Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De akkor ki a fenével harcolnának újabb négy évig?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madárfüttyös, szalonnás, pálinkás, friss, üde, vidám jó reggelt kívánok mindenkinek! Tudom, ez így egyszerre sok lehet, de van amiből semennyi nem elég. Például az utóbbi napokban méltatlanul elfeledett Kósa Lajosból. Ez a fotó annyira szép és annyira sokat elmond mindenről, hogy muszáj idevarázsolnom, hátha feldobja  a napunkat. Nem függ össze semmivel, csak szép. 😀

Átvettük a megbízólevelünket a választási bizottságtól. Debrecenért dolgozunk a következő országgyűlésben is! (Fotó: Facebook/Kósa Lajos)

Átvettük a megbízólevelünket a választási bizottságtól. Debrecenért dolgozunk a következő országgyűlésben is! (Fotó: Facebook/Kósa Lajos)

Mínuszos hírnek gondolom, de miután éppen tegnap derült ki, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár elhatárolódik Orbánék Sorosra kihegyezett migrációs elmebajától, megemlíteném, hogy Kövér László változatlan dühvel harcol a keresztény Európa megmentéséért. Ennek érdekében Tallinban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt az osztrák Nemzeti Tanács elnökével, és megállapította, hogy Ausztria és Magyarország hasonlóan gondolkodik Európa biztonságáról és jövőjéről. Ezt pedig a júliusban kezdődő osztrák soros uniós elnökség fogja garantálni, amikor is a realitások és a józan ész talajára kerül a migrációs politika. Mondjuk az összeurópai erőfeszítéseken is sokat lendítene, ha az Orbán-kormány (az új) nem a gyűlöletkeltéssel és az extrém összeesküvés-elméletekkel küzdene a migráció ésszerű kezeléséért, és ha a káosz fenntartása helyett a valódi megoldásokban lenne érdekelt. Kevesebb sorosozás, több józan ész, ennyire egyszerű lenne, de akkor ki a fenével harcolnának újabb négy évig?

Erről jutott eszembe, hogy a minap Simicskó István honvédelmi kereszténydemokrata arról lamentált, hogy a sokféle létező kapcsolat mellett, a lelki kapcsolatokat is meg kell erősíteni a V4 tagországai között. Ez hatalmas ötlet pláne annak a tegnapi cikknek a fényében, amely a magyarországi egyetemi oktatók bérhelyzetével foglalkozik. És amelyből nem csak az derül ki, hogy Magyarországon a bolti eladó és a kezdő buszsofőr is többet keres, mint az egyetemi adjunktus, hanem hogy a cseh vagy szlovák kollégáik kétszer, háromszor annyit kapnak ugyanabban a beosztásban. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy az eladó, vagy a sofőr mennyire sokat keres, hanem hogy az egyetemi oktató mennyire szégyenletesen keveset, és hogy e tekintetben is jelentős az elmaradás azokhoz képest, akikkel egy platformon emlegetjük magunkat Brüsszel megállításáért folytatott ádáz küzdelmünkben. Mármint nem mi, hanem Soros és a józan ész legelszántabb ellenségei.

Noha Bálint kolléga nagylelkűen előrebocsátotta, hogy majd jól elmesélem az ellenzéki térfélen zajló egyeztetések jelen állását, fogalmam nincs, mire gondolt. Azon kívül, hogy mostanság mindenki Szél Bernadettel készít interjúkat (néhány napja mindenki Schiffer Andrással készített interjúkat) és azon kívül, hogy most aztán nagyon össze kell fogni, de lehetőleg úgy kell összefogni, hogy a parlamenti bojkott ne legyen benne, mert az hülyeség, mert akkor nem lehet majd újabb négy évig Orbán Viktor gúnyos beszólásait (boldog karácsonyt!, meg lehetne ismételni a kérdést?, reménytelen helyzetben lévő csicskapárt), Kövér László minősíthetetlen rendreutasításait hallgatni, nem tudom, mit mondhatnék. Szerintem lassan már azt is elfelejtjük, hogy egyáltalán szó volt arról, hogy a bojkott egy eszköz lehet a kétharmad ellenében. Nem tudom, mit magyarázhatnék erről, nemigen van mit. Ez most így ennyi.

