Január 17,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebben a mocsokban vagy mindenki megmártózik és bemocskolódik, vagy mehet a fenébe

Hátakkor. Ilyen állat még úgysem volt az én gyűjteményemben, úgyhogy ha nem zsiráf, akkor orrszarvú, a kölyökkategóriából. Szépjóreggelt mindenkinek! A változatosság kedvéért keddet tartunk, és a visszaszámlálási sorvezetőm szerint már csak 54-et kell aludni. Tudjuk meddig. Addig ameddig felelős magyar ember elmegy szavazni, nem vinnyog, hogy nincs kire, és nem vinnyog, hogy úgyis mindegy.

Addig is itt egy érdekes hír: Spanyolországban átlagosan 29 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők – állapította meg hétfői jelentésében az adószakértők szakszervezete (Gestha) és adta hírül szintén tegnap az MTI. Azt olvastam én, hogy a spanyol adóhatóság 2016-os adatai alapján készült beszámoló szerint a spanyol női átlagfizetés 16 281 euró (5,07 millió forint!!!!), ami 4745 euróval (1,47 millió forint) marad el a férfiak átlagbérétől. Az MTI szerint ebben az a hír tehát, hogy az alsó fizetési kategóriákban jóval több a nő, mint a férfi, míg a legmagasabb sávban, az évi 140 ezer eurót (43,6 millió forint) meghaladó bérezésben részesülők közül mindössze minden ötödik munkavállaló nőnemű. Szakértők úgy vélik, a jelenlegi tendenciák mellett 2088-ra valósulhat meg a nemek közti béregyenlőség Spanyolországban. Nem vagyok a spanyol béreknek, meg a nemek közötti egyenlőségnek a szakértője, de itt nem csupán a sajnálatos bérszakadék a valami, hanem az átlagfizetés: kurvaátlagban több mint 460 ezer forintot keresnek havonta a nők, közel 540 ezret a férfiak úgy, hogy spanyol kémeink szerint az élet nem feltétlenül drágább Spanyolországban. Ha az embert még élni is hagyják és nem mossák az agyát reggeltől estig, az külön jó. Nem következik ebből semmi, csak úgy mondom.

Ha valaki nyugtalankodott volna azért, hogy Putyin elvtárs és Orbán elvtárs ilyenkor esedékes egymás kebelére borulása ügyében mi a helyzet, annak nem érdemes tovább rágnia a körmét. Az mfor.hu megérdeklődte a toporzékolásügynél, mi lesz a találkozóval, ahonnan azt a választ kapták, hogy az egyáltalán nem került le a napirendről, csak a felek év eleji elfoglaltsága miatt most egy későbbi időpontban tartják meg azt. Ezt pedig úgy kell érteni, hogy a szokásos csúcsra a választások után kerül sor. Ez pedig azért jó hír, mert fel sem merül, hogy nem Orbán lesz a miniszterelnök április 8-a után.

Jut is eszembe, szombaton kezdődik hivatalosan a választási kampány, ám az ellenzéki pártok nem találnak plakáthelyeket. A Magyar Nemzet azt írja, hogy több ellenzéki politikus szerint a plakáttulajdonosok azzal hajtják el őket, hogy már le vannak foglalva a felületek, vagy általánosságban közlik, hogy nem fognak politikai hirdetéseknek teret adni. Előfordult olyan is, hogy már lényegében megtörtént a szóbeli megállapodás, írásban mégis elutasító választ kaptak. Ez annak fényében különösen aggasztó, hogy az állampárt közben telekúrta az országot a kerítésbontó soros hazugságaival úgy, hogy vélhetően a saját maguk által hozott törvényt sem tartották be. Mert még mindig nem lejt eléggé ez a rohadt pálya, és elviselhetetlen, hogy az ellenfélnek is két lába van, miért nem csak egy. Úgyhogy miután a Fidesz törvényt hozott arra, hogy csak listaáron lehet plakáthelyeket bérelni (mer’ Simicska és a Jobbik, ugye), a január végén megkötött szerződésben még a tavalyi listaárat használták a legtöbb plakáthellyel rendelkező JCDecaux nevű francia céggel kötött megállapodás esetében. Persze cáfolat helyett most is megy a tagadás, ami tök irreleváns lenne, ha az Állami Számvevőszék (értsd: a pártok törvényes gazdálkodásának ellenőre) legalább a füle botját megmozgatná. De nem mozgatja: a fideszes ÁSZ-nak esze ágában sincs most vizsgálni a nyílt és dokumentált szabálytalanságot. Miért? Mert a Fideszt legközelebb csak az év második félévében fogják ellenőrizni, ugyanis akkora van időzítve az ellenőrzés. Miért? Mert a fideszes ÁSZ szerint soron kívüli ellenőrzést ők nem folytatnak, még akkor sem, ha esetleg nyílt szabálytalanság derül ki. Miért? Mert soron kívüli ellenőrzést csak a Fidesz politikai ellenfelei ellen folytatnak, akkor igenis el lehet térni az előzetes ütemezéstől, és százmilliós büntetéseket is ki lehet szabni. Mert csak. Mert ilyen jogállam ez. Igazi.

