Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De mitől lehetne más ez a reménytelenül elmebeteg helyzet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Keresztény/keresztyén ünnepi jó reggelt kívánunk mindenkinek! Abból az alkalomból, hogy megérkezett a Szentlélek hozzánk, bűnösökhöz, romlottakhoz, eltévelyedettekhez is. Mármint amennyiben a Szentlélek nem csak a Semjén Zsoltokhoz, meg a kétharmadhoz érkezett meg. Arra gondoltam, hogy ebben az emelkedett pillanatban, miközben egyesek a hitüknek megfelelően, lehetőleg csendben, magukba szállva próbálják megragadni a pünkösd lényegét, miközben a kettesek számára ez semmi különöset nem jelent, és miközben a hármasok téglaporosra döngetik az álszentségtől amúgy is repedező mellüket, hogy ők mekkora nagy keresztények, idepakolom Márfi Gyula veszprémi érsek pünkösdi üzenetét, amely az egyik kormánypropagandát és álhíreket gyártó oldalon jelent meg. Csak a lényeget, hogy ne sántuljunk:

Európában az emberek egy részének elméjére most sötétség borult. Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem látnak. Magyarországot most éppen azzal vádolják, hogy itt sérül a demokrácia, vagy nincs demokrácia, sérülnek a nők jogai. Az, hogy mi van az Iszlámban, a Sharia Törvényben az nem érdekli őket. Imádkoznunk kell azért, hogy a Szentlélek világosítsa meg őket, azokat az amerikai, európai vezetőket, akik sötétségben élnek.

Szerintem is ez a pünkösd egyik legfontosabb üzenete. Hogy mindenki más sötétségben él, bezzeg mi. Szerintem az érsek úr ezzel a hatalmas ünnepi lendülettel akár be is állhatna a Fideszbe hivatalosan is szekeret tolni. Nincs az a hivatásos szóhurcoló, aki ennél tökéletesebben fel tudta volna mondani a narancssárgán világító, örökzöld kormányprogramot. Képzavar esete forog fenn? Nem baj.

Ne csak azért szeressünk, mert rá vagyunk szorulva valakire. Tudjuk a kapott szeretetet viszonozni, és tudjunk szeretni akkor is, hogy ha abból közvetlen hasznunk nincsen.

Meggyőződésem, hogy az érsek úr nem azért szeret feltételek nélkül hozzádörgölőzni a hatalomhoz, mert abból bármilyen haszna lenne. Az érsek úr egyszerűen másként nem tehet, mint így: az önzetlen, hátsó szándékok nélküli szeretet jegyében huny szemet a magyar társadalom szövetét roncsoló, feneketlen gyűlöletkeltés fölött, iszlámozik, shariázik és bagatellizálja a magyar demokrácia állapotát és a nők jogait. Soha egyszer nem hallottam ettől az embertől, hogy aggódna a magyar társadalom peremén vegetáló, nélkülöző, nyomoruktól kettőig nem látó polgártársaiért, vagy hogy szükségesnek tartaná gátat szabni az elvetemült, egybites összeesküvés-elméletekkel való agymérgezésnek.

Pedig lenne munka bőven, ha már a Szentlélek életünkre gyakorolt pozitív hatásairól sikerült megemlékezni, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy erényeinkre, az emberi jó cselekedetekre fordítja a figyelmünket. Én például határozottan jó dolognak tartottam volna, ha 10-11 éves gyerekek egy közönséges tábori versenyen nem a Migránsok és a Soros-terv csapatneveket választva szálltak volna küzdelembe egymás ellen. De így történt. Ott tart ma ez az ország, hogy 10-11 éves gyerekek agyába olyan szinten égett bele a kormányzati mocsok, hogy egy tábori vetélkedő sem képzelhető el a migránsok és Soros nélkül. Amikor meg azért tépjük a szánkat, hogy itt nem a korrupció mértékegysége a legtragikusabb, hanem a szellemi méreg, amivel évtizedekre tönkrevágják az ország mentális állapotát, amivel elcseszik a felnövekvő generációt, akkor jön mindig valami ügyeletes nemzetvédő és elmagyarázza, hogy bezzeg miért nincs ezzel semmi baj.

