Szeptember 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De miért is lenne pénz pont az egészségügyre?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,518,604 forint, még hiányzik 1,481,396 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Harmatos jóreggelt kívánok mindenkinek! Egy műszakváltás és két influenza között elkezdődött az új hét. Őszintén szólva nem nagyon bízom benne, hogy ez elegendő okot szolgáltat arra, hogy a pitypangnyílás rejtelmeiről beszéljünk az elkövetkező napokban, mert tudniillik minden ellopott tégla és közpénzmilliárd a helyére került, a bűnösök elnyerték méltó jutalmukat, a tolvajok és notórius hazudozók jobb belátásra tértek. Szerintem ezt engedjük is el, de hogy még jobb legyen a helyzet – valószínűleg sokan még nem szembesültek vele – hamarosan a tél is visszatér egy kis időre. Nem hinném, hogy Soros intézte így a dolgokat, ámde mindegy is: viharos szél, helyenként hózárporok, hajnali mínuszok, 10 fok alatti hőmérsékletek napközben. Robika megnyugszik, nem hisztizik, hétvégén már akár 18 fok is lehet. Addig is még előttünk áll egy nemzetifideszesnagyonnemzeti ünnep, aminek a puszta gondolatától már most hideglelésem van, de majd elmúlik.

Miközben a vezér elszállíttatta az ő habtestét Lengyelországba, hogy a NATO-csatlakozás húszéves évfordulóján arról szónokoljon éppen, amiről a NATO-csatlakozás húszéves évfordulóján szónokolni illendő – azért, hogy a V4-es összekapaszkodás hevében ne lógjon ki a ló karikalába az évek óta tartó pávatánc során elrongyolódott köpönyeg alól -, a Halász János nevű frakcióvezető-helyettes Gyurcsánynézással töltötte a hétvégét. Edgar erről a témáról keresetlen szavakkal meg is emlékezett a Szalonnázón, elgurult neki az összes gyógyszere, ízelítőül néhány sort ideteszek, mert magam sem mondhattam volna szebben:

Gyurcsányné. Ez és így. Fideszül így hangzik Dobrev Klára neve. Én ugyan nem tudom, hogy felvette-e a férje nevét, vagy sem. Gondolom nem, mert a Dobrev Klárát használja. Azt sem tudom, Lévai Anikó felvette-e a férje (bár fideszül helyesebb az ura megjelölés) nevét, valószínűleg nem, mert nem azt használja. A kérdés akkor már csak az, hogy ha senki nem Orbánnézza a felcsúti feleségét, akkor miért is kell Gyurcsánynézni Gyurcsány feleségét pártszinten? Már persze azon túlmenően, hogy fideszék alapvetően és meghatározó módon büdös tahók.

Akinek spontán viszketése támad Halász Jánostól, annak röviden összefoglalom, miért eszi a fene a kétharmaddal folyamatosan pánikba esett kormánypártot. Ha nem hallottam négyszázkilencennyolcsszor ezeket a paneleket (a főszereplők tetszőlegesen behelyettesíthetők), egyszer sem. Az a bajuk, hogy

a DK Gyurcsánynéval az élen átadná Brüsszelnek az irányítást a bevándorlás politikában és minden másban is. (…) Magyarországnak azonban olyan európai parlamenti képviselőkre van szüksége, akik a magyar emberek érdekeit képviselik Brüsszelben, és nem Brüsszel érdekeit képviselik Magyarországon.

Ezennel visszakanyarodok Edgarhoz és átadom az üzenetét, hátha még Halász is megérti. Meg a pártközpontban ülő illetékesek, akik beprogramozzák az éppen aznap beszélő emberszerűeket:

Valaki mondja meg a csútinak, hogy nem kell Brüsszelben képviselnie senki érdekeit, sem itt nem kell képviselni Brüsszel érdekeit, mert a kettő egy és ugyanaz. Európa, az Európai Unió mi vagyunk. Közösen.

Ezek meg egyszerű paraziták. El kell őket taposni a francba.

Visszatérve még egy pillanatra lóugrásban táncoló pávához: a Varsó melletti Wesolában a V4 másik három miniszterelnökével karöltve megünnepelte, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz. Ennek örömére ontotta a bölcsességeket magából, ez különösen tetszett.

Felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll.  

Sajnos fogalmam nincs, hol van az a pont, amikor valakit a saját hazugságai döngölnek a földbe, különösen azt nem tudom, hogy egy miniszterelnök esetében mikor következik be ez a pillanat, de íme miket mondott még a NATO-ról az elmúlt egy évben ugyanez az ember:

Magyarország megvédése nem a NATO és nem az Európai Unió feladata, hanem a miénk. A most kezdődő kormányzati ciklus kiemelt feladata a nemzetbiztonság megerősítése lesz. (2018, május)

Nem gondolom, hogy Magyarország katonai biztonságát a NATO-ra lehetne alapozni. (2019, február)

Akkor vagy az van (lásd fent a brüsszelezést), hogy Orbán szerint Magyarország nem Európa része, vagy az van, hogy Európa biztonságának az utóbbi egy évben törtek el a lábai, pedig már negyedik éve mást se hallunk, csak azt, hogy mindmeghalunk. Vagy az van, hogy Orbán összevissza halandzsázik attól függően, hogy ki a célközönség. Más lehetőség ezúttal sincs.

