Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De legalább profi módon hazudoznak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Így kell tálalni a GDP csökkenést úgy, hogy még örüljön is neki az egyszeri szavazó, hiszen meg van neki magyarázva, miért luxuscsokoládé a száraz kutyaszar. Az euróövezetben átlagosan 1,3 százalékkal bővült a GDP éves szinten, Romániában 2,3 százalék a bővülés. Bezzeg szép hazánkban! Hát nem megint győztünk? De. Csak az van, hogy itt van a háború, a háborús infláció (ez olyan speciális dolog, ami senki mást nem érint, csak minket), ezért nálunk felcsökkent a GDP növekedés 0,9 százalékkal (magyarul éves alapon 0,9 százalékkal esett), de itt nincs, nem is lesz recesszió, megmondta Varga Mihály. Ámde: A kormány a veszélyes nemzetközi környezetben is folytatja az egyensúlyi mutatók javítását, valamint garantálja az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket, és a rezsicsökkentést. Nem azért, de szerintem az unió többi tagországának a kormánya is azon dolgozik, hogy javuljon a helyzet. Csak ez nekik sikerül, a baromira hozzáértő magyar kormánynak meg nem sikerül, de legalább profi módon hazudoznak. (link kommentben)

 Nőtt az euróövezeti GDP az első negyedévben a tavalyi negyedik negyedévben regisztrált stagnálást követően negyedéves összehasonlításban – áll az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden ismertetett második becslésében.

Az euróövezeti GDP-növekedési ütem 0,1 százalék volt az első negyedévben. Éves összehasonlításban az euróövezeti GDP-bővülés 1,3 százalékra mérséklődött a tavalyi negyedik negyedévi 1,8 százalékról.
    Az Európai Unióban a hazai össztermék (GDP) 0,2 százalékkal nőtt az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévvel összevetve, amikor 0,1 százalékos csökkenést jegyeztek fel. Éves szinten 1,2 százalékra lassult a növekedés a tavalyi utolsó negyedévi 1,7 százalékról.     A legnagyobb negyedéves gazdasági növekedést Lengyelország érte el az első negyedévben, 3,9 százalékosat, az éves szintű bővülés pedig Spanyolországban volt a legnagyobb, 3,8 százalékos.
    Az Eurostat június 8-án ismerteti végleges adatait. (MTI)

És még:

A román bruttó hazai termék (GDP) 2,3 százalékkal nőtt az első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte kedden gyorsjelentésében az országos statisztikai intézet (INS). (MTI)

Na, és ehhez képest:

A magyar gazdaság az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók ellenére idén is elkerüli a recessziót, jövőre visszatérhet a magas ütemű növekedési pályára – prognosztizálta keddi közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

A gazdaság alapjai erősek, a foglalkoztatottak száma továbbra is 4,7 millió, a munkanélküliség szintje az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, a beruházási ráta és az exportteljesítmény magas – sorolták.
    Bár Magyarország továbbra sem kapta meg a neki járó helyreállítási forrásokat, a magyar gazdaság teljesítménye már 4 százalékkal haladja meg a járvány előtti szintet, miközben az uniós átlag 3 százalék körül áll.
    A koronavírus járványt követő kilábalás után a veszélyes nemzetközi környezet következtében a magyar gazdaság számos kihívással szembesült. Ennek ellenére 2021-ben 7,2 százalék, tavaly 4,6 százalék volt a növekedés.
    2023-ban az elhúzódó orosz-ukrán háború, és a brüsszeli szankciók káros hatásai továbbra is kedvezőtlen külső környezetet teremtenek. “A Magyarországnak járó helyreállítási források felhasználásával tavaly öt százalék feletti mértékben bővült volna a gazdaság, azonban az Európai Bizottság a források visszatartásával rontotta gazdasági teljesítményünket és versenyképességünket” – ismételte a PM.
    A negatív hatások az idei év teljesítményét is befolyásolják: az első negyedéves GDP az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal, éves alapon pedig 0,9 százalékkal csökkent, ugyanakkor a következő negyedévekben már folytatódhat a bővülés.
    Az Európai Bizottság, valamint a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb előrejelzése szerint a magyar gazdaság idén elkerüli a recessziót.
    A kormány a veszélyes nemzetközi környezetben is folytatja az egyensúlyi mutatók javítását, valamint garantálja az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket, és a rezsicsökkentést – hangsúlyozta közleményében a Pénzügyminisztérium. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!