Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eddig azt hittem, hogy ez életben maradáshoz legalább néhány működő agysejtre van szükség

Minden vasárnap repeső szívvel várom, hogy éppen ki az ügyeletes a Kósa-Rogán tengelyen eligazítást nyújtani a népnek az Úr megpihenésének napján. Menetrend szerint meg is érkezett a mai nap szolgálatos agylúgozója, aki ezt állította:

Nem szeretnénk, ha a muszlim vallás felvétele kellene az életben maradáshoz.

A kolléga például már azt sem érti, hogy Bayer Zsolt tetszőleges röfögése mit keres a közpénzsolgálati állami hírügynökség hírfolyamában. Elmagyaráztam neki: ugyanazt, mint az Origo, a Pesti Srácok, a Magyaridők, vagy a 888 tetszőleges tényfeltárása. Igen, ezek lettek az országos jelentőségű objektív tájékoztatás zászlóshajói. Ezért kell közpénzből fenntartanni a közszolgálatot, hogy az hiteles hírforrásként tekintsen a Habony művek revolvermédiájára. Itt tartunk, ezt kell zabálni.

Nade, elkanyarodtam. Én eddig azt hittem, hogy ez életben maradáshoz legalább néhány működő agysejtre van szükség, de nem. Megy az anélkül is. És Bem Józseftől a békemeneten át így jutunk el a muszlim apokalipszisig. Mindenki hallhatta, aki a Kossuth nevű közpénzrádió Vasárnapi újság című műsorát nem hagyta ki ma reggel. Az aranyszájú és tollú ötös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonos emígyen csivitelt: 

Azzal összefüggésben, hogy a március 15-i Békemenet a budapesti Bem térről indul, felidézte: az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc leverése után Bem József Törökországba menekült, ahol át kellett térnie a muszlim hitre, mert az élete múlt ezen, később pedig Aleppóba száműzték.

Kifejtette: az ókor óta létező, elképesztő kulturális hagyományokkal rendelkező Aleppo – ami akkor még Törökországhoz tartozott, majd Szíria része lett – ma már nincs, a bűnös nyugati nagyhatalmak áldatlan tevékenysége folytán most kirobbant háborúban elsőként tüntették el a Föld színéről.

Az önfenntartási ösztönét elveszített Nyugat-Európa abba az irányba rohan, hogy hamarosan elérkezzen az az idő, mikor majd föl kell venni a muszlim vallást, ha valaki életben akar maradni.

Bem József halála és mostani temetkezési helye tökéletesen szimbolizálja, hogy Közép-Európának milyennek kell megmaradni.

Bayer Zsolt közölte azt is, hogy számít provokációra a Békemeneten, de nem ülnek fel annak. Mint arról beszámolt, már tett feljelentést, mivel egy férfi a Facebookon azt írta, várja őt a rendezvényre, csak egy háztetőn, ahonnan egy Dragunov mesterlövészpuskával fogja agyonlőni.

A szervező az ellenzéki kritikákra úgy reagált: a Békemenetet hat éve próbálják lejáratni, besározni, mert az ott jelen lévő tömeggel nem tudnak mit kezdeni. Az első, 2012-es tömegdemonstrációra annyi ember ment el, amennyi a rendszerváltás óta egyetlen létező utcai tüntetésen, felvonuláson nem volt, beleértve Nagy Imréék újratemetését a Hősök terén. (MTI)

A hódmezővásárhely utáni pillanatnyi elbizonytalanodás után, íme a példás hadrendbe állt elemi iskolásokra nézve is szégyentelenül színvonaltalan migránsozás. A vallási intolerancia, a leegyszerűsítő háborús agymosás. Ha Bem Józsefet kell ezért mocskolni, akkor Bem Józsefet is be fogják mocskolni. Bayer leszarja: a cél szentesíti az eszközt. Tendenciózusan hiányos, féligazságokra épülő, leegyszerűsítő, a tudatlanságot megcélzó közpénzszolgálati történelemórája újabb nyílt uszítás a muszlim vallás ellen. Most már nem kell újraolvasni a Koránt, ugye, Bayer?

Megbocsáthatatlanul súlyos árat fogunk fizetni ezért a történelmi tényeket szelektíven, a Fidesz pillanatnyi politikai érdekei szerint értelmező, agyatlan uszításért és fenyegetésért. Természetesen nem tartozik ide, de azért ide teszem: Bem József vallásosságáról egyebek mellett Fiala János 1848-49-i honvéd alezredes emlékiratai az emigrációból című munkából tájékozódhatunk.

Az a tapintat, amelyet Bem mindenkor tanúsított a Próféta vallása iránt, köztudottá lett s nagyban hozzájárult nevének, nimbuszának a török közvélemény előtti megerősödéséhez. Bem, például szigorúan betartotta a böjtöt, ramadánkor napkeltétől napnyugtáig sem nem evett, sem nem ivott. Menekült társai közül többen is győzködték, hogy a kitartó böjtölésnek esetleges rossz következményei lehetnek, de Bem megnyugtatta őket: „Az én házamban a magam személyén kívül senkit sem kényszerítek a böjt megtartására.” Büszke természetéből mindenfajta képmutatás hiányzott. Állhatatos maradt elhatározásaiban, és időről-időre megjelent valamelyik mecsetben, dzsámiban, hogy ott a többiekkel együtt imádkozzon. Élete végéig mélységes szeretetet, megbecsülést vívott ki a maga számára a muszlimok társadalmában. Halála után a sejkek egész sora fohászkodott érte Allahhoz. Neve az egész Keleten ismertté vált. A sivatagban nem létezik olyan törzs, amelyik nem a legnagyobb tisztelettel emlegetné Murad pasa nevét. Tetteiről legendák egész sorozata kering a muszlim világban és állítólag „Magyar vezír”-nek is emlegették.

Ezzel nem a migránsokat és a muszlimokat akarom simogatni, de még csak nem is a migráció veszélyeit próbálom elbagattelizálni csak azért, mert engem bárki (és külön Soros György) ezért fizet. Csak annyit szerettem volna közölni, hogy a napi politikai háború, az egybitessé silányított hergelés mögött a valóság kicsit összetettebb. Ahogy a múlt, úgy a jelen is.

És leszarom, hogy Bayernek és bandájának nem nagyon maradt más lehetősége, mint a komplett muszlim világ köpködésére felhúzott, állandó világvégét vizionáló szörnyűlködés és fröcsögés. Az életben maradáshoz nem az idegengyűlölet fog hozzásegíteni sem most, sem hatszáz év múlva, hanem az emberhez méltó élet feltételeinek biztosítása. Ha Bayer és bandája fele annyit foglalkozna ezekkel a valós problémákkal, mint amennyi energiát az uszításra fordít, máris közelebb kerülnénk az össznépi boldogsághoz. Még akkor is, ha azt nem várom el, hogy csak fele annyit harácsoljanak, mint eddig.

Nem utóirat: Az agyonlövéses, lámpavasazós fenyegetőzésektől nem mellesleg elhatárolódom, és elítélem az effajta primitívséget. Még akkor is, ha a taknyon-véren csúszás nagymesteréről van szó. Nem szükséges provokálni sem Bayert, sem a békemenetet, sőt még Csizmadia Lászlót se, aki szerint a békemenet gerincét alkotó szellemi honvédőknek az az üzenetük, hogy akár tűzzel-vassal megvédik az asszonyokat, a gyermekeinket és az unokáinkat a támadásoktól. Ja, leginkább én is ettől félek. De akkor sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS