trianon és a mostani járvány. De jó kormányunk ott van mindenhol, segít minden magyarnak, még a Kárpátalján és Erdélyben élőknek is, tehát be van bizonyítva, hogy hiába daraboltak fel minket összetartozunk. És egyetlen magyar sincs egyedül.

Szóval a szokásos porhintés, amiből a választásig lesz még napi húsz, ameddig bele nem fáradunk. Vagy ameddig el nem hisszük, hogy tényleg, ez minden kormányok legjobbika, gondoskodnak mindenkiről, megvédenek mindenkit, aki magyarnak született. Vagyis – itt már nem Orbán szónoklatáról beszélek, hanem a saját agyam indult magánútra – nyilván nem mindenki magyar. Igen sokszor hallhattuk politikusoktól és olvashattuk a pártlapokban – ami ugyanaz, mintha a miniszterek elnöke mondta volna tollba -, hogy aki nem ért egyet a kormány pillanatnyi idegrendszeri kisüléseivel, nem azt harsogja, ami hasznos a Fidesznek, az nem is magyar. Akkor is, ha de. Az ideiglenesen hazánkban állomásozó idegen, akit többnyire Soros György pénzel. Akkor is, ha nem. Ebbe a körbe tartozik az összes ellenzéki párt, pláne az ellenzéki európai parlamenti képviselők, valamint minden közszereplő és nem közszereplő, akinek valami nem tetszik.

Miután nekem például nagyon sok minden nem tetszik, ráadásul nem is mostanában kezdett nem tetszeni, hanem hosszú évekkel ezelőtt kezdtem el irkálni a bánatomat – kezdetben, éveken át blogon, öt éve pedig a Szalonnán -, én egészen biztosan nem vagyok magyar. Vagy legalábbis nem az a gyártmány, amelyik tetszik ártunk és ormányunk kényes ízlésű tagjainak. Számtalan baj van velem, például utálom a szélsőjobbot, nem érdekel a vallás – a keresztény sem -, nem akarom eldönteni, hogy mely szeretetközösség nevezhető családnak, és kiket kell kizárni ebből a körből. Egyáltalán nem tatom visszataszítónak azt, ha két azonos nemű ember él harmóniában egymással, az azonban a végletekig fel tud dühíteni, ha valaki terrorizálja a párját, bántja a gyerekét, miközben egy vasárnapi miséről sem marad távol. A gonoszságot nem meggyónni, hanem elkerülni kell.

Tehát én biztosan nem tartozom abba a körbe, aki nem marad egyedül a bajban. Ez még nem is lenne probléma, elboldogulok. Eddig sem az aktuális kormány jóindulatára számítottam, tehát nincsen semmi meglepetés. A nagyon nagy baj az, hogy olyan emberek is egyedül maradnak a bajban, akik nem tudják megoldani a problémáikat egyedül. Idősek, betegek, jövedelem nélkül maradtak, fogyatékkal élők, beteg rokonukat ápolók. Rengeteg ember maradt magára országhatárokon belül is. Olyanok is, akik a Fideszre szavaztak. Olyanok is, akik évtizedeken át fizették a közösbe az adókat, járulékokat, most azonban, amikor segítségre lenne szükségük, semmit nem kapnak. Őket aligha vidítja az a tudat, hogy Erdélybe viszont jutott pénz, sok templom tornya fényesebben csillog, Orbán Viktor várban lévő irodájában pedig hibátlanul működik a fűtés.

Az az érzésem, meglehetősen sokan éreznek hasonló módon. A járványt és a gazdasági válságot nem lehet kommunikációs trükkökkel kibekkelni. Márpedig nagyon úgy fest, hogy a kormánynak nincsen más ötlete, ezt óhajtják kipróbálni. Hátha. Egy idő után kevés lesz az utcákon járőröző katonaság, de még az sem oldja meg a sokasodó bajokat, ha a kórházak után az iskolákat is Pintér Sándor fogja irányítani a két dolgos kezével.

Még valami a végére. Elég szarul néz ki a dicső hadvezér. Pedig tudtommal még nem is csacsogott a lengyel kollégájával Európa szívatásáról.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!