Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Drágaszép miniszterelnökurat már megint oldalba rúgta az ellenség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám reggelt mindenkinek! Főleg Bálintnak, akinek tegnap ugrott a szabad napja Robi spontán internet-hiánya miatt, úgyhogy ma megint nekifut a pihenésnek. Ennek örömére velem kell beérnetek és nem, nincsen még hétvége. Még csak kedd van, bőven van idő a hülyeségre. A NER különítményei nem is késlekednek, kihasználnak minden pillanatot. A bőség zavara már kora hajnalban torkon ragadott, azt sem tudom, mivel kezdjem. Mindegy, belevágok és majd lesz valami.

A közpénzből eltartott MTVA brutális károkat szenvedett el akkor, amikor ellenzéki képviselők megrohanták, megtámadták, megostromolták (kinek mi tetszik) a jeles intézményt. Konkrétan 23 millió forinttal sírták tele Kövér László házmester becses hallószervét.

&

Hát nem gyönyörű? Háde az. Valaki szólhatna Papp Dánielnek, hogy ne rinyáljon. Gazdálkodja ki ezt az összeget azokból a tízmilliárdokból, amit szintén mi, adófizetők állunk. Nem mellesleg Papp Dániel és Kövér László fizetésével egyetemben.

Drágaszép miniszterelnökurat már megint oldalba rúgta az ellenség! Szegény puritán embernek egy pillanat nyugta nem lehet. Alig került a fideszmédiaholding (meg nem jegyzem a nevét, hasznosabb feladatot is tudok a még működő néhány agysejtemnek) élére kinevezett főbácsi, bizonyos Varga István. Múlt hét pénteken a jóember interjút adott, amiben elmondta, hogy igazából nem annyira jó még a fideszes média, de majd ő azon lesz, hogy jó legyen. Ezt az interjút tegnap felkapta a média, estére ki is rúgták – beszélek itt hülyeségeket! Önként lemondott! – Varga úr. Hát ez gyors volt. Nem tudta szegény, hogy a NER-ben nem elég gerinctelennek lenni, annak is kell látszani. Ez általában szokott is neki sikerülni, most valamiért úgy gondolta, hogy elég magas polcon ül ahhoz, hogy egy kis kilengést megengedhessen magának. Tévedett. Én már komolyan kezdek aggódni drágajóminiszterelnökúrért! Hát mi lesz itt, ha már senkiben sem lehet bízni? A végén majd ezt is neki magának kell csinálni, hogyha azt akarja, rendesen működjön. Ódesajnálom! Ja, nem.

Ahogy az Origo arról beszámolt, január 28-án a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő az Amszterdami Egyetem jogi karán előadást tartott a magyar jogállamiság helyzetéről. A zöldpárti EP-képviselő amellett, hogy a biztonságiakkal kivezetette az előadásáról az Echo TV munkatársait, az ott jelenlévő hágai magyar nagykövet kérdéseire sem volt hajlandó válaszolni. Mindezt nyilván a szólásszabadság jegyében tette. (Origo)

Na, ezt gondoljuk át! Tehát Kovács Zoltán simán elküldi anyjába a holland bizottságot és kikéri magának, hogy vizsgálódni akarnak a magyar demokrácia állapotával kapcsolatosan. És megsértődik, földhöz veri magát és jajveszékel. De Sargentini egy geci, mert egy előadás kapcsán nem állt le vitatkozni a fideszes szokás szerint provokálni érkező hágai magyar nagykövettel. Ja, értem. Pöpec. Azt már csak egészen halkan tegyük hozzá a történethez, hogy nem Sargentini dobatta ki az Echo TV munkatársait az előadásról. Erről Cseres Katalin, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docense, az előadás egyik szervezője a következőket mondta:

az ok, amiért távozniuk kellett a tévéseknek, hogy bár regisztrációjuk valóban volt az előadásra, az egyetem kommunikációs és sajtóirodájától nem kértek engedélyt, ennek hiányában pedig más újságírók sem forgathatnak az intézményben. Hozzátette: Sargentini azt mondta, teljesen mindegy neki, hogy maradnak-e a tévések. 