Az alábbi képernyőfotót tegnap este készítettem, és csak azért teszem ide, mert szép. A hazugságon ért állami közpénzpropaganda egyik felületén ilyen 10 másodperces felugró ablakokokban helyezték el a helyreigazítást. Most éppen Hadházy lejáratása miatt kénytelenek úgy tenni, mintha. Ahhoz képest, ahogyan az Origo szokott eljárni az éjfél utánra időzített, lábjegyzetben eldugott, sunnyogó beismerő vallomásokkal, ez majdhogynem minőségi ugrás.

Ahhoz képest, ami Putyin elvtárs országában történik, igazán nincs ok a panaszra. Itt egyelőre – tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet ide vagy oda – arra például még nem vetemedtek, amire az orosz parlament készül: szigorúbb internetszabályozást akarnak elfogadni azzal a céllal, hogy megakadályozzák a külföldi beavatkozást. Vagyis Oroszországot akár le is kapcsolhatják a globális internethálózatról válsághelyzetekben, vagy például egy kibertámadás esetén. Illetve – ha engem kérdeznek – bármikor, amikor az egyszemélyes országvezetés úgy dönt. Sokak szerint a javaslat egy online vasfüggöny létrehozására irányul, amelyet Orbán példaképe a diktatúrában az eltérő vélemények elhallgattatására használhat fel. Ez ellen a nyilvánvaló szándék ellen vonultak utcára sok ezren Oroszországban tegnap. 16, a moszkvai eseményt szervező aktivistát és további 13 embert a rendőrség már őrizetbe is vett. Úgyhogy örüljünk, és ne ugráljunk! Ameddig nem kapcsolják le az internetet és nem visz el a fekete autó, addig demokrácia van, ugye.

Mindeközben Amszterdamban negyvenezren tüntettek a tisztességes klímapolitikáért (pedig szakadt az eső), és arra szólították fel a hágai kormányt, hogy méltányosan ossza el az éghajlatváltozás elleni fellépés költségeit, és mozdítsa elő a korszerű zöld gazdaságot, amely magában foglalja a szennyező fizet elvét is. Érthetetlen, hogy mit akarnak azok a hülye Sargentini-félék. Igaz, a szerbeket se nagyon értem, három és fél hónapja, azaz 14. hete folyamatosan az utcán vannak, és Orbán Vucic nevű populista haverja ellen tiltakoznak, aki pont ugyanazokkal az eszközökkel operál, mint felcsúti elvtársa: állami szintre emelt korrupció, a közmédia elfoglalása, ellenvélemények elhallgattatása, a gyűlölet szítása, a társadalom megosztása. Szombaton több ezer szerb polgár vonult az állami televízió épületéhez, mert ők még mindig nem unták meg, nem fáradtak el és kevesebb helyett több demokráciát szeretnének. Felfoghatatlan.

Magyarországon szerencsére kirobbanó formában van a demokrácia, a környezetszennyezés nem probléma, az internetet még nem tervezik lekapcsolni, úgyhogy fölösleges is lenne tömegesen utcára vonulni. És választási csalás sincs, soha nem is volt, csak Márki-Zay Péterék keltik a feszültséget: a Mindenki Magyarországa Mozgalom egymillió forint jutalmat ad annak, aki választási csalást leplez le. A hódmezővásárhelyi polgármester egy ferencvárosi fórumon beszélt arról, hogy ez már elég nagy összeg ahhoz, hogy ne érje meg néhány ezer forintért eladni a szavazatát az embernek, inkább jól dokumentálja és jelentse a csalási kísérleteket. Hogy mégis pontosan mibű, azt a propagandamédia valószínűleg hamarosan kioknyomozza.

És végül egy igazán jó hír: nem került még a kormány elé Kásler Miklós egészségügyi programcsomagja, mert a Pénzügyminisztérium drágállja a dolgot. Akkor inkább nem is tárgyalnak róla. A cél az lett volna, hogy négy év alatt mintegy 1000-1500 milliárd forinttal többet kellett volna szánni az egészségügyre, mint amennyivel a kormány számolt. A tárcaközi egyeztetéseken azonban kiderült, hogy a reformcsomagra idén biztosan nem lesz pénz, és 2020-ra sem biztos, ezért át kell ütemezni azt. Mert miért is lenne pénz pont az egészségügyre? Másrészt minek kell reformokat tervezni, amikor éppen a minap bukott bele a finn kormány is abba, hogy nem sikerült a megígért időpontra végrehajtani az egészségügyi és szociális ellátórendszer reformját. Az a biztos, ha neki sem fognak, akkor belebukni sincs mibe. Egyszerű ez.

Ennyi fért a ma reggelbe, mindenkinek szép hetet kívánunk, áldjon vagy verjen sors keze!:)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!