Február 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dicsértessék az örök sötétség!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 397,325 forint, még hiányzik 2,602,675 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlöm a drága olvasókat a hét ötödik hétfőjén! Ez pénteket jelent az én hazaáruló fajtám időszámítása szerint, köszi az Aspirint, segített. Vagy hát francokat. Beszéljünk első körben arról a témáról, amitől már több egymást követő hullámban hülyét kapott tegnap az erkölcsileg salakos szolgamédia. Hogy tudniillik a DK, pontosabban Dobrev Klára bejelentette, hogy a párt által támogatott főpolgármester-jelöltjüket Kálmán Olgának hívják. Ő az a televíziós újságíró, aki alighanem Merkelnél is többször megbukott már a fideszes propagandamédiában, egészen addig, ameddig végképp megbukott, midőn a Fidesz sikeresen simicskátlanította a Hír TV-t. Jó. Ehhez képest most meg ez van: tárgyalni akar Orbán Viktorral. És szerinte fog is. Pedig nem szokása annak az illetőnek nőügyekkel foglalkozni. Najó, kivéve ha népirtó diktatúrák képviselőiről van szó. Mert akkor fogdossa, csókdossa, nyaldossa a kiskacsójukat.

Erről jut eszembe, hogy elfelejtettem tegnap ajánlani egy fergeteges interjút, amit Bencsik András kamufaliújsága, a Demokrata című készített a propagandakanális vezérigazgató-helyettesével, a Szikszai Péter nevűvel. Csak egy gondolatot idéznék, ha megengedik, és máris haladhatunk:

A Hír TV vállaltan konzervatív, nemzeti tévé. Pont annyira vagyunk objektívek, mint más médiumok. A Soros pénzén élő libsi sajtó nagy erőkkel dolgozik azon, hogy propagandamédiumnak állítson be bennünket, közben pedig épp ők a nemzetközi liberalizmus propagandistái. 

Bár a liberális orgánumok nagyon aggódnak a nézettségünk miatt, mi nyugodtak vagyunk, mert három-négy főműsoridős produkciónk, így a Sajtóklub, a Bayer show, a Keménymag és mostanában a Csörte is eléri vagy túllépi a százezres nézőszámot, és a többi is elég jó számokat hoz. Ez egy közéleti tévé számára remek eredmény egy olyan politikai klíma idején, amikor a kormánypártok a harmadik kétharmados ciklusukat töltik, 5,3 százalékkal nő a GDP, az ellenzék pedig csak műesésekkel, patkányozással és nagyarányú választási vereségekkel tudja felhívni magára figyelmet.

Az igen. Korrekt. Nemzeti tévé, ami a nemzet egyik felét uszítja a másik ellen, miközben széles nyelvcsapásokkal kényezteti a rezsimet, ami tömi őket a mindenki pénzéből. Azokéból is, akik ellen uszítanak. És nem is mi vagyunk a propagandisták, hanem ők, a Fidesznek meg különben is nagyobb a fallosza. Jóvanakkor.

Szóval. A propaganda Kálmán Olgára irányuló mocsokáradatával a kolléga foglalkozik majd (most annyit csak, hogy ITT meg ITT azért rendesen odatette magát a betanított felszopógépezet), úgyhogy én csak két dolgot szeretnék rögzíteni, bár egyik sem lesz újdonság. Tényszerűen igaz, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) pár napja még azt nyilatkozta, hogy Karácsony Gergely az ő jelöltjük is (DK), és nincs semmi okuk felrúgni egy korábban korrekt módon megkötött megállapodást. Ami szerint ők már az előválasztás első körében Karácsonyt támogatták (amikor az MSZP-Párbeszéd még Horváth Csabát), és amikor a Momentum vállalta, hogy az előválasztás győztese mellé áll. Aztán kiderült, hogy a Momentum saját jelöltet indít az előválasztáson Kerpel-Fronius Gábor személyében (őt már két napja gyepálja a fideszes Pravda). Ehhez képest igen, Dobrev Klára azt jelentette be tegnap (és a szocialisták nem látták jönni), hogy Kálmán Olga az ő jelöltjük. Vagyis Kálmán Olga független jelöltként a DK támogatását élvezi az előválasztás folyamatában és ha lesz azután, akkor azután is. Szóval lehet, hogy Karácsony Gergely most úgy érzi, hogy átverték, viszont itt és most egy kérdésnek van értelme. Nem az volna lényege egy előválasztásnak, hogy minél több jelöltből, a választók minél szélesebb körű részvételével a lehető legalkalmasabbat válasszák ki, aki valóban a budapesti nem fideszes polgárok legesélyesebb jelöltje lehet az állampárt jelöltjével szemben? Az EP-választás az MSZP látványos megsemmisülését hozta, mit kellett volna tenniük a pillanatnyilag legnépszerűbb ellenzéki pártoknak, ha nem ezt: felmutatni, hogy az erőviszonyok megváltoztak. Meg kellett volna várniuk, hogy Karácsony és Puzsér lemeccselje a dolgot 850 résztvevővel, vagy én már nem tudom követni, ki miért sértődött meg most éppen. Ezzel semmit mást nem állítok csak azt, hogy ez egyáltalán nem tesz rosszat az ellenzéki oldalnak. Sőt, felrázhatja az apátiából azokat is, akik elkönyvelték, hogy Tarlóssal szemben tökmindegy. Így viszont az lesz, hogy egy hét múlva, pénteken jön Kálmán Olga, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor előválasztási vitája a Partizán szervezésében. Helyes.

