Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De mi lesz így a felhergelt hívekkel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát izé. Nem lennék most a háborús békegalamb-különítmény helyében az után a rendkívüli hír után, hogy ezúttal nem a tengerentúli alufóliasisakos ikertestvére, hanem a Kövér nertárs szerint pszichés problémákkal küzdő Volodimir Zelenszkij, a háborúban álló Ukrajna elnöke telefonon felhívta a felcsúti utcai harcost, és mint Havasi mindenes tájékoztatásából kiderült, a nagyon nagy ember nemhogy nem csapta le neki a telefont, de egyenesen azt ígérte, hogy Magyarország támogatja a szomszédos ország EU-tagjelölti státuszát.

Jó, mondjuk én a sarokig nem mennék annak alapján, hogy Orbán mit ígér éppen, de ha feltételezzük, hogy ezúttal nem hazudott az ember, aki soha nem hazudott, akkor nem irigylem őfőkorruptzsarnoksága helyzetét. Az igaz, hogy a büdös életben nem volt még olyan pillanat, amikor irigyeltem volna, de azért az még egy Holdról is látszó kétharmados választási győzelem után (amelyben nagy szerepet játszott a putyinista dezinformációs háborús propaganda választási kampánytémává emelése) is kockázatos húzásnak tűnik, hogy a teljesen átprogramozott, Ukrajna ellen uszított rajongótábort összezavarja a doktorminiszterelnök. Ha az ember beleolvas a pártpropagandát toló kanálisokon hömpölygő ukránellenes, Zelenszkijt fröcsögve átkozó hozzászólásokba (embert próbáló, sokkoló, rémisztő szembesülni azzal, mennyire megvadultak a hívek például csak attól, hogy az EU kilencmilliárd eurós kölcsönt adhat Ukrajnának), elég vicces Európa kezes bárányt játszó zsarolási potenciáljának elköteleződése Ukrajna EU-tagjelölti státusza mellett.

Nem az én problémám szerencsére, de alighanem össze fognak zavarodni a Kreml propagandájával agylúgozott rajongók attól, hogy egyik nap még azt a sajnálkozást kapják az arcukba, hogy a rohadék ukránok nem hajlandóak úgy békét kötni, hogy feltétel nélkül átadják az agresszornak az elfoglalt területeik nagy részét, ergo igazuk van azoknak a mimagyaroknak, akik szerint az ukránok is súlyosan felelősek a háborús helyzetért (minek mentek oda), másnap meg a vezérük arról beszél, hogy le akarja bontani a bürokratikus akadályokat Ukrajna tényleges uniós csatlakozása előtt.

Az aljasság ilyetén tobzódása mellett nekem eddig is szar érzés volt magyarnak lenni, de mi lesz a felhergelt hívekkel? Csak nehogy a drága bálványuk ellen forduljanak lányos zavarukban. Az nagyon rossz lenne. (Irónia bezárva.)

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor a tárgyalás során hangsúlyozta: Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja a EU-tagjelölti státuszt, és mielőbb le kell bontani a bürokratikus akadályokat Ukrajna tényleges uniós csatlakozása előtt is. A magyar miniszterelnök tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az e heti európai uniós csúcstalálkozón Brüsszelben ezt az álláspontot fogja képviselni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország immár közel 800 ezer ukrajnai menekültet fogadott be, és készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására valamint még több ukrán diák fogadására is.

Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!