De mitől lenne másképp ez a reménytelenül elmebeteg helyzet, amikor a valamiért közszolgálatinak csúfolt, migránskanálisként funkcionáló, jobb időket is megért M1 nevű csatornán viccoldalak álhíreit mutatják be véres valóság gyanánt. Az egyik híradónak becézett propagandaműsorban az volt a szalagmunkások feladata, hogy Németország aggasztó iszlamizációjával hergeljék a nagyérdeműt. Erre megfelelőnek találták, hogy két drezdai befogadóállomáson verekedés történt. Ám ez így nem volt elég szaftos, sem elég brutális, úgyhogy belekevertek egy vaskos álhírt is egy bevallottan szatirikus álhíreket gyártó oldal cikke alapján. A Noktara Hírcsárdát idéző cikke arról szól, hogy Essen (ami németül azt jelenti, hogy „enni”) a ramadán miatt átnevezi magát Fastenre (ami németül böjtöt jelent), sőt, a helyzet drámaiságának illusztrálása okán még a polgármesterre is hivatkoznak a nyilvánvaló álhír alapján, aki azt mondta: tekintettel akart lenni a muszlimok vallási szokásaira. Következmények nélküli, felelőtlen, ordas hazudozás. Közpénzből. Az eredmények pedig már látszanak.

Közben az is kiderült, hogy a Nagy István nevű vadonatúj agrárminiszter, aki migránsok által eldobált szendvicsekből vezette le a Heves megyei afrikai sertéspestist, a Nébih szerint is egy idióta barom. Jó, ezt nem a Nébih fogalmazta meg ilyen disztingváltan. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal mindössze annyit tett, hogy egy elhullottan talált vaddisznóból kimutatta az afrikai sertéspestis vírusát az ukrán határhoz közeli, Szatmár-Bereg megyei Tiszakerecseny község határában. Az állami hatóság közleménye szerint a korábban Heves megyében megállapított betegség jelenlétét a Nyírerdő Zrt. vadászterületén talált vaddisznóból származó mintában mutatták ki, és bár a járványügyi nyomozás jelenleg folyamatban van, a fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása során került Magyarországra. Nem baj, Nagy István négy évig beszélhet faszságokat, azoknak sem lesz semmi következménye.

Párhuzamosan ezzel olvasom, hogy az Index akkreditált, jegyet is vásárolt újságíróit egyszerűen nem engedték be a Kisvárda tegnapi meccsére. Egészen pontosan beengedték, majd jól kivezették őket. Seszták Miklós bukott miniszter városában is ez a menő. Miért? Mert csak. Most éppen az Index újságíróit szopatták meg, korábban a 444-nek is voltak hasonló tapasztalatai. Erre mit mond az egységsugarú, felelős, magyar állampolgár? Örüljenek, hogy nem verték meg őket. Hát mit képzelnek? Hogy akkreditációval csak úgy fotózgathatnak a levitézlett kiskirály stadionjában? Ja, hogy jegyet is vettek? Kit érdekel? Bármikor máskor szívesen látják őket, de ma nem. Aha. A NER-takony nyúlik, egyre csak nyúlik, mindenhova elér, mindent befed.

Mit lehet erre mondani egy olyan országban, ahol (jó, nem vagyunk ezzel egyedül) a többség úgy gondolja, hogy nem a Nyugat részei vagyunk, a populáció harmada szerint pedig egyenesen jobb volt az élet a Kádár-korszakban? Tudom, nem kéne Orbánt egy lapon emlegetni Kádárral, ám azért ha a felcsúti kocafocista és elvetélt sufnijogász politikai rendszerének mélyére tekintünk, előbb-utóbb meghalljuk a kádári reflexek húrjainak tudatos pengetését. A szocialista nosztalgiák sokkal erősebbek, mint az élhető jövő iránti igény. Annak minden tartozékával együtt. Jó, az álbiztonságos posvány langymelege, a félszabadság, a féligazságok, az imperialistákkal szembeni soha nem lankadó küzdelem, mer’ legalább megvédenek mindentől és nekem addig sem kell gondolkodnom, döntenem, felelősen cselekednem.

Ennek a beteg rendszernek a működtetésében bizony vastagon benne vannak azok az álellenzéki mikropártocskák is, akik semmiből semmit nem értenek, nehezen tanulnak, de legalább gyorsan felejtenek. Záróakkordként álljon itt a Liberálisok tegnapi trollkodása. Miután elvi és erkölcsi alapvetésekre hivatkozva – Bősz Anett kilépésével – megfúrták a Párbeszéd frakciót, tegnap közleménybe öntötték az örömüket, miszerint a Párbeszéd-frakció Mellár Tamással kiegészülve folytathatja a munkáját, és bíznak benne, hogy a baloldali szavazókat sikerrel tudják majd képviselni. Jajó. Mellár Tamás a baloldalt. Feltétlenül.

Akkor nem marad más hátra, mint hogy a Európa Kiadó és a Balaton zenekarok dobosára, az 54 évesen elhunyt Magyar Péterre emlékezzünk ezzel a nótával. További kellemes munkaszünetet mindenkinek! Folytatásunk következik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!