Március 5,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De nincs senki, aki visszakérdezhetne: ezt így mégis hogy?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,669 forint, még hiányzik 2,498,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem, jóreggelt, csókolom, pacsi! Szerda van és telik-múlik a május, ami április után van. Amint látható, nem döglöttünk bele a traumáinkba, mert mindent is meg lehet szokni. Úgyhogy a legszebb idejét láttam elérkezni annak, hogy beszélgessünk egy kicsit az utóbbi napokban méltatlanul alultárgyalt ellenzékről.

Egyelőre a Toroczkai-féle akcióról, aminek keretében a radikális, mozgalmi Jobbik szellemiségét (bárcsak tudnám feledni) életre kelteni igyekvő szélsőséges arc rendkívüli módon bejelentette, hogy plagizálni ő is tud, nem csak Schmitt Pali bácsi meg Mészáros Lölö. Már amennyiben az eredeti ötleteiről ismert migránsverő-határvédő polgármester már évekkel ezelőtt is csinált egy Mi magunk nevű önképzőkört, és a sikereken felbuzdulva most megint. (Az IRA terrorszervezet azonos nevű – Sinn Féin – politikai szárnyát most nem keverem ide, mert elég súlyos ez már önmagában is.)

Tehát most az lesz, hogy Mi magunk néven (korrektebb lenne a Mi magunk 2.0) platformot kíván létrehozni a párton belül. Amely platform az ő zászlaját június 23-án fogja kibontani – szimbolikusan – Ásotthalmon, ahol majd kiderül, hogy mennyien vannak, akik szerint a Jobbik szélsőségességben jócskán lemaradt a Fidesztől, és ezt sürgősen orvosolni kéne. Tök vicces volt hallgatni (jó, kurvára nem volt vicces), hogy a Vona Gábor oldalán a parlamentben évekig szende szűzként mosolygó Dúró NovákElődfelesége Dóra máris jelezte: segédkezet nyújt ő a süllyedő hajó elsüllyesztésében. Igaz, egyelőre a 26 fős Jobbik-frakcióból ő az egyedüli, aki kapható erre, de ami késik, az jön.

Azt is tudjuk, hogy a Vona-féle/Sneider-féle vonulat nem díjazta maradéktalanul Toroczkai és zenekara megmozdulását, és világossá tette: a platform létrehozásának nincs létjogosultsága. Mondjuk ez így nekem elég fideszül hangzik és bassza is rendesen a fülemet, de nem ez a lényeg. Hanem hogy remélhetőleg senki nem kételkedik abban, hogy ez az előre borítékolható pártszakítási kísérlet első felvonása volt, amit megpróbáltak ilyen demokratikus mázba forgatni, hogy majd a kongresszus és az alapszabályzat és az elnökség és készek figyelembe venni és tárgyalni. Hát nem sikerült túl meggyőzőre a produkció. Szegény Morvai Krisztina meg dőlhet szépen bele az ő kardjába, hogy éppen mostanság lengette be jövőre esedékes távozását a politikai életből. Éppen pont mire Toroczkai és bandája megleli majd a Jobbik elveszettnek hitt lelkét, ami soha nem hozható közös nevezőre – hogy az EP-képviselő asszony kedvenc szófordulatával éljek – a szemkilővető Gyurcsánnyal, ugye. Pedig szerintem ha ennek a platformnak, úgy értem leendő pártnak valakire szüksége van, az mindenképpen hazánk brüsszeli védőszentje, Morvai asszonyság. Naszóval, szép lesz ez, akárki meglássa. Az meg még szebb lesz, amikor a Jobbik hulláján betyár jelmezben csürdöngölőt járó Toroczkai becsatlakoztatja a formációját a Fideszbe. Nemzetet védeni, hergelni, uszítani. Na, akkor szerintem kiütöm magam vagy 48 órára.

Addig is a másik kedvencem, Schmidt Mária, a ballibsik és sorosista újságírók védőszentje mesélt hosszasan a Mandiner nevű pártfaliújságnak arról, hogy mekkora Európa-párti szurkoló ő valójában. Igaz, hogy ezt egészen jól palástolja valamennyi történészi, médiatulajdonosi, Orbán-rajongói, NER-ideológusi megszólalásában, de semmi para, neki bármi ráfér az arcára. És milyen jó, hogy nincs ezzel egyedül. A kedvenc passzusaimat azért ideteszem, remélem könyv formájában, CD-n és DVD-n is kiadják ezt az irgalmatlan szófosást (zum Beispiel: a németek önző pénztárca-soviniszta politikája), mert annyira menő, hogy sírni tudnék:

Mandiner: Megvan-e nálunk a lemaradás előnye? És nem semlegesítik-e ezt azok a demográfiai és mentális problémák, amelyektől a magyar nép szenved?

S. M.: Arra gondol, hogy Franciaországban egyre több muszlim születik? Azt nem tudom, hogy hol több az alkoholista, Magyarországon vagy Hollandiában; lehet, hogy ott nem isznak alkoholt, mert ott annyi a kábítószer, hogy nincs alkoholra szükség. A lemaradás előnye megvan nálunk, mert a kontinens nagyobbik fele rossz fele megy, így mi, akik nem tartunk velük, tudunk korrigálni.

