Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De jó, hogy ennyire ráérnek kioktatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy a kísértés, hogy Kövér László házelnök elgurult gyógyszereit elkezdjem összeszedegetni (amit vasárnap reggel az Európai Unió összemocskolása céljából közjogi méltóság minőségében a közszolgálati rádióban összehordott, az Jakab Péter krumplis performanszának 4,4 millióra taksált büntetéséért kiált), de lenne itt valami sokkal fontosabb és húsbavágóbb. Legalábbis annál fontosabb, minthogy a pártállam vezetése lassan egy emberként, fába szorult féregként vernyog a minden irányból közelítő balszerencse okán, amelynek szaros vödre a fejükre borulni látszik. Hogy kollégiumi lábszagtársa és főnöke közben Angela Merkelnek címzett levélben fenyegetőzik az európai uniós költségvetés, valamint a helyreállítási alap vétójával, amiért az EU jogállamisághoz kötné az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését, az meg egy finom, vasárnapi ebéd utáni kávéért kiált. De erről máskor.

Közben itt van egy világjárvány, ugye. Amelynek válságkommunikálásában a főszerepet a jobb sorsra érdemes Müller Cecíliára, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjére osztotta a mindenható. Az első, rendkívül kedvező adatokkal kecsegtető hullám idején ez hatalmas sikernek is bizonyult, tömegek ájuldoztak a cukiságától. Ám megjött a második hullám, és annak ellenére, hogy március óta Müller Cecília az összes nyunyókáját és gügyögési képességét bevetette, hogy az infantilizált populációt még inkább infantilizálja, a járvány érdemi kezelésén ez sajnos láthatóan nem nagyon segít. A helyzet nem szívderítő, és ezt nem én mondom, hanem azok, akik közvetlenül, napi 24 órában közdenek a frontvonalban.

Tegnap még doktor Szlávik magyarázta a párttévében, hogy a tömeges szűrés önmagában nem oldja meg a helyzetet, és arról győzködte a közvéleményt, hogy miért nem szerencsés tömeges koronavírus-antigén teszteket végezni. Gondolom, ha Magyarországon a sokat emlegetett WHO-ajánlásoknak megfelelően tesztelnének, akkor pont arról ömlengenének a beszélő fejek, hogy miért fontos ilyen meg olyan teszteket végezni minél nagyobb számban. Ezzel összefüggésben a felboncolásra ítélt hír így hangzik:

Karácsony Gergely főpolgármester téved, az antigén gyorstesztek nem alkalmasak szűrésre – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap az MTI-vel. Az NNK emlékeztetett: a fővárosi önkormányzat antigéntesztek beszerzését jelentette be, és Karácsony Gergely kijelentette, hogy “az antigén gyorstesztek ugyanolyan megbízhatóak, mint a PCR-tesztek”. Ez azonban “óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan”.

Hangsúlyozták: az antigéntesztek nem váltják ki a PCR-vizsgálatokat, és nem használhatók tömeges, közösségi szűrésre sem, mivel azok szervezetében, akik tünetmentesek vagy még csak enyhe tüneteket mutatnak, csak kis mennyiségben van jelen a vírus, így esetükben a gyorsteszt nagy valószínűséggel “fals negatív eredményt mutat majd”. A tesztelt ember tehát megnyugszik, hogy nem kapta el a vírust, közben pedig megfertőzi a környezetét – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra: az antigénteszt használata a középsúlyos és súlyos tüneteket mutató pácienseknél javasolt, mivel a megbetegedés mértéke összefügg azzal, hogy mennyi vírus van a légúti váladékban. Az antigénteszteknél nagyobb mennyiségű vírus és azon belül az antigén (vírusfehérje) jelenléte szükséges ahhoz, hogy ki lehessen mutatni a fertőzést. A két teszt nem hasonlítható össze, ezért is készült külön eljárásrend az egészségügyi szolgáltatóknak – olvasható az NNK közleményében. (MTI)

Rendkívül örvendetes, hogy Müller Cecília ennyire ráér, és a hivatala kvázi fideszes propagandaosztályként működik. Azt viszont nehezményezem, hogy ilyen lassú reagálású propagandaosztályként működnek, hiszen ma vasárnap, Karácsony Gergely pedig már szerdán bejelentette, hogy intenzív tesztelési kapacitásbővítésbe kezd a fővárosi önkormányzat, és 100 000 antigénteszt beszerzését indítják el napokon belül a koronavírus-járvány megfékezéséért.

