Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De akkor miért kell kivágni az erdőket? Egyáltalán miért van érvényben energia-vészhelyzet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy ne teljen el nap orosz propaganda nélkül akkor sem, ha a legmagasabb államvezetés jól megérdemelt pihenőszabadságát tölti jeligére ímhol a nap bejelentése: a Gazprom péntek reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak. A főszerepben Menczer Tamás propagandista, az orosz titkosszolgálatok átjáróházaként funkcionáló Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára, aki rászabadult a Facebookra, hogy ne unatkozzunk ma se. Pontosabban, hogy hátha nem figyelünk az olyan vészjósló hangokra, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a tarvágás kormányának be van még tárazva őszire jó néhány meglepőnek alig nem nevezhető disznóság, ami logikusan következik a bóvli kategória felé menetelő magyar gazdaság negatív kilátásaiból. Amely disznóságok arra szolgálnak, hogy az állampárt a korlátlan teljhatalmával visszaélve elejét vegye az esetleges népnemzeti felháborodás elfajulásának. 

Addig is most az a keservesen nyikorgó sikerpropaganda tárgya, hogy Menczer főnöke és Menczer főnökének főnöke lezsírozott mimagyaroknak a leszerződött mennyiségeken felül még mintegy 700 millió köbméter orosz gázt, ami nélkül megdöglenénk, és mivel nekik kötelességük biztosítani az ország biztonságos földgázellátását, ők természetesen teljesítik eme hazafias kötelességüket. Mivel megint egyoldalúra és foghíjasra sikerült a kormányzati kötelességek fölötti melldöngetés, kiegészíteném. Lehet, hogy unalmas, de ha már húsba vág, és hülyének néznek, legalább saját magunkat ne verjük át. 

Az sajnálatos módon kimaradt Menczer Facebook-posztjából – ahogy rendszeresen kimarad a kormányzati propagandából -, hogy ha annyira megbízható az orosz fél, amennyire Menczerék szükségét érzik annak, hogy lépten és nyomon kinyalják a seggüket, akkor miért hazudtak az ötször olcsóbb orosz gázról, és miért nem érezték KÖTELESSÉGÜKNEK a tények nyilvánosságra kerülése óta sem tisztázni, hogy francokat kapjuk mi olcsóbban az orosz gázt, mint mások?

Továbbá az is magyarázatra szorulna, hogy miután a választási kampányt részben a rezsicsökkentés hazug ígéretével nyerték meg, és miután abból kitáncoltak és már csak az önkényesen, franc se tudja milyen szempontok alapján meghatározott átlagfogyasztásig tudják finanszírozni az olcsóbb energiát, miért van az, hogy az átlagfogyasztás felett mimagyaroknak többet kell majd fizetni a rezsiért, mint Madridban, Berlinben vagy Párizsban a hanyatló nyugati polgároknak?

Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ha Magyarország kormánya azzal reklámozza magát, hogy képes biztosítani a polgárok számára a biztonságos földgázellátást, mi célt szolgál a világ szégyenének is durva tűzifarendelet? Magyarul: de akkor miért kell kivágni az erdőket, ha van gáz? Egyáltalán miért van érvényben energia-vészhelyzet?

Ameddig ezekre a kérdésekre nincs válasz (nyugi, nem lesz válasz), a lenti dörgedelem pusztán annyit jelent, hogy miután átverték a népet az olcsó energiával (több mint egy hónapig kampányoltak a rezsicsökkentéssel a háború kitörése után, holott tavaly ősszel már látszott, hogy háború nélkül is elszabadultak az energiaárak), most abból csinálnak pofátlan propagandát, és próbálják megúszni az egészet, hogy mindegy, mennyibe kerül, legalább van gáz, mert ők elintézték.

A Magyarország szomszédságában zajló háború és az arra adott szankciós válaszok miatt Európa súlyos energiaellátási válsággal néz szembe. A drámai földgázár-emelkedés ellenére a kérdés ma már elsősorban nem is az, hogy mennyibe kerül a gáz, hanem az, hogy lesz-e elég a téli időszakra. 

Magyarország élen jár a gáztárolók fogyasztásarányos töltöttsége területén. A 32 százalék feletti szint normális időkben elegendő is lenne – különösen, hogy az európai átlag 20 százalék alatt van – de most sajnos nem normális időket élünk, így abszolút biztosra kell mennünk. „Ezért döntött korábban úgy a kormány, hogy a már leszerződött mennyiségeken felül még mintegy 700 millió köbméter földgázt kell beszerezni”.

„A mai európai piaci viszonyokat ismerve egyértelmű, hogy ekkora mennyiség beszerzése oroszországi források nélkül lehetetlen, ezért Szijjártó Péter miniszter a közelmúltban Moszkvában folytatott tárgyalásokat, amelyeket több kereskedelmi egyeztetés követett. Ezek megállapodáshoz vezettek, amelyek nyomán a Gazprom tegnap reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti szállítást. Első ütemben augusztus végéig naponta 2,6 millió köbméter pluszmennyiség érkezik délről a Török Áramlat vezetéken keresztül, a szeptemberi ütemtervről pedig már zajlanak az egyeztetések”.

„Magyarország kormányának kötelessége biztosítani az ország biztonságos földgázellátását, s ezen kötelességünket teljesítjük is” – áll a bejegyzésben. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!