Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egészen biztosan alapos nyomozás várható az ügyben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tovább gyűrűzik a Sztojka Attila ügy, amelynek lényege, hogy a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbált roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz az üggyel kapcsolatban, amihez nem nagyon értem, hogy miért nem érkezett feljelentés is. Mert Polt Péter magától egészen biztosan nem fog nyomozást indítani az ügyben, hiszen az hogy nézne már ki. A kiszivárgott hangfelvétel csak azt bizonyítja, amit már egyébként is sejteni lehetett, de mivel most már bizonyíték is van erre, ezért tovább lehet göngyölíteni az ügyet. Kérdés persze, hogy melyik hatóságnak lesz elég bátorsága ahhoz, hogy ezt meg is tegye.

A Párbeszéd szerint a Fidesz a magyar cigányságot is – ahogy a társadalom többségét – elárulta, ezért nem méltó egyetlen roma ember voksára sem.

Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy sajtóban kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbál roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni. A politikus szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője által elmondottak az egész demokrácia ellen intézett támadásnak minősülnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kiderítésére, Sztojka Attila milyen szerződésekről beszél a felvételen, illetve valóban lehallgattak-e országos roma önkormányzati képviselőket, ahogy az elhangzottak alapján következtetni lehet.

Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa ugyanitt aláhúzta, a kiszivárgott felvétel is azt bizonyítja, hogy lehallgatják, megfélemlítik azokat a közéleti szereplőket, “akik nem a körhöz tartoznak”, éppen ezért “nemet kell mondani a korrupt fideszes elit vezetésére”. Berki Sándor, a Párbeszéd etnikai és kisebbségi referense úgy fogalmazott, a felvétel megmutatja, a Fidesz valójában hogyan áll a romapolitikához. Leszögezte, a romák ügyének fejlődése érdekében a roma közéletnek is meg kell tisztulnia. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!