Vagyis a fővárosi önkormányzat elvégzi a kormány munkáját, mert a PCR-tesztek eredményei olyan lassan érkeznek meg, hogy ilyen feltételek mellett egyszerűen nem lehet hatékonyan védekezni. Tehát miközben a fővárosi önkormányzat 50 ezer tesztet oszt szét lakosságarányosan a kerületek között azért, hogy minden, különösen veszélyeztetett ágazatban dolgozónak, így a pedagógusoknak és oktatást segítő más munkavállalóknak is biztosítsák az önkéntes szűrést, Müller Cecília – akit az első hullám idején semmilyen fórumon nem sikerült elérnie a főpolgármesternek, egyszerűen semmilyen tájékoztatást nem lehetett kicsikarni belőle Budapest fertőzöttsége és egyéb, védekezést segítő, hasznos információk ügyében – az általa vezetett intézményen és az MTI-n keresztül nevezi kvázi baromságnak a főváros kezdeményezését.

Jó lenne tudni, hogy ha ekkora egyetértés van a kormány szekerét toló szakemberek körében arról, hogy baromság az antigén gyorsteszt, mely cafrangos nyomorúság okán küldött a magyar kormány 200 csillogó szemű magyar egészségügyi szakembert Szlovákiába, hogy a teljes lakosság antigén gyorsteszt alapú szűrésében részt vegyenek? Miért nem röhögték ki egyszerűen a szlovák miniszterelnököt, hogy ilyen haszontalan hülyeségekkel foglalkozik ahelyett, hogy ingyenessé tenné a parkolást? Tényleg ennyire elégedett magával a Nemzeti Népegészségügyi Központ, tényleg minden más feladatát elvégezte, már csak Karácsony alkalmatlanozása maradt hátra?

Különben a pontosság kedvéért, ha már Nyunyókanéni hivatala fideszes propagandistának állt. Senki nem állította, hogy az antigéntesztek kiváltják a PCR-teszteket. Mindenki tudja, hogy ha egy antigénteszt eredménye negatív, még korántsem biztos, hogy a vizsgált személy is az. Igen, a magyar mentők által is használt antigénteszt kevésbé megbízható, mint a PCR, ellenben sokkal olcsóbb és gyorsabb. Igen, lehet, hogy az antigénteszt tízből csak 7 embernél mér pontosan, de így nem 10, hanem csak 3 ember fertőzi tovább a környezetét. Vagyis hiába pontatlan, könnyebb vele tömeges méretekben, rövid idő alatt fertőzötteket kimutatni, mint az egyébként kiváló és drága PCR-rel. Vagyis az antigénteszt nem állítja meg a járványt, de a segítégével egy rakás olyan ember elszigetelhető, akinek fogalma sem volt róla, hogy hordozza a vírust, vagyis az általuk képezett fertőzési vonalakat jó eséllyel sikerül elvágni, és lassítani a vírus terjedését.

Szívesen. És szerintem lenne ok szégyenkezni amiatt, hogy az érdemi, kizárólag szakmai munka helyett az NNK politikai játszmákba bocsátkozik, és a védekezésben szerepet vállaló ellenzéki főpolgármestert oktatja.

Frissítés:

Végtelenül szomorú, hogy a jelek szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központot is belerángatták a Fővárosi Önkormányzat…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 8., vasárnap

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!