Mindeközben a NER-ben, ahol soha nincs több jelölt, nincs verseny, nincs pofázás, nincs kritika, nincs bírálat, csak Orbán és a önkényuralmi narancs, zakatol a közpénzzabálás, a néphülyítés, az agyhalál. Vastag illiberális túlfűszerezéssel. Itt van például a CÖF nevű kormánypárti civil szervezet, amelynek 2018-as közhasznúsági jelentését olvasva gurgulázva röhögtem, én is tudom, hogy sírni kellett volna. Bár 2017-hez képest 100 millióval kevesebbet kaptak, a 2016-os bombaévükről (az MVM-től fél milliárd, ugye) nem is beszélve, ezért mindössze 185 millióból voltak kénytelenek építeni a hazát, a tevékenységi beszámolójuktól eldobtam az agyamat: Fő célkitűzéseink közül kiemelt figyelmet fordítottunk a népfelség elvének tudatosítására; Az emberi sorskérdésekről szükség szerint sajtótájékoztatókon nyilvánítottunk véleményt; Működtettük népszerű honlapjainkat és a munkába bekapcsoltuk Facebookunkat is. Azt a kurva.

Közben a Rogán Cecíliához és köréhez köthető sportrendezvényeket – a Fitbalance-t és a Nemzeti Futóversenyt – 150 millióval tolja meg az MVM, lehet hogy ezért a CÖF idén sem kap annyit, amennyi a népszerű honlapjaik működtetéséhez szükséges. De nagyon helyes, pofára kell osztogatni a közösből, ebben semmi nem változott. De hol van ez a szaros 150 millió ahhoz képest, hogy Tiborcz nemzeti vej üzlettársa, Paár Attila nettó 10,6 milliárdért építheti meg Dubaiban a magyar expo-pavilont, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. jóváhagyásával, amihez Orbán Ráhelnek semmi köze.

Mindeközben a pórnépnek meg jut, ami marad. Örül a csok-nak, az adókedvezménynek, aztán majd csodálkozik, hogy mire elkészül a pöpec kis kecó, miért drágult mégis 40%-kal. Aztán örül, mert négygyerekes anyaként életre szóló adómentességet ígért neki a vezér. Csakhogy a vezér hiába ért mindenhez, nem adószakértő. Az okleveles adószakértő kicsit másképp látja a dolgot, és azt javasolja, ne éljék bele nagyon magukat, ez a támogatási forma annyira idegen az adórendszertől, hogy majd amikor valóban alkalmazni kell, az élet felülírja a propagandát. Aztán külön örülhetnek a hajléktalanok is; mióta olvastam, hogy az Alkotmánybíróság szerint azért nem alkotmányellenes és következésképpen nagyon helyes a nyomorúságot vegzáló, a hajléktalanságot büntető törvény, mert SENKINEK NINCS JOGA SZEGÉNYNEK LENNI, nem különösebben sikerült magamhoz térni. De igen, itt tartunk, ebben a mély gyalázatban dagonyázunk. Úgyhogy feltétlenül örülhetnek az akadémikusok is, akiket odáig szopattak, hogy már egyenesen Manfred Weber segítségét kérték nyílt levélben, hogy néppárti vezetőként vegye rá Orbánt, lépjen vissza az MTA szétverésétől. Végül is nem nagy a tét, csak egy kutató generáció távozhat Magyarországról, kit érdekel. Szotyolát köpködni, földet túrni az oligarchák birtokain, és melldöngetve nyelni a propagandát… mindehhez nem szükséges tudományos fokozat.

És miközben a magyar kormány lehívja a pórnép bőrére a kínai hitelt, hogy Lölö mester nekiláthasson a soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonalnak, Romániában az úzvölgyi katonai temetőnél történt atrocitások borzolják a kedélyeket. Miután a közeli Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki és emlékművet állított az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben. És miután csütörtökön több ezer román megemlékező érkezett a temetőhöz, hogy részt vegyen az emlékmű felszentelésén, a helyi magyarok pedig lőlánccal próbálták megakadályozni ezt. Csúnya vége lett: kövekkel dobálták a magyarokat, betörték a temető kapuját, meggyalázták a sírhelyeket, Ez rendkívül szomorú és sajnálatos. Ahogy elnézem a magyar külügy és külön Semjén Zsolt magából kikelt felháborodását, azért eszembe jut, hogy hányszor írtuk le vajon szépen, érthetően, hogy a nacionalizmus öl, butít és nyomorba dönt? Ha a magyar kormány az etnikai homogenitással házal és aszerint ítéli el az ilyen gennyes, ostoba, ordenáré hőzöngéseket, hogy éppen ki a szenvedő alany (alig két napja Mianmar államtanácsosához dörgölőzve tette világossá Orbán, hogy nem keverik az üzleti ügyeket a belpolitikai témákkal, ott végül is csak muszlimokat irtottak ki ezrével), akkor ehhez képest mennyire következetes és komolyan vehető, hogy berendelték a budapesti román nagykövetet? Ha máskor a kisebbségi és emberi jogok handabandák, akkor a román nacionalizmus tombolását hogy lehet hitelesen elítélni? Najó, hagyjuk, mert csak felhúzom magam. Tényleg örök itt a sötétség. Jobb napokat mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!