December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De azért nem mindenki hajlandó megkajálni azt a moslékot, amit ezek elé zúdítanak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Hétfő, az én kukorékolásom, mi más kellhet a boldogsághoz? Na ugye. A kipcsakok vezére ma reggelig nem verte le az Uniót, de gyerek még az idő, bármi megtörténhet. Például átíratja az uniós alapelveket és szabályokat. Ha Varga Judit és Szájer József összefognak, csodákat láthatunk. Az a baj, már jó ideje csodákat látunk, vagy csak az én szemem káprázik megállás nélkül.

Azt gondolom, a fideszesek vezére tegnap csúcsra járatta a vérgeci cinizmust. Sok mindent el tudtam eddig is képzelni róla, sőt, mindennek a dupláját és az ellenkezőjét is, de hogy kijelentse, amelyik tagország nem tartja be a jogállami követelményeket, azt nem megbüntetni kell, hanem kivágni az Unióból, az még nekem is sok volt. És még csak el sem röhögte magát közben. Javaslom, hogy amennyiben meghallgattatik a vezér óhaja és kibasznak minket az Unióból, feltétlenül alkalmazza őt Vidnyánszky Attila. Lehetőleg ne ebben az országban, de valahol Ázsiában, gyökérkeresgélés közben feltétlenül.

A pártmédia nagy erőkkel dolgozik közben. Azt kell elhitetni a hívekkel, hogy mindenki, akinek teli van a töke Orbán húzásaival, az a magyarokat gyűlöli, és persze Orbánt. Háhogyne. Ja, tényleg! Azt is sikerült tegnap megtudni, őcsútisága onnan ismerte fel atombiztosan a holland miniszterelnök kommunistaságát, hogy ő harcolt a kommunisták ellen. Márminthogy Orbán. Jó, tudom, kommunizmus soha nem volt, csak tervbe lett véve, de azt a harcot vajon mikor vívta a miniszterek elnöke? Amikor KISZ-titkárrá küzdötte fel magát (fiatalabbak és szenilisebbek kedvéért: a KISZ a Kommunista Ifjúsági Szövetség rövidítése, oda önként kellett belépni abban az időben, amikor a csúti alvégen Orbán apuka pofozta a fiát, titkár meg az lett, aki nagyon nyomult erre a posztra, szóval nem a gólya tojt oda senkit), vagy amikor az MSZMP tag, mit tag, káder apukája rugdosta otthon? Mert az ő harca nagyjából ebből állt. Ja, még talán azt is ide csaphatjuk, amikor felkapaszkodott Nagy Imre koporsójára, hogy szembeköpve a többieket, akikkel öt perccel előbb megállapodott, karriert fusson be. Jó, tudom, azóta Schmidt Mária őnagysága átírta kicsit a történelmet, de azért nem mindenki hajlandó megkajálni azt a moslékot, amit ezek elé zúdítanak.

Orbánnak még arra is volt ideje a küzdelmes tárgyalás közben, hogy sms-t küldjön az ő Salvini barátjának, melyben közli: Olaszország mellett áll. Ennek Salvini nagyon örült, mert biztosan borzasztóan fontos neki a nagy magyar barát sms-e, bár jelen állás szerint nem megy vele túl sokra, hiszen kibukott a kormányból, amikor meg akarta puccsolni azt.

Tegnap közös uniós fellépést követelt a német birodalmi közlöny, a Spiegel Magyarország ellen, mondván megszegjük azokat a szavakba vésett zavaros elméleteket, amiket most jogállamiság néven futtatnak Európa egyre hibbantabb, nyugati felén. Ma pedig a magyar miniszterelnök arcképével illusztrálták azt a gyorshírt, amelyben arról írnak, hogy Merkel nem bízik a gyors megegyezésben a következő, hét éves ciklusról és a gazdasági mentőcsomagról. ‘Spiestikének mindenről ugyanaz jut az eszébe.