(…)

Nyugat-Európából olyan javaslat, amit érdemes komolyan venni, még nem hangzott el. Macron víziója annyi, hogy Napóleon szeretne lenni, de ezen kívül más alapja nincs az elképzeléseinek. A többiek ragaszkodnak Brüsszelhez és a fizetésükhöz.

(…)

Itt van egy büszke, határozott magyarságtudat, amihez lehet igazodni, integrálódni. Ha itt valaki megtanul szépen magyarul, akkor mi őt megszeretjük és azt mondjuk, hogy maradjon. Mi sosem úgy beszéltünk azokról az emberekről, akik idejöttek tanulni és itt maradtak, hogy „vendégmunkás”. Nem hagyta volna el egy magyarnak a száját ez a szó.

Mandiner: Nem lehet, hogy azért nem neveztük őket vendégmunkásnak, mert nem is voltak azok?

S.M.: Nem. Azért nem neveztük őket vendégmunkásnak, mert nem csak a munkájuk volt a fontos, hanem az is, hogy mit hoznak magukkal a kultúrájukból, a tradícióikból. És ha elfogadtak minket és akartak velünk, a mi szabályaink szerint együtt élni, megtartva és nekünk megmutatva a hagyományaikat, akkor örömmel fogadtuk be a nemzetünkbe őket. A vendégmunkásnak csak a munkája fontos, maga az ember nem: és akkor ő is így fog ehhez viszonyulni.

Mandiner: 2010 óta van kormányon a Fidesz, újra kétharmada van a parlamentben a harmadik ciklusra. Nem aránytévesztés a baloldalt, a baloldali véleményformálókat, médiát úgy támadni, mint 2010-ben?

S. M.: Miért, meg voltak támadva? Volt ilyen?

(…) Lehet, hogy nekünk nem is lesz annyira extra Milo, mint nyugaton. Ott sokkal kevesebbet engednek ma már meg, mint mi, ott már nincs szólásszabadság.

Mondja ezt Mária, aki szinte a komplett magyar sajtót (a pártmédia nem média!) kizárta a rendezvényéről. És akkor még mindig hátravan a lényeg: az alt-right-os, féknyúzgyáros, Breitbart-alapító Steve Bannon seggének nyalása közben azt állítja, hogy ma már a konzervatív a szexi. Melyik konzervatív, Mária? Mi köze a konzervatívnak az alt-right-hoz, amivel ön közelebbről meg szeretne ismerkedni Bannon professzor életművén keresztül? A világ egyik tragédiája, hogy a konzervatív már egyáltalán nem szexi, ehelyett az ún. alternatív jobb a menő. A kettőnek baszottul semmi köze egymáshoz, már amennyiben ez utóbbi elutasítja a hagyományos jobboldali konzervativizmust. És ez történész, és nincs senki, aki visszakérdezzen, hogy ezt így mégis hogy, Mária? Irigylem Edgart, aki ennyivel letörte a vergődésemet: én őt nem tudom minősíteni, annyira minden alatt van, hogy még utálni se tudom. Hát én se utálom, de kegyetlenül irritál, hogy mekkora arca és hatalma van ennek a – szellemi értelemben – fapados trollokat megszégyenítő mélységben és sötétségben dagonyázó arrogáns, ostoba oligarcha naccságának.

Kicsit túlcsordítottam ezt a posztot Mária okán, úgyhogy csak címszavakban az egyebekről:

– a 168 órát a Bálnába sem engedik be Milo Yiannopoulos előadására, ott is szűk a hely;

– Orbán odaviszi a segítséget: amennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában;

– „Egyszerűen nem volt válasz, amiben ne lettek volna legalább súlyos csúsztatások, vagy tudatos mellébeszélés, és több esetben sajnos egészen konkrét hazugságok. Egy ilyen súlyú ügyben ez a magatartás elképesztő”erre a következtetésre jutott két társadalomtudós, aki pontról pontra kielemezte a magyar kormány válaszát a LIBE-jelentésre.

– Imádják a csehek Orbán Viktort. A csehek is. Legalábbis valamiért ezzel a hülye dumával nyomatta a pöcegödörmédia annak a közvélemény-kutatásnak az eredményeit, amelyben mintegy tucatnyi, a cseh, a közép-európai, illetve a világpolitikában fontos szerepet játszó személyiségről kérdeztek cseh állampolgárokat. Orbán Viktor a negyedik lett. A magyar miniszterelnökben a csehek 25 százaléka bízik, míg 26 százaléka nem. És akkor mi van? Ja, semmi.

– Mark Zuckerberget (akinél még Lölö is okosabb, ugye) mintegy másfél órán keresztül faggatták az Európai Parlamentben anélkül, hogy fontos kérdésekben érdemi válaszokat sikerült volna kihúzni belőle. Ha valakit megnyugtat, a Facebook atyja bocsánatot kért, amiért korábban nem tettek meg mindent a visszaélések megelőzése érdekében. Akkor minden fasza.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, később jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!