Tegnap este nem írtuk meg, pedig olvasónk időben figyelmezetetett (köszi, Szonja!). Nem baj, azóta megírták mások. A lényeg: egy hétfői keltezésű dokumentum szerint az országgyűlési őrség (apropó Kövér) úgy döntött, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret, pontosabban a Parlament előtti teret és a füves részeket is. Bár a Mi vagyunk a többség elnevezésű tüntetés csak 17 órakor kezdődik, a lezárás pedig legkésőbb 14 óráig lesz érvényben (és közben egy másik esemény is szerveződik, amelynek keretében már a hajnali óráktól élőláncot vonnának a Parlament köré), a hivatalos indoklás az igazán lenyűgöző. A lezárásra azért van szükség, mert aznap lesz az Országgyűlés alakuló ülése, és a hivatalos programok egy része kiterjed a Kossuth térre is. A programokon pedig az újonnan megválasztott képviselőkön kívül több védett személy is részt vesz. „A lezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása”. Hát ez tényleg borzasztó lenne. (- Elnök úr, mit gondol a tüntetésről?  – Viszontlátásra!)

Ha valakit megnyugtat, akkor Baloghoz hasonlóan, de Szijjártóval ellentétben Fazekas Sándornak sem oszt lapot Orbán az új kormányban. A magyar gasztronómiát a sáskaevők hordák okán végveszélyben érző szellemi magasles indoklása szintén brilliáns:

Nagyon megtisztelő az a bizalom, ami az irányomba megnyilvánult az elmúlt időszakban, és köszönöm azt, hogy 8 éven keresztül szolgálhattam a magyar vidék ügyét, a hazai gazdatársadalmat. Most azonban, megköszönve a bizalmat, jeleztem, hogy az előttünk álló években a Fidesz-frakció munkáját szeretném segíteni. Miniszterelnök úr elfogadta a döntésemet.

Mi lenne velünk velük egy ilyen megértő ember nélkül? El nem tudom képzelni. Ellenben úgy tűnik – igaz, ez már korábban is valószínűsíthető volt -, hogy Seszták Miklós is megy a levesbe, miután összekapirgált magának mindent, mi összekapirgálható volt a közpénzek mellett sertepertélve. Sajtóértesülések szerint a postaügyért és a pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztos, bizonyos Bártfai-Mager Andrea lehet a következő fejlesztési miniszter. Ez azért jó hír, mert fejlesztési minisztérium biztosan lesz, szemben az oktatás- és egészségüggyel, amelyek távolról sem annyira fontos nemzetstratégiai területek, hogy önálló tárcát igényeljenek.

És hogy kereken induljon a nap, a végére hagytam a Népszava tegnap esti cikkének megállapításait, miszerint a Zsolnay Örökségkezelő Központ ügyvezetője, Vincze Balázs csak elvitte a balhét, valójában egy fideszes politikus felszólítására született meg a döntés, hogy Pécsen lemondják az Átrium Színház vendégjátékát, az Alföldi Róbert főszereplésével készült Igenis miniszterelnök úr! című színdarab bemutatóját. A lap szerint ezt sugallja az is, hogy öt hete Alföldi Róbert még színpadra állhatott Pécsen a Zsolnay Színházban, a Gothár Péter által rendezett Vaknyugatban. Azt, hogy öt héttel később Alföldit kicenzúrázták Pécsről, a választás eredményével magyarázzák a baranyai megyeszékhelyen. Vagyis azzal, hogy Baranya megye 1. számú választókerületében a függetlenként induló Mellár Tamás megverte a Fidesz-KDNP jelöltjét, Csizi Pétert.

Búcsúzom átmenetileg, még ezt a cikket azért mindenkinek figyelmébe ajánlom: Tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!