Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dermesztő, hogy az állampárt mennyire kiskorúnak tekinti a magyar társadalmat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám, gondoktól, bajoktól mentes jó reggelt kívánok! Akkor fussak neki szépen megint, hátha jobban megy, mint tegnap. Mert azt mondták az okos emberek, hogy humor nélkül nem lehet komolyan beszélni. Pláne komoly dolgokról nem lehet. Komolykodni meg nem annyira érdemes. Az pont olyan, mint amikor a magukat keresztényeknek tartó vallás- és erkölcskárosult egyedek felelős pozícióból kereszténykednek. Megpróbálok mókába és kacagásba fulladni ma reggel kivételesen, hátha sikerül. Itt is van kezdésnek egy kacagtató gondolat, a napos oldalon találtam, a hazaárulózás, magyarságból való kitagadás, a magyargyűlölet vádjával öblögetés, valamint fiatal lányok szoknyája alá fotózás honi állócsillagának tollából származik. Megfizethetetlenül vicces:

Végsősoron nem az államtól, hanem tőlünk, törvénytisztelő emberektől veszik el ezeket a milliárdokat, a mi adóforintjainkat lovasítják meg röhögve.

Mindenki nyugodjon meg, én is! A habzó szájú propagandista úr nem a gazdáitól félti az adóforintjait (Lölö mester vagyona már sokkal inkább a 2 milliárd dollárhoz áll közelebb, mint az 1 milliárdhoz, és tetemes részét az adóforintokból rakta zsebre, ameddig a piacról élt majdnem csődbe is ment szegény), hanem a raboktól. Ezért sűrű szélsőliberálisozás által kísérve, miután pártutasításra elege van neki a börtönbizniszből, azt találta ki, hogy ha egy bűnöző beperli az államot, fizettessék ki vele eltartásának költségeit! Mert az mégse lehet, hogy a liberálisok egy olyan világot építsenek, amelyben a bűn nem nyerheti el méltó büntetését,  sőt még jutalmat is kap. Még több ilyet, ha lehetne. Tök vicces, amikor a jól fizetett, szándékos fogalmatlanság ilyen hisztérikus toporzékolásba csap át, és a törvények, bírósági ítéletek lábbal tiprásában, az adóforintok röhögve meglovasításában (=törvényesített lopkodás) élen járó kormány szekértolói a saját gazdáik által elfogadott szabályok  ellen lázadnak. A törvénytisztelő polgárok nevében. És rákenik az egészet a beteg liberálisokra, akik nem is emberek. Szerintem is ideje volna már törvényeket hozni arra, hogy a kártérítéseket csak azoknak fizessék ki ezután, akikre a nagy fehér törzsfőnök rámutat. Sőt, szerintem egyenesen arról kéne törvényt hozni, hogy a fideszes magyar államot egyáltalán senki ne perelhesse be. Szép világ lesz.

Közben Bayertől az erzsébetvárosi Fidelitasig, mindenféle államtitkároktól a Századvégig az egész pártállami nehéztüzérség rá van feszülve Niedermüller Péter morálisan elfogadhatatlan kijelentésére, ezért keresztény, hetero, fehér minőségükben önérzetesen, szemforgatva megsértődtek. Úgyhogy tüntetni fognak. Nem  írom le még egyszer, hogy SZERINTEM mire gondolt a költő, hogy azt hogyan sikerült/nem sikerült megfogalmaznia, és abból mit akartak megérteni azok, akik tüntetni fognak ellene. Szívük joga, szerencsére nincs nagyobb baj ebben az országban, mint X vagy Y politikus szavait meg- és kimagyarázni és utcára vonulni. A betöltetlen orvosi praxisok, a retek finanszírozás miatt halmozódó kórházi adósságok, a télvíz idején fűtetlen tantermek tekintetében minden rendben, már csak Niedermüller kell eltakarítani az útból.

Azért abban mégiscsak van valami elsöprő erejű cinizmus, amikor a taknyonvérencsúszással fenyegetőző, véresszájú orbánista provokátor publicista a gyűlölet ellen tüntet. És hozzáteszi: Camus-nek van igaza sajnos, ő már sok-sok évtizeddel ezelőtt leírta, hogy a baj akkor kezdődik, amikor a bűn szólítja fel az erényt önigazolásra. […] Erről szól Gyöngyöspata, a Niedermüller-féle baromság és erről szól minden. Miközben a miniszterelnök már hangosan arról beszél, hogy egyes csoportoknak előjogai vannak kettes csoportokkal szemben, arról szól a propaganda, hogy milyen embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki beleférjen az általuk elismert és támogatott kiváltságosok körébe, és így tovább. Nem tudom, érzékeli-e az ellenzék, hogy most éppen ellenük fordítja az állampárt azt a fegyvert, amivel tíz éve hatalmon van: a gyűlölet vádját. Nem tudom, értik-e, hogy erre valami markáns vízióval kellene előállni, különben úgy járnak, mint amikor a kormány primitív migránsozására az volt a válasz, hogy megdicsérték a határkerítést.

Viszont ha már ott lesznek az elvtársak és Hollik is szónokolni fog, és amúgy is Niedermüller szemére hányják, hogy náculás esete forog fenn a mondanivalójában, egy pár szóban azért fel kéne hördülni a család fontosságát második világháborús, SS-plakátokkal reklámozó kereszténydemokrata nyomuláson is. Remélem, belefér.