Akkor most ide pakolok Juhász Péter volt élettársának közleményéből egy részletet (a témával kapcsolatban ITT egy tisztességes cikk), bár minden ezzel kapcsolatos, fontosnak ítélt dolgot leírtam vasárnap:

Teljes értetlenséggel állok az előtt a tény előtt, hogy a gyermek elhelyezési, valamint a gyámhivatal előtt folyó ügy iratanyaga akaratomon kívül nyilvánosságra került. Ettől az eljárástól jómagam teljes mértékben elhatárolódom.

Változatlanul állítom, hogy amennyiben bárkiről kiderül, hogy bántalmazó, annak bűnhödnie kell. Ha politikusról van szó, teljes joggal vetődik fel a kérdés, van-e keresnivalója a közéletben? (Nincs.) Balogh József családbarát nőverőt például fatornyos falujának lakói boldogan választottak újra polgármesternek annak ellenére, hogy szilánkosra verte Terike orcáját, majd ráfogta a vak komondorra. Nekik belefér, nekem nem fér bele. A kérdés azonban itt most az, hogyan került az érintettek akaratán és tudtán kívül egy folyamatban lévő ügy iratanyaga egy okádék fideszes bulvárlaphoz? Ez megint az a helyzet, amikor tömegesen kellene kezeknek ökölbe szorulniuk, és azt mondani, hogy eddig és ne tovább.

Nem fognak kezek ökölbe szorulni, mert attól sem szorulnak ökölbe a kezek, hogy a miniszterelnök veje, a kurvára megalapozott gyanú szerint bűnszervezetben lopott és csalt (ITT egy újabb lenyűgöző részlet arról, hogy miközben Lázárék Simicskával próbálják elvitetni a balhét, Simicska nem, viszont Tiborcz és haverjai kaszáltak óriási pénzeket az Eliosban). Ehhez képest igen, ők vannak megsértődve:

Az ELIOS Innovatív Zrt. minden megbízása során a jogszabályi előírásoknak megfelelően, magas szakmai színvonalon teljesített. A társaságot érintő bármilyen hivatalos megkeresés, vizsgálat során a hatóságokkal maximálisan együttműködtünk, a vizsgálatok lefolytatását elősegítettük. Az esetleges további hivatalos eljárások során is maximálisan rendelkezésre állunk, azonban a politikai indíttatású megkereséseket, sajtóhíreket a fentieken túlmenően nem kívánjuk kommentálni.

Értjük? Lehet, hogy esetleg Polt Péter talán, elképzelhető módon megmozgatja a füle botját azon túl, hogy óbégatva kikéri magának, hogy az ügyészség politikai nyomásgyakorlás alatt senyved. Hát tulajdonképpen igaza van: a fülkeforradalom óta példátlan a politikai nyomásgyakorlás Polt és sóhivatala gyönge vállain. A pártállami utasításra történő politikai szarelkenés és elsikálás már csak ilyen.

Ja, és most évekig fognak nyomozni Elios ügyben, ezt állítja az elsikálóművész? Aki mégis honnan tudja előre, hogy évekre lesz szükség ebben a nyomozásban? Hmm? Nem baj, mert közben ellenzéki pártok közleményeit sem hajlandó/sem meri lehozni a közpénzből működő, közszolgálati MTI, ha benne akár T. Isvtánként is szerepel Tiborcz miniszterelnöki pereputty neve. Az LMP is így járt.

És a legszebb az egészben: a pártközpontból ordították le a fideszesek fejét, akik Zalaegerszegen, a fideszes többségű képviselő-testületben múlt szerdán megszavazták, hogy kérjék ki a kormánytól az OLAF-jelentés városra vonatkozó részét. Jött az elvtárs, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, bizonyos Vígh László, aki személyesen kereste meg Balaicz Zoltán polgármestert és Tóth László frakcióvezetőt, hogy leüvöltse a fejüket, amiért ilyen böszmeségre vetemedtek. Jól tette, működött. Másnapra, az ellenzék szerint jogellenesen rendkívüli ülést hívtak össze, és hatályon kívül helyezték az előző nap megszavazott határozatot. Hivatalos indoklás: az ülés előtti bizottsági ülések miatt annyira elfáradtak kormánypártiak, hogy félrenyomták a gombot.

Igen, ebben a mocsokban vagy mindenki megmártózik, vagy mehet a fenébe. A lehajtott fejű lojalitásnak nincs alternatívája. Ez tartja a vállain Orbán korrupt rendszerét és éhes famíliáját. Szebb napokat mindenkinek!

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.