Május 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Délutánra már ott fognak tartani, hogy Orbán és Trump megállapodtak, ők fogják irányítani a világmindenséget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,080,262 forint, még hiányzik 1,919,738 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ismét itt vagyok, mert belőlem semennyi nem elég. Amúgy de, még nekem is elegem van belőlem olykor, de még mindig jobb, mintha én lennék Kövér László. Például.

Miközben az egészségügyi rendszer rendre maga alá szarik, Novák Katalin a külhoni magyarokat bíztatja, hogy ugyan, vegyék már igénybe a támogatásokat a magyar adófizetők pénzéből és 26-án szavazzanak a Fideszre. Azért ehhez bőven kell pofa. A 2,5 millió szavazójuknak nem tudom, hány százaléka aktív kereső, de az hétszentség, hogy kevesebb jóval, mint azok, akik nem rájuk szavaztak. Ez szerencsére egyáltalán nem érdekli fideszéket, simán az én, a te, a mindenki adójából vásárolnak külhoni szavazatokat maguknak. Hogy a ló nem b…ta már meg ezeket a geciket, de tényleg.

Közben egy gyereket, akinek bot állt a szemébe, majdnem egy teljes napig hurcolnak, mire ellátást kaphat. A főváros négy sürgősségi kórházból három nem tudott betegeket fogadni a hét végén. A betegszállítók álló nap hurcolják az embert, mire haza tud jutni. De tényleg az a kibaszottul fontos, hogy a külhoni magyarok állami támogatásnak örvendezzenek és szavazzanak a Fideszre. Tényleg basszus, szavazzatok már rájuk! Nem itt éltek, nem itt szívtok, szarjátok le, hogy szétcseszik az országot, hogy felváltva építenek templomokat és stadionokat, miközben az alapvető ellátása sem biztosított az itt élő magyaroknak. Fasza, komolyan.

Orbán Viktor washingtoni meghívásának időzítése nyilvánvalóan üzenetértékű a brüsszeli elit, de a „régi Európa” számára is, az amerikai elnök ezzel – úgy is, mint a köznyelvben a szabad világ vezetője – az európai parlamenti választások hajrájában elsősorban azt kívánja Junckerben, Merkelben és Macronban tudatosítani, hogy új prioritások, értékek és érdekek mentén is van lehetőség az euroatlanti kapcsolatok továbbfejlesztésére – minderről az Origo által megkérdezett elemzők beszéltek az amerikai-magyar politikai csúcstalálkozó kapcsán.

Ezt a zorigó írta. Detélleg. Délutánra már ott fognak tartani, hogy Orbán és Trump megállapodtak, ők fogják irányítani a világmindenséget. Mielőtt lepisálnám a rüsztömet a a meghatottságtól, megnéztem, kiket fogadott Orbán előtt Trump. Mondom: Theresa May brit miniszterelnök, Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök, Petro Porosenko volt ukrán elnök, Kersti Kaljulaid észt elnök, Sauli Niinistö finn elnök, Emmanuel Macron francia elnök, Aléxisz Cíprasz görög miniszterelnök, Enda Kenny volt, és Leo Varadkar jelenlegi ír kormányfő, Angela Merkel német kancellár, Raimonds Vejonis lett elnök , Dalia Grybauskaité litván elnök, Paolo Gentiloni volt olasz miniszter elnök, és utódja Giuseppe Conte, Erna Solberg norvég miniszterelnök, Klaus Iohannis román elnök, Marcelo Rebelo de Sousa, portugál elnök, Mariano Rajoy volt spanyol miniszterelnök, Peter Pellegrini szlovák kormányfő, Stefan Löfven svéd miniszterelnök. És most megy a nagyon tehetséges magyar miniszterelnök és ettől be kell tojni. Ne bohóckodjunk már, mert nagyon ki fognak röhögni minket. Köszike.

Ez a PestiSrácokra is vonatkozik. Tegnap esti cikk ottan:

Mi volt a terv, amihez képest cikket ér a kézfogás? Orbán kezet akart csókolni? Vagy úgy tudtuk, hogy Trump pacsi helyett megvakarja a tökeit? Sírok.

A találkozó után megjelent hozsannázás főleg elborzasztó. Hogy a Fidesz már plakáttengert gyártott Trump méltató szavaiból, az nem meglepő. Az már kicsit furcsább, hogy gyakorlatilag a független sajtó is a központilag kiadott anyagot vette át. Én most szakítok ezzel a szép hagyománnyal és ide rakom a Huffington Post vonatkozó cikkét. Itt pedig egy sajtóösszefoglaló az Amerikai Népszavából. Éremes elolvasni, hogy ami a magyar sajtóból kimaradt, arra hogyan reagál az amerikai sajtó.

Orbánnal egyidőben Márki-Zay Péter és Kész Zoltán az amerikai Külügyminisztériumban tárgyalt. Nagy megrökönyödésükre (vagy nem rökönyödtek, ezt végülis nem tudhatom) nem belefutottak Habony Árpádba és Lánczi Tamásba? A Századvég és az új, Londonban bejegyzett fideszes hírügynökség (bár mint tudjuk, Habony Árpádot Orbán Viktor nem ismeri, ilyen nevű ember nincs a kifizetési listán) véletlenül pont ott keringett, ahol a gazdájuk Trump elnökkel tárgyalt. Biztosan úgy volt, hogy Habony Londonból átugrott Washingtonba egy jó hamburgerért és ugyanez jutott eszébe Lánczinak is Budapesten. Aztán puff, összefutottak és ha már így alakult, megosztoztak egy autón, mert úgy olcsóbb.

Arról természetesen szó sem lehet, hogy várták a főnököt, hogy összehangolják, ki mit fog híresztelni a találkozó kapcsán és hogyan tudják hasznosítani az eseményt az EP választáson. Erről természetesen szó sem lehet, hiszen Habony Árpád nevű ember változatlanul nincs a miniszterelnökség fizetési listáján és persze Lánczi Tamás sincs. Nem is lehet, hiszen a Habony-hírügynökség teljesen független, nem Orbánt szolgálja (ha nem így lenne, akkor nem hírügynökségnek, hanem propagandaműhelynek hívnánk) és ugyanez igaz a Századvég is teljesen független kutatóműhely. Ja, és süt a nap, meleg van. Bocsika, hazudtam. Zuhog és hideg van.

Ébredezzünk, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!