Baján is tökéletesen működik a NER. Kezdetben az ellenzékkel szimpatizáló pedagógusokat és a helyi lángossütőt támadta meg egy blogban az ismeretlen szalagmunkás. Miután ez kevés volt ahhoz, hogy Szabó Richárd (ő a lángosos) visszavonulót fújjon, valaki névtelen levélben fenyegette meg: ha nem hagy fel a Fidesz kritizálásával, nyilvánosságra fog kerülni, hogy meleg. Szabó az egyetlen módon reagált, ahogy normális ember reagálhat: kiállt a nyilvánosság elé, elmondta, hogy meleg, ám ettől még becsületes ember és indulni fog az önkormányzati választáson, nem engedi zsarolni magát. Helyes, így kell ezt.

Vasárnap este Varsóban megtartotta alakuló kongresszusát Lengyelország legújabb, Wiosna (Tavasz) névre hallgató progresszív pártja. Az eddig név nélküli mozgalom vezetője, Robert Biedroń a több ezer résztvevőhöz intézett beszédében a párt fő céljaiként a konzervatív politikai vezetés leváltását, a katolikus egyház befolyásának visszaszorítását, és a „lengyel-lengyel háború”, a társadalomban feszülő ellentétek feloldását határozta meg. – Az utóbbi évek lehangolóak voltak. Beszélgetések helyett vég nélküli konfliktust, a közös jó helyett pártérdekeket, empátia helyett fokozódó ellenségeskedést kaptunk – írta le a magyar olvasók számára is ismerősnek tűnő problémákat. – Változzon meg ez végre. Szükségünk van egy tavaszra, amely megváltoztatja ezt a komor látképet – mondta. (168 óra)

Mondom, miért érzem ezt fontosnak magyar szempontból: a párt célul tűzte ki az egyház kivételezett helyzetének megszüntetését, a kötelező hittant és az egyház adókedvezményeit. A minimumnyugdíjat drasztikusan megemelné 1000 zlotyiról 1600-ra. Csak szólok, hogy az 1000 zlotyi 70 000 forint. Lengyelországban ez a legalacsonyabb nyugdíj, ezt tartja elfogadhatatlannak a Wiosna párt. Nálunk mennyi is ez? 28 500 forint, ugye jól tudom? A párt alapítója és vezetője, Robert Biedroń közismerten, vállaltan homoszexuális. A nagyon katolikus Lengyelországban ez nem zavarja az embereket, ugyanis a párt már most, az induláskor 10 százalék támogatottságot kapott. Érdemes ezen elgondolkodnunk, ha már magyar-lengyel két jóbarát. A párt zászlajára tűzte az ország energiagazdálkodásának modernizálását és a nők önrendelkezésének visszaállítását (a fogamzásgátláshoz való hozzáférést és az abortuszhoz való jogot).

Úgy tűnik, Orbán harcostársai, a szélsőjobbos nacionalista kormányok kezdenek meginogni, az emberek sok országban felismerték, miféle beteg irányba halad a politika és tesznek ellene.

Végezetül egy rendkívül vicces érvelés a Magyar Idők címen futó izéről:

Megkérdőjelezhető a Velencei Bizottság delegációjának pártatlansága, amely tegnap érkezett Magyarországra, hogy a közigazgatási bíróságok átalakításáról tájékozódjon. A hatfős küldöttség német tagja ugyanis a szociáldemokrata pártnak köszönheti, hogy hazájában alkotmánybíró lehetett. Az osztrák biztos is politikai kinevezett: Ausztria zöldpárti államfőjének személyes jelöltjeként választották meg az ottani alkotmánybíróság alelnökévé. A Velencei Bizottság titkára pedig az európai szuperállam híve, meggyőződéses föderalista.

Azért kell ekézni a Velencei Bizottságot, mert éppen Magyarországon vizsgálják a közigazgatási bíróságokat. Egyébként a Bizottságot még Trócsányi László kérte fel a vizsgálatra tavaly, de aztán nem várták meg, ameddig az megtörténik, mert minek is? Most itt a Bizottság és mivel nem igazán kérdéses, hogy nem lesznek elájulva a látottaktól, ezért a propagandamédia máris támadást indít ellenük. És micsoda remek érvekkel! Hogy nem elfogulatlanok. Jajnekem! Még szerencse, hogy kicsiny hazánkban csupa Fidesztől független szervezet működik az ÁSZ-tól az Alkotmánybíróságon át a médiahatóságig és ami közte van. Heheheeeeee

Ébredjünk, emberek! Lehetőleg átvitt értelemben is, de most elsősorban fizikailag, mert nyolc óra is elmúlt. Jó kávézást (utazást, dolgozást), mi hamarosan jövünk vissza. Addig is pusszancs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!