November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy fideszes polgármesternek mégis miért is kellene lobbiznia bármiért is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy boldogan bejelentették, hogy a kormány 25 milliárd forintot fordít 82 kilométernyi fővárosi földút leaszfaltozására, mivel nekik fontos az, hogy a fővárosiak ne maradjanak megfelelő útburkolat nélkül. Igen ám, csak az MTI által közölt képekről pontosan kiderül az, hogy itt fideszes polgármesterek örülhettek elsősorban, és az átadáson is ők voltak jelen, ugyanis többségében nem ellenzéki vezetésű kerületekben aszfaltoztak, nem túl meglepő módon. Az átadáson beszédet mondott a XXII. kerület polgármestere is, aki elmondta, hogy a kerület jól lobbizott, ezért a program egyik legnagyobb haszonélvezője lett. Hogy mégis miért kellett volna lobbiznia egy fideszes polgármesternek azt nem tudom, mivel ezeket a felújításokat a párt betudhatja a kampány részének.

A kormány 25 milliárd forint támogatást biztosított 82 kilométernyi fővárosi földút aszfaltozására az utóbbi négy évben a budapesti útépítési program keretében – mondta Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa a 250. leaszfaltozott út ünnepélyes átadásán Budapesten hétfőn.

Kiemelte: a program célja, hogy a főváros külső kerületei is élhető infrastruktúrával rendelkezzenek, minden földút kapjon szilárd burkolatot. A XXII. kerület jól lobbizott, a program egyik legnagyobb haszonélvezője; a kerületben 100 olyan útszakasz található, amelyet a program segítségével fejlesztettek – jegyezte meg. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az eseményen elmondta hogy miközben a főváros vezetése politikai háborút folytat, a kormány a kerületekkel együttműködve sok milliárdos programokat valósít meg, hogy folytatódjon “az a fejlődés, amely 2010 után jellemezte Budapestet”. Felhívta a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester megvonta a kormánypárti vezetésű kerületek útépítési keretét. A kabinet az idei költségvetésben 8,7 milliárd forintot visszaadott az érintetteknek, hogy a fejlesztések folytatódhassanak – tette hozzá.

A kormány a 3-as metró felújításához 200 milliárd forintot biztosított, a rakpart fejlesztéséhez közel 60 milliárd forintot tesz hozzá – idézte fel a frakcióvezető. Arra is kitért: miközben felhívják a figyelmet a főváros vezetésének “visszásságaira”, nyitottak arra, hogy partnerek legyenek amikor “épkézláb” programokhoz kérik az együttműködésüket. Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy amikor a Fidesz-KDNP 2017-ben kezdeményezte a programot, 300 kilométernyi földút volt Budapesten. A kormány a 2022-es költségvetésben is biztosítja a szükséges forrásokat a program lendületes folytatásához – hangsúlyozta. A főváros vezetésétől azt kérte, hogy kezelje egyenrangú polgárként a fideszes vezetésű kerületekben élőket. “Megdöbbentett, hogy a főpolgármester a nem ellenzéki irányítású önkormányzatok földútjainak a fejlesztéseit lehúzta” – fogalmazott.

Németh Zsolt rámutatott: Dél-Budán komoly fejlesztésekre lesz szükség, hogy az ottani közlekedés gördülékennyé váljon, miután jelentősen nőtt a kerületi lakosok száma. Csak az együttműködés a főváros és a kerületek között hozhat jó eredményt – hangsúlyozta. A partnerségre országos szinten is szükség van, hiszen összetett – a falvakra, a városokra és a fővárosra is kiterjedő – közlekedés-fejlesztési program következik, amelynek keretében utak, autópályák és elkerülő utak épülnek – fűzte hozzá. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!