Különben pirosbetűs ünnepnap volt a tegnapi a három hete a cigányozásra átnyergelt kormány életében, kellett mint egy falat kenyér a tegnap hajnali röszkei ostrom. Lesz itt muníció hosszú hónapokra, ha esetleg attól tartott volna valaki, hogy Habony nem leli a témát, amivel eredményesen ingerelheti a társadalom elemi ösztöneit. Migránshorda támadta meg a röszkei átkelőt, lövések is eldördültek – Pintér Sándor: A határt megvédtük, négy elfogott kihallgatása zajlik; Egy kirívó, erőszakos és csoportos áttörési kísérlet történt egy emblematikus helyszínen; Így rohamozták meg hajnalban a röszkei határt az agresszív migránsok. Ezekkel és hasonló primitivizmusokkal van, lesz tele a pártmédia a következő időszakban, meg olyan 4 éves gyerekek szellemi szintjére kalibrált hazug fogalmazásokkal, mint ez: El kéne töltenie egy napot a határon annak, aki szerint az integráció működik. Ha ezzel a kétségtelenül fontos, de méltatlanul és megbocsáthatatlanul leegyszerűsített, már most felmérhetetlen szellemi kárt okozó uszító retorikával az ellenzék megint nem fog mit kezdeni, ha az általános pánikban és rettegésben érdekelt állampárti kommunikációval szemben megint elmarad egy komolyan vehető ellenzéki koncepció felvázolása, ha az ellenzék megint arra játszik, hogy megússza azt, hogy állást foglaljon ebben a kérdésben, mert a társadalom úgyis a Fidesz oldalán áll az idegengyűlölet tekintetében, akkor megint pofáraesés lesz a vége.

Például azért is, hogy ne a Hidvéghi Balázsok eszelős, NER-primitív vinnyogása ordítsa túl azt a tényt, hogy 2010 óta micsoda hatalmas puszítást hozott össze a kormány az oktatás, a tudomány, a kultúra és a média területén. Ez derül ki FÜGGETLEN magyar értelmiségiek Háttal Európának című, a kormány elleni vádirattal felérő jelentéséből, amelyet kedden az Európai Parlamentben is bemutattak. Annak dokumentálására, hogy nem csupán a fékek és ellensúlyok lebontásáról van szó, de ennek következményeként a kultúrában is az európai értékekkel ellentétes változások zajlanak. Erre a Mórickát jobbról előző Hidvéghinek mire futotta az okos fejéből? Gyalázatosnak nevezni, hogy miközben a magyar hatóságok a határáttörésre készülő illegális migránsok ellen lépnek fel, addig az ellenzéki képviselők azzal vannak elfoglalva, hogy újabb hazugságrohamot indítsanak Magyarország ellen. A képviselő szerint az Oktatási Hálózatot, amely részt vett a keddi konferencia szervezésében, a Bajnai-kampány alatt hozták létre abból a célból, hogy magyar érdekeknek ártó rendezvényeket szervezzen. A konferencia keretében terjesztett jelentés nem más, mint egy politikai tanulmány, amelynek célja Magyarország besározása. Az ellenzék gyűlöli a magyarokat, mert a többség a mostani kormányt támogatja. Gyűlöli Magyarországot, mert a magyar kormány konzekvensen migrációellenes.

Egyetértek. Gyalázatos. Gyalázatos, hogy bármilyen bírálat éri a magyar kormányt, 1. nem az a lényeg, hogy mi hangzik el, hanem hogy ki mondta; 2. nem az a lényeg, hogy mivel kapcsolatban mondott akárki akármit, a migrációs agyfasszal minden meg van magyarázva; 3. aki nem a Fidesz seggét nyalja, az gyűlöli a magyarokat és Magyarországot. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Dermesztő, hogy az állampárt mennyire kreténnek nézi a magyar társadalmat.

A kicsinyes, pitiáner, bosszúálló szarrágás megkoronázása: egy nappal azután, hogy Bartók Imre író világossá tette, hogy nem veszi át Térey Jánosról elnevezett ösztöndíjat, levelet hozott a drótposta. Szijjártóék tárcája visszavonta a részvételét az Irodalom Éjszakája nevű programból, amelyen Magyarországot képviselte volna. A levél feladója, Nagy Gabriella egyebek mellett azt írta neki:

Sem én, sem Orbók Lucie projektvezető nem értünk egyet ezzel a döntéssel, de nem tudunk mit tenni. Az indoklásukban azt írták, megváltozott a koncepciójuk. Ez van, nem kommentálom.

Azon lehetne vitatkozni, hogy aki nem vesz át egy díjat az állampárttól, az miért akarja annak az állampártnak az akaratából képviselni az országot bárhol. Azon viszont nemigen lehet vitatkozni, hogy a sok millió beletörődő, a megváltozott koncepciókat nem kommentáló állampolgár országát miért lehet kiskorúsított baromként kezelni, és akár fát is vágni a hátán. Ezért. Mert sok millió ember nem kommentálja, hogy naponta a fejére vizelnek. Nagy Gabriella sajnálja és szomorúnak tartja. Én is. Már itt sem vagyok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!