Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy bocsánatkéréssel minden el lenne intézve?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát szivárog Kövér László házelnök és bajszos közjogi méltatlanság rendesen, szó se róla. Mint a Direkt36 lesújtóan remek cikkéből kiderült, a parlament kvázi rögtönítélő bíróságaként funkcionáló, dicstelen fennállása óta rengeteg sötét összeesküvés-elméletet következmények nélkül terjesztő házelnök még tavaly február végén, zárt ajtók mögött tartott eligazítást titkosszolgálati vezetőknek azzal összefüggésben, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. Pechére a hangfelvétel kiszivárgott és a Direkt36 tényfeltáró csoport birtokába került, ezért ma már nyilvános információ: Kövér László a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal jelenlegi és egykori vezetőinek jelezte, hogy ennek a veszélynek a kezelésében számít a munkájukra.

Ahogy a Direkt36 kiemeli, megjegyzi, a történetben az a hírtétékű, hogy egy magas rangú közjogi méltóság a kormányzó párt egyik legbefolyásosabb politikusa a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek iránymutatást adva teszi világossá, hogy a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma arra nézvést, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

Azt már Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke közleményének alapján tenném hozzá én, hogy természtesen a nemzetbiztonsági szolgálatnak még Magyarországon is alkotmányos kötelessége a pártsemleges működés. A DK politikusa azt írta, az ellenzék nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, Kövérnek viszont több millió magyar embertől kell bocsánatot kérnie.

A Demokratikus Koalíció azonnali bocsánatkérést követel Kövér Lászlótól több millió magyar ember nevében! Azt már megszoktuk, hogy Orbán Viktorék az ellenzéket és az ellenzéki pártok szavazóit nem tekintik a nemzet részének. De az, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad „kilövési engedélyt” politikai ellenfeleire, az minden demokratikus határon túlmegy.

A DK szerint egyben a kiszivárgott hangfelvétel egy újabb bizonyítéka, hogy a Pegasus kémszoftver használata és a botrányos lehallgatások mögött a Fidesz legfelsőbb vezetésének döntése áll. Orbánék ma már semmiben nem különböznek a legvadabb pártállami rendszerektől: kitaszítják a nemzetből a velük egyet nem értőket, nemzetbiztonsági kockázatnak nevezik és lehallgatják politikai ellenfeleiket. 2022 tavaszán véget kell vetnünk ennek és alapjairól kell újraépítenünk egy szabad Magyarországot! (MTI-OS)

Engem ugyan nem kérdezett senki, de azért kikérem magamnak. Én például nem vagyok hajlandó megszokni, hogy Kövér és elvtársai nem tekintik a nemzet részének azokat, akik nem az ő oldalukon állnak, akik nem a Fidesz-vallás kritikátlan követői, remélem, Vadai Ágnes sem gondolja komolyan, hogy ez valami olyasmi, amit meg lehetne szokni. Egyáltalán nem szoktuk meg, ellenben mélyen felháborít.

Másrészt azt is hiszem és vallom, hogy bármennyire is következmények nélküli ez a drága ország, azért mégiscsak ez a vonatkoztatási pont: egy ehhez akárcsak hasonló súlyú szivárgás esetén mindenhol máshol a hanyatló Nyugaton a szivárgásnak indult figura azonnal és mindenféle lamentálás nélkül már pakolhatna, és úgy takarodhatna a közéletből, hogy még visszanézni se lenne ideje. Nemhogy bocsánatkérés, de egy olyan büntetőeljárás kíséretében, ami tökéletes összhangban van a hangosan és érthetően elhangzott szavaival. Azzal, hogy magasrangú közjogi méltóság minőségében arra vetemedett, hogy kvázi az alaptörvény megsértésére szólítsa a titkosszolgálat vezetőit. Ezt egy bocsánatkéréssel elintézettnek tekinteni és túllendülni rajta, szerintem nevetséges.

Ami a pártállami rendszerekkel való hasonlóságot illeti, annyival rosszabb a helyzet, hogy most még arról sincs szó, hogy megszállás alatt lenne az ország, és idegen hatalmak bakancsai taposnák a magyar anyaföldet. Ennek ellenére az egész államapparátus a Kövér-Orbán-rezsimet szolgálja, és ugyan nem tépkedik le senkinek a körmeit, nem gyújtják rá senkire a házát, nem börtönzik be tömegesen és nem semmisítik meg fizikailag a rendszer ellenségeit, de nem is kell. Bőven elég, hogy megfélemlítik, boszorkányüldözik, függőségben tartják, lehallgatják, megfigyelik, zsarolják, megszégyenítik, lejáratják, kivéreztetik, a vállalkozásaik eltulajdonításával fenyegetik, majd egzisztenciálisan tönkreteszik azokat, akik útjában állnak Kövér és bandája hatalomban maradásának. Politikusok, civilek, civil szervezetek, újságírók, médiaorgánumok, önkormányzatok mind-mind sorra kerülnek.

Ott, ahol az ellenzéket, vagyis az ellenzékre szavazó országrészt, vagyis a nemzetből kitaszított nemzetrészt egy közjogi méltóság nemzetbiztonsági veszélyként tart számon, ott nem kérdés, hogy mindenki sorra kerül. Ezt egy bocsánatkéréssel elintézettnek lehetne tekinteni? Ne már.

Frissítés: Az ellenzék közös közleményben azonnali lemondásra szólította fel Kövért. Na így valahogy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!