Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Deutsch Tamás: Elvárjuk az Európai Unió Tanácsának soros francia elnökségétől, hogy hagyjon fel a kettős mérce és politikai zsarolás alkalmazásával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A franciák csak nemrégiben vették át az EU soros elnökségét, de Deutsch Tamás már most úgy gondolta, hogy oda kell szólni nekik, hiszen mi szuverén nemzet vagyunk és azt csinálunk, amit jónak tartunk. Mi pontosan tudjuk, mik az európai értékek és azt is, hogy ezeket miként érdemes megvédeni. A franciák folyamatosan ok nélkül támadnak bennünket, ami nem elfogadható, ezért arra szólít fel Deutsch, hogy fogják vissza magukat. Szerinte nem lenne szabad minden vitát politikai és ideológiai kérdésnek tekinteni, hiszen abból csak félreértések származnak majd. Számomra kissé nevetségesnek tűnik Deutsch félelme, hiszen az EU már elég világosan kimondta, hogy a magyar kormány egy korrupt rendszert tart fenn, ahol a demokrácia és jogállam léte is kérdésessé vált. Az értékítéletet már régen kimondták, nem most kellene megrettenni.

Elvárjuk az Európai Unió Tanácsának soros francia elnökségétől, hogy hagyjon fel a kettős mérce és politikai zsarolás alkalmazásával, ezek tisztességtelen, tiszteletlen, és jogellenes eszközök, amelyek súlyosan rombolják az európai értékeket – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz uniós parlamenti delegációjának vezetője szerdán Strasbourgban.

Az elnökségi programot bemutató európai parlamenti vita kapcsán a képviselő kiemelte: a program az Európai Unió jövője és a magyar nemzeti érdekek szempontjából biztató és aggodalomra egyaránt okot adó elemeket tartalmaz – jelentette ki Deutsch Tamás. Egyben felhívta a figyelmet arra: nem szabad, hogy a francia elnökség azt a hibát kövesse el, hogy mindent vitát politikai és ideológiai kérdésnek tekint, mint ahogyan például a koronavírus elleni vakcina megítélése sem az orvosi hatékonyság szempontjából történt az Európai Unióban. “Hónapokon át folyt a keresztes hadjárat – a legostobább ideologizálás alapján – a kínai és az orosz vakcinákkal szemben, megakadályozták, hogy európai polgárok időben beoltathassák magukat” – tette hozzá a Fidesz politikusa. Deutsch Tamás arra is kitért, hogy “a francia elnök néhány éve még a leghevesebben támadta azokat a tagországokat, amelyek az illegális migráció ellen küzdve törvényes és határozott eszközökkel védték meg határaikat.”

“Macron most elnökségi programjában hangsúlyozza a külső határok megvédésének fontosságát” – emelte ki. A Fidesz uniós parlamenti delegációjának vezetője szerint tragikus a francia elnökség megközelítése a szuverenitással kapcsolatban, mivel a nemzeti szuverenitást európaira akarja felcserélni. “Ez a mi európai értékekből építkező felfogásunkkal szembemegy, elfogadhatatlan. Azonban a külső szuverenitás, az erős tagállami szuverenitásra épülve, fontos tényező, mert az EU így lehet biztonság- és energiapolitikai szempontból fontos tényező” – hívta fel a figyelmet.

Deutsch Tamás megállapította: Emmanuel Macron beszéde követte az elmúlt években mutatott politikai magatartást, vagyis a progresszív európai pártcsaládoknak hízelegve beszélt a jogállamiság fontosságáról, de mások “ledózerolása” helyett a párbeszédre helyezte a hangsúlyt. “Lehet valamiről másképpen gondolkodni, de erről tárgyalni kell, elképzelhetetlen, hogy a különböző vélemény önmagában retorziót váltson ki” – fogalmazott. A környezetvédelemmel kapcsolatban Deutsch Tamás kiemelte: atomenergia nélkül nem lehetséges az ambiciózus klímavédelmi célkitűzések elérése. Leszögezte: nem ideológiai, hanem kizárólag technológiai kérdés, hogy melyik energia-előállítási forma fenntartható és megfelel a zöldpolitikának. A program gazdasági elemeivel kapcsolatban elmondta, hogy ezeket az elképzeléseket – a digitalizálás erősítését, az erőteljes európai befektetéspolitikát, az EU gazdasági súlyának erősítését – Magyarország teljes mellszélességgel támogatja, amennyiben ezek konkrét megoldásokkal szolgálnak.

Az uniós parlamenti képviselő azt is megjegyezte, hogy Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a magyar parlamenti akasztási vitát akarta belekeverni az európai parlamenti vitába. “Cseh a nyáron rendkívül súlyos, magyar költségvetési és uniós forrásokat érintő korrupciós ügyben lepleződött le, míg baloldali EP-képviselőként éveken keresztül eljátszotta, hogy ő a korrupcióellenes küzdelem modern Jeanne d’Arc-ja” – mutatott rá a képviselő. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!