Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csányi Sándor sürgősen elbeszélgethetne a haverjával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két nap kellett ahhoz, hogy valami egészen szánalmas és egészségtelen fáziskéséssel az MTI-nek is elérje az ingerküszöbét Csányi Sándor MLSZ-elnök és örökzöld magyar oligarcha (akitől a korábbi ellenségeskedést követően, Orbán Viktor akaratából Lázár János mostanság nagy erőkkel tanulja a szakmát; igaz, szerinte nem Csányi Sándorból, hanem Mészáros Lőrincből kellene több) nyilakozata, aki megszólalt a diplomáciai botrány szintjére züllesztett Petry-üggyel és Petry-üggyel összefüggő Gulácsi-üggyel kapcsolatban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján hétfőn jelent meg Csányi véleménye, a Fidesz kottájából muzsikáló állami hírügynökséghez pedig valószínűleg két nap alatt érkezett meg a központi iránymutatás, hogy akkor csak le kéne hozni. Nem mintha Petry Zsolt kapusedző (kirúgásának) ügye normális országokban eljuthatott volna odáig, hogy miniszterelnöki szinten foglalkozzanak vele, vagy hogy a primitív, ízléstelen diplomáciai üzengetéseken túl az érintett bűnös ország ügyvivőjének azonnali bekéretését vonja maga után. De mert itt már külföldi újságírókat is divat a pártállami médiagépezet céltáblájává tenni, és gyakorlatilag kormányzati támogatást élvez a kérdésekkel provokáló külföldi újságírók lejáratása (a belföldieket már régóta kinevezték politikai ellenségnek, és szívatják is ahogy a csövön kifér), teljesen természetes és szükségszerű, hogy a miniszterelnök nem arra ad magyarázatot, miért világelső hetek óta a magyar halálozási arány, és a járvány tavalyi kirobbanása óta miért egyedül Csehország előzi meg az általa teljhatalommal irányított Magyarországot a lakosságarányos halálozás terén, hanem.

Hanem menti az irháját, tereli a figyelmet, melldönget az oltásokkal és alámuzsikál a népléleknek. Márpedig a néplélek nem attól szorul ökölbe, hogy már annyi ember halt meg a járványban, mint ahány magyar katona a II. világháborúban Magyarország területén (via), hanem azon, hogy az elfogadás és a tolerancia, a minden embert megillető jogegyenlőség és méltóság mellett kiálló magyar sportoló nyilatkozatáról mit nyilatkozott a magyar kapusedző, akit a klubja aztán kirúgott. Pedig ő se nem rasszista, se nem homofób, de nem is akar hazajönni a migránsmentes Magyarorszára, inkább tisztára mosná magát az igaztalan vádak alól a hanyatló Németországban.

Nehéz is lenne felháborodniuk mimagyaroknak azon, amiről semmilyen információjuk és tudásuk nincs. Pedig konkrétan ez a helyzet: az ország kétharmadának fogalma nincs arról, hány magyar áldozata van a járványnak, ezért a kormányzat az örök felcsúti küldetéstudattal az élen jól felfogott érdekében lapít is ezzel kapcsolatban. Cserébe pengeti az uszítás és a hergelés, valamint a mesterségesen generált, politikai szintre emelt identitáspolitikai őrjöngés húrjait. Csak ezért van jelentősége annak, hogy az állami propaganda üzemegységei mely híreket tartanak fontosnak leközölni, és miről hallgatnak, mit ferdítenek el. Kivételesen tök jó, hogy Csányi Sándor örökzöld oligarcha és MLSZ-elnök beverekedte magát a propaganda hírfolyamába, annál is inkább, mert teljesen méltányolandó dolgokat állít. Ha esetleg valaki még nem találkozott vele, íme:

Véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – jelentette ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke Petry Zsolt és Gulácsi Péter ügyére reagálva.

Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba, ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is – fogalmazott az MLSZ vezetője a szövetség honlapján.

Hozzátette, meggyőződése, hogy a magyar válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni a most kialakult vita.

Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak – hangsúlyozta Csányi Sándor. (via MTI)

Már tegnap is lenyűgöztek ezek az emelkedett gondolatok, és talán még annál is jobban lenyűgöztek volna, ha ezeket a gondolatokat nem az MLSZ elnöke, hanem az ország miniszterelnöke eresztette volna el, lehetőleg még mielőtt Gulácsi Pétert, a válogatott kapusát keresztre feszítette volna a tizenegy éve gyűlöletre idomított társadalom B-közepe. Csányi Sándor haverja, főállásban miniszterelnök viszont Gulácsi február 23-ai kiállása óta sunyult, esze ágában nem volt megértésre, gondolkodásra, emberségre inteni az elszabadult rajongótábort (hogyan is tehette volna, hiszen évtizedes verejtékes, alávaló munkája van abban, hogy a primitív gyűlölet mára kifordította önmagából a magyar társadalmat), ezzel szemben április 9-i közrádiós igehirdetésében önmaga hatása alá kerülve védte meg Petryt, és szakértette meg a helyzetet:

[…] ne felejtsük, hogy a nemzeti válogatottal összefüggésben alakult ki ez a helyzet, hiszen a kapusunk meg az ellenkező irányban (???? – szerk.) tett nyilatkozatot, és ugye nekünk a nemzeti csapataink különösen fontosak. Egy ilyen méretű és történelmű ország esetében, mint a miénk, aki oly sok csatát meg háborút vesztett az elmúlt száz évben, a csapatsportok azért mégis a történelmi győzelem lehetőségét adják – békés körülmények között. És ezért mi a válogatott sportolóinkra nem egyszerűen sportolóként tekintünk, hanem mint a lányainkra meg a fiainkra, így is szoktunk róluk beszélni. Ők mi vagyunk. Ezért nem lényegtelen, hogy milyen állapotok vannak egy-egy válogatottnak a háza táján. Minden ilyen vita megbontja az egységet. Márpedig a sikeres, csapatként sikeres föllépésnek az első számú előfeltétele az egység. Most ez az egység megbomlott. Megbomolhatott a csapaton belül, és megbomolhat, ha nem figyelünk oda, a csapat meg a szurkolók között is. Úgyhogy ilyenkor egy feladat van: helyre kell állítani az egységet.

Ennek alapján csak azt tudom mondani, hogy Csányi Sándornak Orbán Viktorral lenne megbeszélnivalója, ha valóban komolyan gondolja, amit mondott. Elmondhatná neki, hogy rohadt jó lenne, ha a magyar futballválogatott egységének megbomlása miatti aggodalom (amely egységet ezek szerint nem fenyegeti a megbomlás), meg az állandó uszítás helyett elkezdené pacifikálni a puskaporos hordóra ültetett országot, és mindenféle elégtétellel való fenyegetőzések helyett tiszteletben tartani a sajátjától eltérő véleményeket. Tudniillik a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások igen nagy részben Orbán Viktor megveszekedett, végletekig lealjasodott gyűlöletpolitikájának és viszkető tenyerének köszönhető. Ha Csányi Sándor komolyan veszi saját magát, akkor haladéktalanul el kell beszélgetnie az Orbán nevű emberrel. Akkor is, ha már öt évvel ezelőtt is késő lett volna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!