Ezt a PestiSrácok nevű pártlap írta meg bizonyítandó, a németek megvetnek, lenéznek és alacsonyabbrendűnek tartanak minket, csak a pénzünkre fáj a foguk. Ez különösen kedves gesztus akkor, amikor Orbán az elmúlt héten számos fürkészt és kurkászt szalajtott Németországba, hogy tárgyaljanak a tartományi vezetőkkel. Hogy miről tárgyaltak pontosan, az természetesen nem tartozik a kéményen dolgozó kisemberre, de feltételezni lehet azért azt, hogy szó esett a hazánkban működő összeszerelőüzemekről, az azokban gürcölő olcsó munkaerőről és a munka törvénykönyvének arról a sajátosságáról, hogy semennyire nem védi a munkavállalót, a munkáltatónak ellenben igen sok jogot biztosít. Lehet persze, hogy a külföldi tulajdonú üzemeknek juttatandó sokmilliárdos állami támogatás is szóba került. Ebbe a bimbajazó barátságba pancsolt bele a Spiegel, felbőszítve a harcias PestiSrácokat. Biztosan nagyon betojtak, amiért a PS olvasói meglehetősen vérmesen követelték az unióból való kilépést, mert az egész szervezet kommunista lett, mondta a főnök.

Most még megjósolni sem lehet, hogy mi fog történni. Az idő nagyon szorít, ez most nem az az eset, amikor akár hónapokon át is lehet rágicsálni a témát. A gazdasági válságot most, az elején kell megfogni, mert később már lehetetlen lesz. Ezt tudja az Unió és tudja Orbán. Valószínűleg azért próbálja kényszerhelyzetbe hozni az Uniót, de eléggé sakk-matt helyzet van pillanatnyilag, hiszen ha nem teljesülnek a csúti követelései, akkor mimagyarokra hivatkozva megvétózza a költségvetést, ami azt jelenti, hogy senki nem kap pénzt. Ha teljesülnek a követelései, akkor más országok – köztük például Hollandia – vétózza meg azt. A közösség igen szépen beszorult a sarokba. Vagy engednek Orbánnak, ezzel lényegében alá is írják a saját halálos ítéletüket, mert nem lesz megállás és a szélsőjobb, ahogy a diktatúra is,fertőző kórságok. Már eddig is ezer ponton meg lehetett volna állítani az ámokfutást, de mindig fontosabbak voltak a személyes érdekek (politikai és gazdasági érdekek), mint a közösség érdekei. Ha most valamiért felfogták, hogy meg kell húzni végre azt a határvonalat és le kell lökni a közös asztalról a trágyaleves gumicsizmát, akkor nem tudom, milyen eszközeik vannak erre. Ha nem húzták volna a hetes cikkely szerinti eljárást, hanem végigviszik, most sem a magyar szabadságharcos, sem a lengyel cimborája nem hőböröghetnének ott. De nem vitték végig, úgyhogy most szívás van. Mindenkinek. Kivételesen nem csak nekünk, hanem egész Európának.

A holland miniszterelnököt szeretném megnyugtatni – bizonyára a Szalonna olvasgatásával indul a napja -, hogy nem csak őt nevezi kommunista árulónak, aki ráront a magyar nemzetre, hanem minket is, akik ebben az országban élünk, itt dolgozunk, itt fizetjük az adókat, de nem támogatjuk a rablómaffiát. Sokan vagyunk, legalább annyian, mint Orbán támogatói, csak éppen senkit nem érdekel a véleményünk. És jobb, ha tudja az Unió nagyszerű vezetése, hogy nem mi tartjuk hatalomban Orbánt, hanem ők. Gondoltam, szólok, hátha valaki ott megérti végre, hogy rohadtul nagy ára van az olcsó magyar melósnak és a külföldi cégekbe öntött milliárdoknak. Ezt az árat eddig mi, magyarok fizettük. Úgy tűnik, Orbán most Brüsszelben is benyújtotta a számlát. El lehet dönteni, hogy megéri-e fizetni.

Szeretettel felhívom mindenki figyelmét arra, hogy vezérlő csillagunkra a sajtótájékoztatón Havasi Bertalanon kívül két testőr vigyáz, már aki rákerült a fotóra. Ezen a két marconán kívül több magyar testőr is utazott a vezérrel, nehogy el találják valahogy rabolni. Bátor ember.

Kellemes ébredezést mindenkinek. Hamarosan jövünk vissza és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!